Deze reis kunt u op dit moment niet reserveren, omdat deze volgeboekt is, (tijdelijk) geen beschikbaarheid heeft of nog niet compleet in ons systeem staat.

Het boeken van deze reis is op dit moment dus helaas niet mogelijk. U kunt ons via het speciale contactformulier benaderen, waarna wij contact met u zullen opnemen indien deze reis wel beschikbaar is, of om u te informeren over een soortgelijke reis.

U kunt voor meer informatie of een voorboeking ook bellen met onze Reserveringsafdeling via 088 - 0885 808 (lokaal tarief).

v

Alleengaandenreis Duitsland - Thüringen & Dresden

Alleengaandenreis Duitsland - Thüringen & Dresden

Saalfeld_Feengrotten_S
Saalfelder Feengrotten
Rudolstadt
Buchenwald.jpg_s
Buchenwald
Erfurt
Erfurt
Erfurt - Domplatz
Erfurt
Erfurt - stadhuis
Erfurt
Erfurt
Erfurt - Roter Ochse
Erfurt
Erfurt
Erfurt
cbmgera2_s
v
Saalfelder Feengrotten
Saalfeld_Feengrotten_S
Saalfelder Feengrotten
Rudolstadt
Buchenwald.jpg_s
Buchenwald
Erfurt
Erfurt
Erfurt - Domplatz
Erfurt
Erfurt - stadhuis
Erfurt
Erfurt
Erfurt - Roter Ochse
Erfurt
Erfurt
Erfurt
cbmgera2_s
I
 • Incl. bezoek Thüringer Woud
 • Erfurt, Weimar, Dresden
 • Verblijf in 4-sterren hotel
 • Inclusief ontbijt en diner
 • Op zondag ook lunch inclusief
7.9109
7,9
Beoordeeld door 9 reizigers van Goed Idee Reizen.
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Weergave van locatie Alleengaandenreis Duitsland - Thüringen & Dresden op landkaart
Alleengaandenreis Duitsland - Thüringen & Dresden
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Accommodatie
 • Dagprogramma
 • Extra info
 • Opstapplaats
 • Excursies
 • Overnachten
 • Reisleiding
 • Touringcar
 • Plaatsinfo
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Goed Idee reisbegeleider
• 7 nachten verblijf in Pentahotel Gera**** op een 1-persoonskamer met bad of douche en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Volpension op zondag
• Het beschreven dagprogramma
• Afscheidskoffietafel

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatseEntreegelden en lokale gidsen (totaal circa € 60 p.p.)
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Overnachting voorafgaand aan uw reis in Asten, Breda, Helmond of Zwolle

Extra informatie

De volgende opstapschema's zijn van toepassing (zie Opstapplaats )
Op- en uitstapschema: A

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 28
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Weergave van locatie Alleengaandenreis Duitsland - Thüringen & Dresden op landkaartWeergave van locatie Alleengaandenreis Duitsland - Thüringen & Dresden op landkaart

Accommodatie

Pentahotel Gera

v
cbmgera2_s
cbmgera2_s
+3
+2

Het 4-sterren Pentahotel ligt in één van de mooiste delen van Gera, namelijk Untermhaus. Nabij het hotel vindt u o.a. historische bezienswaardigheden als het geboortehuis van de schilder Otto Dix, de Orangerie en het Theater. De afstand vanaf Utrecht is ca. 630 km.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie met huurkluisjes, liften, lobby, terras, restaurant, gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes, fitness en sauna (beide gratis). (Openingstijden sauna; van 16.30 uur tot 22.00 uur).

Kamer

Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met bad, toilet en föhn.

Dagprogramma

Deze reis brengt ons naar het bijzondere Thüringen. Midden in dit schitterende natuurgebied liggen indrukwekkende historische steden zoals Weimar, Erfurt en het onvergelijkbare Dresden. Jarenlang lagen deze parels verborgen voor het westen. Ons hotel staat in het historische stadje Gera en van daaruit maken we fraaie tochten. Eenmaal van de snelweg af en rijdend door de kleine dorpen, wordt u toch even teruggezet naar het voormalige Oost Duitsland. Een bijzondere ervaring.

Open alle items

Zaterdag • Heenreis

v
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar het centrale wisselpunt in Asten waar de koffie voor ons klaar staat. Na de kennismaking gaan we op pad naar Duitsland. Met diverse stops voor koffie en lunch, komen we aan het einde van de dag aan in ons hotel in Gera.

