Het aanvragen van een visum

Voor verschillende bestemmingen heeft u een visum nodig. Afhankelijk van uw bestemming, gelden er verschillende richtlijnen omtrent het aanvragen en de geldigheid van uw visum en grensdocumenten.

Wij begrijpen dat het aanvragen van een visum niet altijd even makkelijk is. Daarom willen wij u graag op weg helpen met het aanvragen van uw visum, zodat u zorgeloos op vakantie kunt. Hieronder hebben wij per bestemming op een rijtje gezet welke informatie van toepassing is voor u en welke mogelijkheden u heeft om een visum te regelen.

Regel uw visum ruim vóór vertrek. Houd er rekening mee dat u vanwege een visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet kunt beschikken over uw paspoort. Het paspoort dat wordt gebruikt voor uw visumaanvraag, dient hetzelfde te zijn als het paspoort dat u meeneemt op reis en te voldoen aan de geldigheidsrichtlijnen van uw bestemming. Deze staan ook bij de informatie per bestemming beschreven. Wij adviseren u altijd om enkele kopieën van uw paspoort en visumaanvraag mee te nemen op reis.

Let op: wij adviseren u om altijd de informatie bij uw reis te raadplegen en te controleren of een visum wel of niet inbegrepen is. Bij sommige rondreizen en cruises wordt uw visum voor u geregeld en is deze inbegrepen in de reissom.

Open alle items

Canada

Om een visum voor Canada te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat de gehele reisperiode geldig is, tot en met één dag na terugkeer in eigen land.

Aanvragen van visumvrij reizen binnen Canada

Voor een reis naar Canada kunt u elektronisch toestemming te vragen om visumvrij te reizen, door de zogeheten eTA aan te vragen. Wij raden u aan om dit zo vroeg mogelijk te doen, uiterlijk kan dit tot 72 uur voor vertrek. De eTA is vijf jaar geldig, of tot de vervaldatum van uw paspoort (als deze binnen vijf jaar na uw aanvraag valt). Gedurende de geautoriseerde periode mag u meerdere keren naar Canada reizen. Na het aanvragen van visumvrij reizen kan het tot 72 uur duren voordat u autorisatie krijgt voor visumvrij reizen.

Hoe kunt u visumvrij reizen voor Canada aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om visumvrij reizen naar Canada aan te vragen:
 • Via een speciale website van de Canadese overheid. Op deze website is alléén betaling met creditcard mogelijk.
 • Eventueel kunt u uw aanvraag ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een aanvraag voor visumvrij reizen naar Canada worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 34,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u voor een E-visum voor Canada alleen betalen met uw creditcard.

China

Om een visum voor China te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een toeristenvisum voor China is 90 dagen geldig.

Hoe kunt u uw visum voor China aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor China aan te vragen:
 • Via Kras kunt u uw visum laten regelen en dit direct bijboeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
 • Eventueel kunt u ook zelf uw visum aanvragen via onze partner VisumCentrale. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Let op: bij de rondreis China & Tibet is uw visum inbegrepen in de reissom. Uw visum wordt door ons lokale agentschap geregeld.

Cuba

Om een visum voor Cuba te kunnen aanvragen, heeft u een geldig paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een toeristenvisum voor Cuba is standaard één maand geldig en kost € 20 per persoon.

Hoe kunt u uw visum voor Cuba aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Cuba aan te vragen:
 • Via Kras kunt u uw visum laten regelen en dit direct bijboeken tijdens uw boeking. Dit kan alleen indien u een Nederlands, Belgisch of Duits postadres heeft. U ontvangt uw visum dan tegelijkertijd met uw reispapieren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
 • Eventueel kunt u ook zelf uw visum aanvragen via onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Cuba worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van ca. € 40 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Dominicaanse Republiek

Het toeristenvisum voor de Dominicaanse Republiek is geldig voor een maximum verblijf van 30 dagen. Om een visum te kunnen aanvragen, dient uw paspoort tot na terugkomst geldig te zijn en twee lege visumpagina’s te hebben.

