Samenzangreis Vlaamse kunssteden mmv. ds. M. Messemaker

Orgel: Hugo van der Meij en trompet: Pascal van de Velde

v
I
  • Zingen en beleven in België
  • Samen met organist Hugo van der Meij
  • Bezoek aan o.a. Poperinge, Ieper en Gent
  • Meditaties door ds. M. Messemaker
  • Inclusief boottocht
Samenzangreis Vlaamse kunssteden mmv. ds. M. Messemaker
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Busreis per Comfort Class touringcar met airconditioning
• Ervaren chauffeur
• 2 nachten verblijf in ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi***+
• Reis op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• Koffie/thee met cake op dag 1
• Afscheidsdiner op dag 3
• Het beschreven dagprogramma
• Samenzang in genoemde kerken
• Medewerking van Hugo van der Meij (organist) en Pascal van de Velde (trompettist)
• Meditaties door ds. M. Messemaker (Nijkerk)
• Goed Idee reisbegeleider

Niet inbegrepen

• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Lunches, fooien, persoonlijke uitgaven en drankjes
• Optionele excursies

Optioneel (direct bij te boeken) • Reis- en annuleringsverzekering

Opstapplaatsen

Voor deze reis wordt gebruik gemaakt van de volgende opstapplaatsen:
• Alblasserdam
• Leiden
• Nijkerk
• Zevenberschen Hoek (centrale wisselpunt)

Voor meer details over de opstapplaatsen, zie het tabblad Opstapplaats.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 80
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Open alle items

Samenzangreis met Hugo van der Meij

Een 3-daagse samenzangreis naar de Vlaamse kunststeden. In prachtige kerken en kathedralen zingen we met elkaar psalmen en gezangen. Op deze reis staan we ook stil bij onze vaderlandse geschiedenis. Zo komen we in de geboorteplaats van Petrus Datheen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van o.a. het doop-, huwelijks- en avondmaalsformulier. Dominee M. Messemaker verzorgt meditaties, die deze samenzangreis meer verdieping geven. In Gent bezoeken we de evangelisatiepost Rehoboth. Reist u ook mee?

Dag 1 • Woensdag 1 mei 2019 • Brugge

v
We ontmoeten elkaar in Zevenbergschen Hoek. Hier wordt u verwelkomd met een kopje koffie en iets lekkers. Vanuit hier vertrekt onze reis. Vandaag reizen we naar Brugge waar we in het begin van de middag arriveren. Daar worden we aan het begin van de middag begroet door onze gids, waarna we een mooie wandeling door deze stad maken,die ongetwijfeld tot één van de mooiste steden van België behoort. Het behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste steden van België. Het staat bekend om haar vele grachten en wordt daarom ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. De Grote Markt is het middelpunt van de stad en hier zijn ook de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Belfort met zijn beiaard en het stadhuis. We besluiten de rondleiding met een boottocht door de Reien. Na de rondleiding hebben we vrije tijd. Aan het einde van de middag brengt de bus ons naar het hotel in Lille waar we de komende nachten zullen verblijven.