Zondag • Gera

We wandelen in de ochtend vanaf het hotel naar de Marienkirche in Gera, waar we de kerkdienst bijwonen. Indien mogelijk ontmoeten we na de kerkdienst leden van deze kerkelijke gemeente. Liefhebbers kunnen de namiddag, indien mogelijk, een muzikale bijeenkomst bijwonen in de Marienkirche.

Maandag • Saalfelder-Feeëngrotten – Stausee – Saalfeld

v
Saalfelder Feengrotten
Saalfeld_Feengrotten_S
Saalfelder Feengrotten
Saalfeld_Feengrotten_S
Saalfelder Feengrotten
Saalfelder Feengrotten
+3
+2
We rijden naar de kleurrijke Saalfelder-Feeëngrotten in het hart van het Thüringer Woud. We stappen hier een andere wereld in met prachtige onderaardse meren, druipsteenformaties en mineralen. Door naar de Stausee bij Neidenberga waar we de imposante stuwdam zullen zien. In Saalfeld gaan we naar de Johanneskirche met het bijzondere plafond en de prachtige kleurencombinaties in het interieur. Wellicht kunnen wij ons laten meeslepen door de mooie klanken van het grote Sauerorgel uit 1894.

Dinsdag • Rudolstadt – Paulinzella – Arnstadt

v
Rudolstadt
Rudolstadt
Rudolstadt
Rudolstadt
+3
+2
We maken een natuurtocht door het Thüringer Woud. De eerste stop is in het historische Rudolstadt. Hoog boven de stad troont majestueus de Heidecksburg. Tijdens onze wandeling naar beneden nemen we even de tijd om het bijzondere interieur van de St. Andreaskirche te bewonderen. Paulinzella is vooral bekend om het oude benedictijnerklooster. Hiervan staan alleen nog de ruïnes maar deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor de liefhebbers is een korte wandeling door de liefdevol aangelegde kruidentuin aan te bevelen. We gaan door naar Arnstadt voor een bezoek aan de Bachkirche, waar Johann Sebastian Bach werkte als organist en cantor. Het orgel waarop hij speelde, is nog in originele staat. Tevens bezoeken we het Bachhaus, waar hij ruim vijf jaar woonde.

Woensdag • Dresden

v
Vroeg op, want het onvergelijkbare Dresden staat vandaag op het programma. De stad die zich bevindt op de oevers van de rivier de Elbe. Een dag in het teken van vergeving en verzoening. We beginnen in de Kreuzkirche met het ontroerende monument voor alle Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, die in Dresden zijn omgekomen. We wandelen via de Neumarkt naar de Frauenkirche. Om klokslag 12 uur worden hier de Vredesklokken geluid. Aansluitend is er in de Frauenkirche een meditatief moment met samenzang en muziek. ’s Middags maken we een stadswandeling. We zien onder andere het Zwinger, de kathedraal en uiteraard ook de Semper Opera.

Donderdag • Weimar – Buchenwald

v
Buchenwald.jpg_s
Buchenwald
+4
+3
Op naar Weimar, een van de belangrijkste culturele pronkstukken van Duitsland. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Veel bezienswaardigheden staan in verband met haar beroemde vroegere inwoners als Goethe, Schiller List en Bach. In de nabijgelegen Herderkirche zien we de beroemde drieluik van Lucas Cranach. In de loop van de middag maken we een stop bij het voormalig concentratiekamp Buchenwald voor een onvergetelijk en vooral indrukwekkend bezoek.

Vrijdag • Erfurt

v
Erfurt
Erfurt
Erfurt
Erfurt - Domplatz
Erfurt
Erfurt - stadhuis
Erfurt
Erfurt
Erfurt - Roter Ochse
Erfurt
Erfurt
Erfurt
Erfurt
Erfurt
Erfurt
Erfurt - Domplatz
+8
Erfurt
+7
Vandaag bezoeken we de 1200 jaar oude stad Erfurt. In het historische hart is veel moois te bekijken. Zo zien we de Dom, de Krämerbrucke, de Fischmarkt, de Predigerkirche en de Oude Synagoge. De vele bijzondere woonhuizen van de vroegere welgestelde kooplieden met fraaie namen als ‘ Zum Breiten Herd’ geven de stad een bijzondere allure.. Natuurlijk zien we ook het indrukwekkende Augustijnerklooster dat nauw verbonden is met de naam van Maarten Luther, die er als monnik heeft gewoond. Een Luthertentoonstelling en het woonvertrek van de reformator zijn nog steeds te bezichtigen.