Hoe kunt u uw visum voor de Dominicaanse Republiek aanvragen?

Een visum voor de Dominicaanse Republiek kunt u t/m 31/12/2017 alleen ter plaatste aanschaffen. Dit kost ca. € 10 of 10 USD. Voor het visum kan er alleen contant betaald worden. Bewaar uw visum voor de terugreis naar Nederland. Vanaf 1/1/2018 zit de prijs van het visum inbegrepen in uw reissom. Meer informatie kunt u vinden op de website van de VisumCentrale.

Egypte

Een toeristenvisum voor Egypte is drie maanden geldig, met een maximum verblijf van 3 maanden. Om een visum voor Egypte te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Egypte aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Egypte aan te vragen:
 • Aanvraag van uw visum ter plaatse. Bij een bank-kantoor kunt uw visum kopen. De kosten hiervan bedragen € 25 p.p. en er dient contant en gepast betaald te worden.
 • Heeft u een zonvakantie geboekt en vliegt u met TUI fly? Dan kunt u bij een vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap Travco een visum kopen voor € 28 p.p. Onze vertegenwoordiger is herkenbaar op de luchthaven aan de map met TUI logo.
 • Eventueel kunt u uw visum ook vooraf laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Egypte worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van ca. € 34,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

India

Om een visum naar India aan te vragen heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u een visum voor India aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor India aan te vragen:
 • Via een speciale website van de overheid van India. Via deze website kunt u alleen met uw creditcard betalen. De kosten per persoon zijn 50 USD + 2,5% transactiekosten. Houd uw boekingsgegevens, paspoort en pasfoto bij de hand voor uw aanvraag. Na aankomst in India worden uw biometrische gegevens opgenomen en kunt u aansluiten in de rij 'pre arranged e-visa'. Neem een kopie van het v isum-aanvraagformulier en de bevestigingsmail (Electronic Travel Authorization met status ‘GRANTED’) mee in uw handbagage en houd deze bij de hand.
 • Eventueel kunt u ook zelf uw visum regelen via onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor India biedt de VisumCentrale twee soorten pakketten aan: de India Executive Service of de Pre-Check & Document Preparation Service. Voor de India Executive Service rekent VisumCentrale afhandelingskosten van ca. € 260 per persoon, voor de Pre-Check & Document Preparation Service ca. € 65.

Bij het India Executive Service pakket regelt VisumCentrale het gehele proces rondom de aanvraag van uw visum. Hierbij draagt de VisumCentrale zorg voor: begrijpelijke aanvraagformulieren, benodigdheden en instructies, kwaliteitscontrole van uw visumaanvraag, documenten voorbereiding service, digitale fotoservice, het maken van een afspraak, aanleveren van uw documenten, ophalen van uw documenten, controleren van uw visum en aflevering van uw paspoort op luchthaven Schiphol.

Bij het Pre-Check & Document Preparation Service regelt u uw visum zelf, maar met ondersteuning van de VisumCentrale. De VisumCentrale levert dan de volgende ondersteuning: begrijpelijke aanvraagformulieren, kwaliteitscontrole van uw visumaanvraag en document voorbereiding service.

Indonesië

U heeft alleen een visum nodig voor reizen naar Indonesië, als uw verblijf langer duurt dan 30 dagen. Om een visum voor Indonesië aan te vragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt uw visum voor Indonesië aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Indonesië aan te vragen:
 • Via Kras kunt u uw visum (indien nodig) laten regelen door dit direct bij te boeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
 • Eventueel kunt u ook zelf uw visum regelen via onze partner VisumCentrale. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDeal betalen.

Iran

Om een visum naar Iran aan te vragen heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dient er geen stempel van Israël in uw paspoort te staan en dient het te beschikken over drie lege pagina's. Behalve een visum, heeft u ook een uitnodiging nodig.

Hoe kunt u uw visum en uitnodiging voor Iran aanvragen?