Dag 2 • Donderdag 2 mei 2019 • Mont-Cassel – Poperinge – Ieper

v
We reizen naar Kassel in Noord-Frankrijk. Dit is de plaats waar Petrus Datheen in 1531 werd geboren. We maken een wandeling door dit plaatsje. In de Notre Dame de la Crypte staat dominee Messemaker stil bij het werk en leven van Datheen. Hij vervulde een belangrijke rol in de Reformatie in de Zuidelijke Nederlanden. Zo vertaalde hij de Heidelbergse Catechismus vanuit het Duits naar het Nederlands, berijmde hij de Psalmen en stelde hij de formulieren op voor de Doop, het Heilig Avondmaal en het huwelijk. Met elkaar zingen we een aantal liederen. Aansluitend rijden we naar Poperinge. Hier hield Datheen een beroemde hagepreek voor meer dan 15000 mensen in de open lucht. Na ons bezoek aan Poperinge vertrekt ons reisgezelschap naar Ieper. Na aankomst is er gelegenheid te lunchen in één van de gezellige restaurants van de oude stad. Er is daarna vrije tijd om de stad te verkennen. In de loop van de middag komen we samen in de Sint-Jakobkerk bij de Menenpoort. Hier beleven we onze samenzang met medewerking van organist Hugo van der Meij, trompettist Pascal van de Velde en dominee Messemaker. Aan het einde van de prachtige middag dineren we in de stad, waarna we de Last Post bij de Menenpoort een bekend Brits oorlogsmonument uit de Eerste Wereldoorlog. meemaken. Iedere avond wordt om 20.00 uur precies sinds 1928 de ‘Last Post’ geblazen onder de machtige gewelven van deze Menenpoort. Dit gedenkteken, in de vorm van een Romeinse triomfboog, draagt de namen van 54.896 vermiste soldaten van het toenmalige Britse Imperium. De Menenpoort werd gebouwd op de plaats van de oude middeleeuwse poort. Langs deze ‘poort' marcheerden de Britse troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het front om er de "Ypres Salient" (de Ieperboog) te verdedigen. Deze boog is een bult in de rechte frontlijn van 25 bij 15 km. Na de Eerste Wereldoorlog werd door dankbare burgers de Last Post Association opgericht. Ook de toenmalige vijanden zijn in bijna even groten getale gevallen en worden bij deze ingetogen plechtigheid betrokken. Van 1 januari tot 31 december en in alle weersomstandigheden wordt door de klaroeners van de Last Post Association de "Last Post" geblazen. Na dit indrukwekkende moment van herdenken keren we terug in ons hotel in Lille.

Dag 3 • Vrijdag 3 mei 2019 • Gent

v
Na het ontbijt checken we uit en gaan we naar de stad Gent. We brengen vanochtend een bezoek aan evangelisatiepost Rehoboth. We worden ontvangen door evangelist Luttikhuizen. Hij vertelt ons over het evangelisatiewerk in deze stad. Dominee M. Messemaker zal ook een korte overdenking houden. We besluiten die bezoek met samenzang. Rond het middaguur komen we aan in het centrum van Gent. Eerst wordt gelegenheid gegeven om te lunchen en vrije tijd. Gent is net een openluchtmuseum. Rond 15.00 uur komen we bijeen in de majestueuze Baafskathedraal, waar we ter afsluiting van de reis nog enkele liederen zullen zingen. Later in de middag reizen we naar Nederland waar ons een heerlijk afscheidsdiner wacht bij restaurant Zevenbergschen Hoek. Hier wordt de samenzangreis afgesloten. Met mooie herinneringen keren we huiswaarts.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Opstapplaats

Opstapplaatsen

• Alblasserdam
• Leiden
• Nijkerk
• Zevenbergschen Hoek (centrale wisselpunt)
(Per opstapplaats dienen er minimaal 6 personen op te stappen. Bij een lager aantal zal er contact met u worden opgenomen om een andere opstapplaats te bepalen)

Het centrale wisselpunt in Zevenbergschen Hoek

Voor de samenzangreis met Hugo van der Meij maakt Goed Idee Reizen gebruik van het gastvrije restaurant 'De Gouden Leeuw' in Zevenbergschen Hoek als overstapplaats. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een afscheidsdiner. U kunt uw auto gedurende de reis hier parkeren voor € 15 per auto. Dit dient u ter plaatse te betalen.

Medewerkers

Hugo van der Meij - organist

v
Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje. Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje. Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was 20 jaar oud, toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Momenteel is Hugo dirigent van 3 mannenkoren, een gemengd koor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland, Engeland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk, en speelt regelmatig diensten in andere kerken. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.hugovandermeij.nl .