Zaterdag • Terugreis

v
Na het ontbijt verlaten we Gera en keren terug naar Nederland waar we de reis afsluiten met een koffietafel op het centrale wisselpunt in Asten. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats. Einde van een bijzondere reis met veel historie, cultuur en natuur.

Uw reisschema

Dag 1: Heenreis
Dag 2: Rustdag in Gera
Dag 3: Saalfelder-Feeëngrotten – Stausee – Saalfeld
Dag 4: Rudolstadt – Paulinzella – Arnstadt
Dag 5: Dresden
Dag 6: Weimar – Buchwald
Dag 7: Erfurt
Dag 8: Terugreis

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Extra info

Alleengaandenreizen

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

v
Alleengaanden winter
Alleengaanden winter
De alleengaandenreizen van Goed Idee zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Leuke groepsreizen naar tal van bestemmingen waar ter plaatse vele leuke excursies worden uitgevoerd. De alleengaandenreizen van Goed Idee zijn er voor mensen die hun reisbelevenissen willen delen met gelijkgestemden en daarbij toch wel een stukje privacy willen behouden. Onze reizen zijn geschikt voor singles die waarde hechten aan gezelligheid, nieuwe vrienden maken en andere singles ontmoeten, maar vooral ook voor hen die een onvergetelijke vakantie willen beleven.

De reizen zijn uitsluitend bedoeld voor singles. Echtparen mogen dus niet mee. Wel zijn natuurlijk bijvoorbeeld twee alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen dezelfde reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

En die bieden wij u door een unieke garantie. Voor iedere deelnemer is in de vakantieplaats een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet gereserveerd. Veelal zijn dit tweepersoonskamers voor alleengebruik. En dit alles met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding! Indien u een reis boekt met een overnachting op de heen- en terugreis, dan wordt u onderweg ingedeeld in een 2-persoonskamer. Voor een toeslag kunt u ook boeken voor een 1-persoonskamer op de heen- en terugreis. De keuze is geheel aan u!

Ongedwongen op vakantie

Uitgangspunten van onze vakanties zijn een prima prijs/kwaliteitverhouding, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiders organiseren ter plaatse tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk kunt deelnemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om individueel of met andere deelnemers iets te organiseren. Het aanbod alleengaandenreizen is behoorlijk uitgebreid en zeer divers geworden.

Ons aanbod

Kijk HIER voor een overzicht van alle alleengaandenreizen

Al onze reizen zijn in principe voor 45-plussers.
Er zijn eveneens een aantal reizen voor alle leeftijden, dus ook jongere mensen zijn welkom!

Opstapplaats

Opstapschema

Goed Idee Reizen biedt u de keus uit ruim 50 opstapplaatsen in heel Nederland. Vanaf deze opstapplaats wordt u naar ons centrale wisselpunt in Asten (tussen Eindhoven en Venlo) gebracht.
Opstapplaatsenbus 2016

Let op: Alle bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud. Kijk in uw reispapieren voor de definitieve vertrektijden.

Het centrale wisselpunt in Asten

v
Voor haar busreizen maakt Goed Idee Reizen gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats. U vindt hier o.a. een overdekte voetgangerszone. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel (m.u.v. op-/uitstappen Venlo en de 4-daagse reizen). Uiteraard is op het wisselpunt een Goed Idee Reizen-vertegenwoordig(st)er aanwezig. Hier ontmoet u ook de Goed Idee reisbegeleider.

Parkeren op het wisselpunt: indien u per eigen auto naar Asten reist, is er de mogelijkheid om uw auto te parkeren bij het Best Western Hotel Nobis in Asten. Parkeren hoeft vooraf niet gereserveerd te worden en geschiedt op eigen risico. De kosten bedragen € 20 en dat is voor de hele reisduur. Indien u een overnachting via onze organisatie heeft geboekt dan zijn de parkeerkosten € 10,- gedurende uw vakantie.

Overnachten op het wisselpunt

Begin uw vakantie ontspannen. Goed Idee Reizen biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in comfortabele hotels op diverse opstapplaatsen. Heerlijk op uw gemak opstaan, ontbijten en dan de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch beginnen? Kijk op het tabblad overnachten voor de mogelijkheden.