U heeft verschillende mogelijkheden om een visum en uitnodiging voor Iran aan te vragen:
 • Via Kras kunt u uw visum en uitnodiging laten regelen en deze direct bijboeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
 • Eventueel kunt u ook zelf uw visum aanvragen via onze partner VisumCentrale.
  Let op: dit is exclusief uitnodiging, deze dient u zelf te regelen. Een losse uitnodiging kunt u ook aanvragen via Kras, dit kost € 30 per boeking. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDeal betalen.

Kaapverdië

Om een visum voor Kaapverdië aan te vragen heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum voor Kaapverdië is maximaal 30 dagen geldig.

Hoe kunt u uw visum en uitnodiging voor Kaapverdië aanvragen?
Een visum naar Kaapverdië is inbegrepen bij uw reissom en wordt ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger voor u verzorgd. Uiterlijk één week voor vertrek dient u uw paspoortgegevens door te geven aan Kras. Na aankomst ligt er bij de douane een lijst klaar. U dient zich hier te melden en dan ontvangt u de stempel in uw paspoort.

Staat u per abuis niet op de lijst of boekt u binnen 5 werkdagen vóór vertrek (hier kunnen wij geen visumaanvragen meer voor indienen)? Dan verzoeken wij u om het visum zelf te regelen bij aankomst. Met uw betalingsbewijs kunt u dan naar uw reisleiding te gaan, waarna u vervolgens u het bedrag terug krijgt (€25 per persoon).

Kenia

Om een visum voor Kenia te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum voor Kenia moet binnen 2 maanden voor de inreis worden aangevraagd en is na afgifte 90 dagen geldig. De verwerkingstijden van uw aanvraag kan oplopen tot 3 dagen.

Hoe kunt u een visum voor Kenia aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Kenia aan te vragen:

• Via een speciale website van de Keniaanse overheid. Via deze website is alleen betaling met creditcard mogelijk.
• Eventueel kunt u uw visum ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Kenia worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 34,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDeal betalen.

Mongolië

Om een visum voor Mongolië te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Mongolië aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Mongolië aan te vragen:

• Via Kras kunt u uw visum laten regelen en dit direct bijboeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
• Eventueel kunt u ook zelf uw visum aanvragen via onze partner VisumCentrale. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Mozambique

Om een visum voor Mozambique te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u een visum voor Mozambique aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Mozambique aan te vragen:

Via Kras kunt u uw visum laten regelen door dit direct bij te boeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
• Zelf kunt u uw visum regelen via de Mozambikaanse ambassade in Brussel. De kosten hiervan bedragen ca. USD 60.
• Eventueel kunt u ook uw visum laten regelen door onze partner VisumCentrale. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDeal betalen.

Myanmar

Om een visum voor Myanmar te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u een visum voor Myanmar aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Myanmar aan te vragen:

• Via een speciale website van de Myanmarese overheid kunt u een visum aanvragen. Op deze website kunt u alléén met uw creditcard betalen.
• Eventueel kunt u ook uw visum laten regelen door onze partner VisumCentrale. Hiervoor rekent de VisumCentrale afhandelingskosten van €22,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDeal betalen.

Nepal

Om een visum voor Nepal te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u een visum voor Nepal aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Nepal aan te vragen:

• Bij het Nepalese consulaat in Amsterdam (contant betalen).
• Eventueel kunt u ook uw visum laten regelen door onze partner VisumCentrale. Hiervoor rekent de VisumCentrale afhandelingskosten van €42,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u met iDEAL betalen.

Oeganda

Om een visum voor Oeganda te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Oeganda aanvragen?
Wanneer u een visum voor Oeganda aan wilt vragen, dan heeft u verschillende mogelijkheden:

• Aanvraag via een speciale website van de overheid van Oeganda. Via deze website kunt u alleen betalen met een creditcard. Uw aanvraag wordt altijd binnen 24 uur afgehandeld.
• Eventueel kunt u uw visum ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Oeganda worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van ca. € 59,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Oezbekistan

Om een visum voor Oezbekistan te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 3 maanden geldig is. Ook is voor uw visumaanvraag een uitnodiging vereist.