Pascal van de Velde - trompettist

v
Pascal van de Velde studeerde met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van der Vliet. Hij vervolgde zijn studie aan Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona bij docent Angel Serrano waar hij in 2007 afstudeerde als Master of Music. Pascal had de eer om masterclasses te ontvangen van Maurice André, Nicolas André en Eric Aubier tijdens de Internacional Curso de Musica 2007 in Benidorm. Pascal speelde mee in musicalproducties als Evita (2007-2009), Joseph, Mary Poppins en Ciske de Rat (2016). Ook was hij werkzaam in vele Nederlandse orkesten waaronder Het Promenade Orkest, Holland Orkest Combinatie, het ASKO en Schönberg Ensemble en 'l Orchestre Particolare. Op televisie was Pascal onder andere te zien en te horen bij Nederland Zingt.
www.pascalvandevelde.nl

ds. M. Messemaker - predikant

v
Ds. M. Messemaker begon als predikant in Kamerik (1998). Later diende hij de hervormde gemeenten in Oud-Beijerland (2003), Monster (2007) en Woudenberg (2012). Sinds 2017 hij actief in Nijkerk.

Touringcar

De touringcars van Goed Idee Reizen

v

Goed Idee Reizen biedt u het modernste wagenpark van Nederland. Onze touringcars voldoen aan de hoogste eisen en bieden u veel comfort tijdens de reis. Al onze busreizen voeren wij uit per Comfort Class touringcar.

Comfort Class

De Comfort Class touringcars van Goed Idee Reizen zijn comfortabele reisbussen met een gemiddelde leeftijd van 3 jaar oud. Ze bieden veel beenruimte, een fris interieur en zijn voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast, DVD-speler en een audio-installatie met cd-speler. Door de aanwezigheid van o.a. verstelbare voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.

Algemeen

De Goed Idee reisbegeleider en chauffeur Samen vormen ze een team. Goed Idee Reizen maakt gebruik van zeer vakbekwame chauffeurs. Zij doen dit beroepshalve en weten vaak veel over de bestemming en de route te vertellen. Daarom is er de samenwerking. De chauffeur vertelt vaak over de omgeving en de reisbegeleider zorgt voor uw wel en wee. Het zou onnodig zijn als beiden dezelfde verhalen zouden gaan vertellen. Op het tabblad kunt u informatie vinden over de reisbegeleider die voor deze reis staat ingepland.

In de touringcar
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollator of opvouwbare rolstoel is op aanvraag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage indien mogelijk ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

Plaatsinfo

Antwerpen

v
+1

Antwerpen loopt over van de interessante bezienswaardigheden en musea! Bezoek zeker de bekende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Begijnhof, het Diamantmuseum en miniatuurstad Antwerpen. Verder zijn er in Antwerpen diverse wandel- en fietsroutes, maak bijvoorbeeld een bijzondere wandeling door de Ruien, waarbij u onder grond wandelt. Ook een rondvaart door de haven van Antwerpen, waardoor u een indruk krijgt van het gigantische havengebied, is een aanrader. Antwerpen is een winkelstad bij uitstek en u vindt er diverse winkels, boetiekjes, bonbonwinkeltjes en diamantwinkels. ’s Avonds kunt u in de stad genieten van een heerlijk diner in één van de vele restaurants, bistro’s en eetcafés. Als u behoefte heeft aan een stukje groen, dan kunt u terecht in het Stadspark of de Plantentuin van Antwerpen. U ziet het, de veelzijdige stad Antwerpen is een uitstekende bestemming voor een weekendje weg.