Excursies

Excursie en Entreegelden

Entreegelden en lokale gidsen
• Saalfelder-Feeëngrotten met gids: circa € 10 p.p.
• Stadsgids Weimar: circa € 4 p.p.
• Stadsgids Dresden: circa € 10 p.p.Links

v
Meissen
Meissen
Meissen

Romantik Hotel Schwanefeld www.schwanefeld.de
Meerane www.meerane.de
Weimar www.weimar.de
Dresden www.dresden.de
Dresden toerisme www.dresden-tourist.de
Göltzschtalbrücke www.goeltzschtalbruecke.de
Meissen www.meissen.de
Albrechtsburg Meissen www.albrechtsburg-meissen.de

Overnachten

Overnachting voorafgaand aan uw reis inclusief

v

Begin uw vakantie ontspannen! Goed Idee Reizen biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto tegen een geringe vergoeding parkeren bij het door u gekozen hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt en parkeren.

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)
• 2-persoonskamer (Categorie B) € 27,50 p.p. // 1-persoonskamer v.a. € 50 p.p.
Categorie B is de standaardkamer, alleen wanneer deze op aanvraag staat, kunt u Categorie A boeken.
• 2-persoonskamer (Categorie A) v.a. € 45 p.p. // 1-persoonskamer v.a. € 85 p.p.
• Parkeren: € 10 in combinatie met een hotelovernachting in het Best Western Hotel Nobis in Asten (€ 20 zonder overnachting)
• Exclusief toeristenbelasting à € 2,10 p.p.

Novotel Breda
• 2-persoonskamer v.a. € 37,50 p.p.
• 1-persoonskamer v.a. € 72,50 p.p.
• Parkeren: gratis


Hotel Mercure in Zwolle
• 2-persoonskamer v.a. € 25 p.p. // 1-persoonskamer v.a. € 47,50 p.p.
NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijgt u bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.
• Parkeren: gratis

Noot:
bovenstaande overnachtingen zijn direct bij uw boeking te reserveren. Indien u kiest voor één van bovenstaande overnachtingen, dient u bij boeking deze plaats als opstapplaats te kiezen.

Reisleiding

Reisbegeleider Thüringen en Dresden

Touringcar

De touringcars van Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen biedt u het modernste wagenpark van Nederland. Onze touringcars voldoen aan de hoogste eisen en bieden u veel comfort tijdens de reis. Al onze busreizen voeren wij uit per Comfort Class touringcar.

Comfort Class

v

De Comfort Class touringcars van Goed Idee Reizen zijn comfortabele reisbussen met een gemiddelde leeftijd van 3 jaar oud. Ze bieden veel beenruimte, een fris interieur en zijn voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast, DVD-speler en een audio-installatie met cd-speler. Door de aanwezigheid van o.a. verstelbare voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.

Algemeen

De Goed Idee reisbegeleider en chauffeur Samen vormen ze een team. Goed Idee Reizen maakt gebruik van zeer vakbekwame chauffeurs. Zij doen dit beroepshalve en weten vaak veel over de bestemming en de route te vertellen. Daarom is er de samenwerking. De chauffeur vertelt vaak over de omgeving en de reisbegeleider zorgt voor uw wel en wee. Het zou onnodig zijn als beiden dezelfde verhalen zouden gaan vertellen. Op het tabblad kunt u informatie vinden over de reisbegeleider die voor deze reis staat ingepland.

Plaatsinfo

Dresden

v
Dresden1s
Dresden - Elbe
Dresden
Dresden1s
+2
Dresden - Elbe
+1

Dresden is dé plaats voor cultuurliefhebbers! Fascinerende gebouwen, bijzondere kunstcollecties en een prachtige natuurlijke schoonheid. Hoogtepunten van de stad zijn de indrukwekkende Frauenkirche, de Semperoper en het Zwinger Paleis. In deze kunststad zijn natuurlijk ook diverse musea te vinden. Zo kunt u in het beroemde Zwinger Paleis het bekende Grüne Gewölbe en de Galerie Neue Meister (met talrijke beroemde kunstschatten) vinden. De winkelmogelijkheden in deze stad zijn eindeloos! Gaat u voor exclusieve winkeltjes, dan bent u op de Altmarkt aan het juiste adres. Voor uren shopplezier gaat u naar de “Altmarktgalerie” of het centrum van de Neustadt, de barokke wijk rondom de Königstrasse. Hier vindt u honderden winkels, cafés en restaurants. Wist u trouwens dat elk jaar in mei in Dresden het oudste en het op één na grootst jazzfestival van Europa plaatsvindt? Het is een ware belevenis om de concerten op stoomboten op de Elbe en de grote dixielandparade met historische voertuigen mee te maken.