Hoe kunt u uw visum en uitnodiging voor Oezbekistan aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om een visum en uitnodiging voor Oezbekistan aan te vragen:

• Via Kras kunt u uw visum en uitnodiging laten regelen en dit direct bijboeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
• Eventueel kunt u ook uw visum en uitnodiging laten regelen door onze partner VisumCentrale. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen. Wanneer u zelf uw visum regelt, dan kunt u uw uitnodiging ook door Kras laten regelen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze medewerkers. Een losse uitnodiging kost ca. € 31.25 per persoon.

Rusland

Om een visum voor Rusland kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Voor uw visumaanvraag heeft u een Ruslandverklaring nodig, die u kunt opvragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Ook is voor uw visumaanvraag een uitnodiging vereist.

Hoe kunt u uw visum en uitnodiging voor Rusland aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om een visum en uitnodiging voor Rusland aan te vragen:

• Via Kras kunt u uw visum en uitnodiging laten regelen door deze direct bij te boeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
• Eventueel kunt u ook uw visum laten regelen door onze partner VisumCentrale. Let op: dit is excl. uitnodiging, deze dient u dan zelf te regelen. Een losse uitnodiging kunt u ook laten regelen door Kras. De kosten hiervoor bedragen € 30 per boeking. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Sri Lanka

Om een visum voor Sri Lanka te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na aankomst in Sri Lanka nog minstens 6 maanden geldig is. Het aanvragen van een visum voor Sri Lanka is mogelijk vanaf 90 dagen vóór vertrek. Op het vliegveld van Colombo moet u bij aankomst een immigratieformulier invullen. Dit kunt u ter plaatse in de douaneruimte verkrijgen.

Hoe kunt u uw visum voor Sri Lanka aanvragen?
Wanneer u een visum voor Sri Lanka aan wilt vragen, dan heeft u verschillende mogelijkheden:

• Aanvraag via een speciale website van de overheid van Sri Lanka. Via deze website kunt u alleen betalen met een creditcard. Uw aanvraag wordt altijd binnen 24 uur afgehandeld.
• Eventueel kunt u uw visum ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Sri Lanka worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van ca. € 22,50 per persoon. Wanneer u uw visum aanvraagt via de VisumCentrale, kies dan bij 'Reden van uw reis' voor het E-visum 'Toerisme elektronisch'. Voor een E-visum kunt u bij de VisumCentrale alleen betalen met uw creditcard.

Tanzania / Zanzibar

Om een visum voor Tanzania aan te vragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Tanzania aan vragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Tanzania aan te vragen:

• Op zowel het vasteland Tanzania en Zanzibar kunt u ter plaatse bij aankomst een visum aanschaffen.
Voor Tanzania geldt dat u paspoort twee blanco pagina's naast elkaar dient te hebben. Er kan alleen content betaald worden voor het visum, dat ca. € 40 of 50 USD kost.
Bij aankomst op Zanzibar kunt u een visum kopen voor 50 USD. Deze kosten dienen per creditcard betaald te worden. Wij raden u echter aan om voldoende contant geld mee te nemen, het kan zijn dat de systemen uitvallen. Indien u dollars meeneemt, houdt er dan rekening mee dat briefjes ouder dan 2016 niet worden geaccepteerd.
• Eventueel kunt u ook zelf uw visum aanvragen via onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Tanzania (Zanzibar) worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 34,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Let op: voor de avontuurlijke lodgesafari's kunt u geen visum aanvragen via de VisumCentrale.

Turkije

Visum Turkije
Het Turkse vakantievisum is standaard 180 dagen geldig voor een maximum verblijf van 90 dagen. Uw paspoort of Europese toeristenkaart dient na afloop van de visumperiode nog minstens 60 dagen geldig te zijn.