Brugge

v
+8
+7

Brugge… ongetwijfeld één van de mooiste steden van België! Deze schilderachtige stad heeft haar bezoekers ongelooflijk veel moois te bieden. Brugge staat bekend om haar vele grachten en wordt daarom ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Langs deze grachten staan fraaie gildehuizen met mooie gevels. Maak een boottocht over de grachten en bekijk de stad vanaf het water! De Grote Markt is het middelpunt van de stad. Hier vindt u ook de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Belfort met zijn beiaard en het stadhuis. Ook museumliefhebbers hebben meer dan genoeg te ontdekken in Brugge! Wat te denken van het Gruuthuse Museum en het Memling Museum? Brugge staat tevens wereldwijd bekend als de stad van het kant. In het Kantcentrum komt u er alles over te weten! Uw bezoek aan Brugge is niet compleet zonder een bezoek aan het serene Begijnhof met de kleine huizen en het Minnewater, de meest romantische plek van de stad. Moe van het wandelen? Brugge heeft restaurants en cafés in overvloed!

Kijk voor een uitgebreide plaatsbeschrijving van Brugge op het tabblad Uitstapjes.

Ieper

Het bourgondische en historische Ieper heeft u veel te bieden. De stad heeft een rijk en divers verleden met vele bezienswaardigheden. Bekijk de Sint-Maartenskathedraal, een oude bisschopskerk in gotische stijl of de Menenpoort, een bekend Brits oorlogsmonument uit de Eerste Wereldoorlog. Ook vindt u in Ieper vele musea, waaronder een belangrijk museum over de Eerste Wereldoorlog, het In Flanders Field Museum. Daarnaast heeft de stad genoeg restaurants, waar u heerlijk kunt genieten van de Belgische gastronomie. De omgeving is bovendien uitermate geschikt om te wandelen of te fietsen.

België

v
Brussel - Manneken Pis
Brussel - Manneken Pis
Brussel - Manneken Pis
Brussel - Manneken Pis
+1

België, ons aantrekkelijke zuiderbuurland, heeft alles in huis voor een aangename vakantie! Charmante authentieke steden als Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent trekken jaarlijks vele bezoekers. Niet zonder reden, want de bourgondische Vlaamse steden beschikken over talloze bezienswaardigheden, musea, leuke winkelstraten, romantische 'kuierplekjes' en vele knusse restaurants en cafés, waar u kunt genieten van een Belgisch pintje! Maar ook qua natuur heeft België veel in haar mars; denkt u aan de groene, heuvelachtige Ardennen (zeer geliefd bij buitensporters) en aan de gezellige kust, waar in de zomer het leven bruist en waar u in het najaar en de winter lekker een frisse neus kunt halen op de brede stranden!

Klimaat

Weersverwachting

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Vrijdag
23-08
vrij zonnig 27° 10° O2 0
Zaterdag
24-08
zonnig 30° 14° O2 5
Zondag
25-08
vrij zonnig 31° 15° Z2 5
Maandag
26-08
vrij zonnig 31° 16° Z2 5
Dinsdag
27-08
vrij zonnig 31° 17° Z2-3 15
Woensdag
28-08
vrij zonnig 30° 17° ZW3 25
Donderdag
29-08
licht bewolkt 27° 17° W3 25
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Vrijdag
30-08
licht bewolkt 26° 16° W3 30
Zaterdag
31-08
licht bewolkt 26° 15° W3 35
Zondag
01-09
bewolkt en een enkele lichte bui 23° 15° W3 50
Maandag
02-09
licht bewolkt 20° 12° W3 35
Dinsdag
03-09
licht bewolkt 21° 12° ZW3 25
Woensdag
04-09
licht bewolkt 22° 12° W3 30
Donderdag
05-09
bewolkt en een enkele lichte bui 22° 13° ZW3 30
Bron: Weeronline

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Vochtigheid  Watertemperatuur  (° C)
Jan 22 88
Feb 17 85
Mrt 20 85
Apr 11° 20 81
Mei 16° 19 80 11°
Jun 18° 10° 18 79 13°
Jul 20° 12° 17 81 16°
Aug 21° 12° 15 80 18°
Sep 18° 10° 18 83 17°
Okt 14° 20 84 16°
Nov 10° 21 87 13°
Dec 22 87 10°
Bron: Weeronline