Hoe kunt u uw visum voor Turkije aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Turkije te regelen:

• Aanvraag en aankoop van uw visum op de luchthaven van Turkije. Bij aankomst op de luchthaven vóór de paspoortcontrole in Turkije worden er visa verstrekt tegen betaling van € 25 per persoon. Om lange wachttijden te voorkomen, raden wij u aan om zelf vooraf uw visum zelf te regelen (zie onderstaand).
• Via een speciale website van de Turkse overheid kunt u uw visum aanvragen. Op deze website is alléén betaling met creditcard mogelijk.
• Eventueel kunt u uw visum ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Turkije worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 15 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Indien u zelf online een visum aanvraagt, neem dan altijd een kopie van uw visum mee op reis.

Verenigde Staten

Om visumvrij reizen aan te vragen voor de Verenigde Staten, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat geldig moet zijn voor de gehele duur van uw verblijf.

Aanvragen van visumvrij reizen
Reizigers met de Nederlandse nationaliteit reizen normaal gesproken zonder visum naar de Verenigde Staten, men hoeft alleen online toestemming tot visumvrij reizen aan te vragen. Voor een reis naar de Verenigde Staten kunt u online deze toestemming aanvragen, de zogeheten ESTA aan te vragen. Dit is nodig wanneer u per vliegtuig of cruise naar de Verenigde Staten reist.

Wij raden u aan om uw ESTA zo vroeg mogelijk aan te vragen, uiterlijk kan dit tot 72 uur voor vertrek. Na het aanvragen van visumvrij reizen kan het tot 72 uur duren voordat u autorisatie krijgt. De autoristatie van ESTA is twee jaar geldig, of tot de vervaldatum van uw paspoort (als deze binnen twee jaar na uw aanvraag valt). Gedurende de geautoriseerde periode mag u meerdere keren naar de Verenigde Staten reizen. Persoonlijke gegevens met betrekking tot vluchtnummer, verblijfadres e.d. dienen per reis te worden geupdate.

Bent u na 1 maart 2011 in Soedan, Iran, Irak Soedan of Syrië geweest?
Onlangs zijn de toegangsregels voor de Verenigde Staten verscherpt. Deze verscherping geldt onder andere voor reizigers die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar Iran, Irak, Soedan of Syrië. Indien dit op u van toepassing is, is het online aanvragen van de ESTA niet voldoende. In dit geval dient u een visum aan te vragen via de cosulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten.

Hoe kunt u visumvrij reizen voor de Verenigde Staten aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om visumvrij reizen naar de Verenigde Staten aan te vragen:

• Aanvraag via een speciale website van de Amerikaanse overheid. Op deze website kunt u alleen met creditcard betalen.
• Eventueel kunt u uw aanvraag ook voorafgaand aan uw vakantie laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een aanvraag voor visumvrij reizen naar de Verenigde Staten worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 22,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u voor een visum voor de Verenigde Staten alleen betalen met uw creditcard.

Vietnam

Om een visum voor Vietnam te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook is voor uw visumaanvraag een autorisatie vereist.

Hoe kunt u uw visum en autorisatie aanvragen?
U heeft verschillende mogelijkheden om een visum en autorisatie voor Vietnam aan te vragen:

• Via Kras kunt u uw visum en autorisatie laten regelen door dit direct bij te boeken tijdens uw boeking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.
• Eventueel kunt u ook zelf uw visum (incl. autorisatie) aanvragen via onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum en autorisatie voor Vietnam worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van ca. € 10 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Samenwerking met VisumCentrale
Voor veel bestemmingen buiten Europa dient u in het bezit te zijn van een visum. Voordat u op reis gaat, moeten uw reisdocumenten en visa goed geregeld zijn. Een visum aanvragen is echter lastig en kost vaak veel tijd. Kras werkt voor de visumbemiddeling samen met VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas. Als klant profiteert u hierdoor van de volgende voordelen:

• Gemakkelijk een visum aanvragen
• Ondersteuning en advies door de deskundige medewerkers van de VisumCentrale
• Toegang tot actuele Nederlandstalige visuminformatie
• U hoeft niet naar een ambassade te reizen
• Betrouwbaar en veilig betalen