Erfurt

v

Erfurt, de charmante hoofdstad van het groene hart van Duitsland, kent vele gerestaureerde renaissance- en vakwerkhuizen die met talrijke kerken en kloosters en beroemde Krämerbrücke de middeleeuwse stadskernen vormen. Hier vindt u onder andere bezienswaardigheden als de Domberg met de St-Mariëndom en de St-Severikirche. Deze twee kerken vormen een indrukwekkend tafereel met een grote open trap naar het Domplein waar in de zomer één van de mooiste openluchtfestivals plaatsvindt. In het Augustijnenklooster kunt u alles te weten komen over het leven van Martin Luther. Ook herbergt deze stad vele musea. Denk bijvoorbeeld eens aan het enige Duitse tuinbouwmuseum (Gartenbaumuseum), het museum voor Thüringen Volkskunde en de kunsthal in het huis ‘Zum Roten Ochsen’. Winkelen kunt u o.a. in de moderne winkelcentra in de omgeving van de Anger en in de winkels langs de Krämerbrücke en de Lange Brücke. Na een dag vol inspanning kunt u bijkomen in één van de restaurants of cafés.

Gera

v

Gera wordt ook wel de Otto Dix stad genoemd. Deze schilder is hier geboren en zijn geboortehuis is een echte bezienswaardigheid. Middelpunt van de stad is de marktplaats, dat met het 16e-eeuwse renaissancistische stadshuis tot één van de mooiste pleinen van Thüringen wordt gerekend. Bijzonder zijn de grotten van Gera, die vroeger zijn aangelegd als kelder voor brouwerijen. U kunt onder leiding van een gids een wandeling maken door dit gangenstelsel dat in een lengte van ca. 9 km onder de stad doorloopt. Wilt u met het gezin op stap, dan is een dagje naar de dierentuin van Gera een leuk uitstapje. Bovendien leent de omgeving zich uitstekend voor fietstochten.

Weimar

Weimar is hét centrum van Europese cultuur en biedt zijn bezoeker veel op het gebied van cultuur, muziek en architectuur. Grote Duitse schrijvers als Goethe, Schiller en Herder hebben hier een groot deel van hun leven doorgebracht. Stap bijvoorbeeld in de voetsporen van de auteur van het beroemde drama Faust door een bezoek te brengen aan het Goethehaus of één van de musea gewijd aan zijn werk en leven. Andere musea die een bezoek meer dan waard zijn, zijn het Schillerhaus Museum, het Bauhaus Museum en het Wittumspalais. Winkelen is onder andere mogelijk in de Schillerstrasse en de Wielandstrasse, waar u een groot aanbod vindt van grote en kleine winkels. En aan het einde van de dag kunt u heerlijk bijkomen in één van de vele restaurants of cafés. De natuurrijke omgeving van Weimar is ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers.

Saksen

v
RATHEN BASTEIFELSENs
Duitsland.Saksen.Kriebsteins
+4
RATHEN BASTEIFELSENs
+3

Steeds meer vakantiegangers ontdekken de boeiende geschiedenis en de rijke cultuur van de deelstaat Saksen in het oosten van Duitsland. Bruisende steden als Dresden en Leipzig en prachtige natuurgebieden zorgen voor de nodige afwisseling. Saksen ligt goed gesitueerd tussen Berlijn en de Tsjechische grens, waarbij toeristen vaak ook nog de stad Praag aandoen. De zuidgrens van Saksen bestaat voornamelijk uit middelgebergte en een bosrijk gebied. Het is een ideale bestemming om buitenactiviteiten te ondernemen zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Naast deze prachtige natuurgebieden loopt door dit prachtige gebied ook nog de grootste rivier, de Elbe, die op de Werelderfgoedlijst staat. Saksen is een prachtige deelstaat, die u zeker niet mag missen.

Thüringen

v
+1

Thüringen is een deelstaat in het midden van Duitsland en heeft een groot aanbod aan natuurparken en cultuursteden. De deelstaat is een paradijs voor wandelliefhebbers! Wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht over de unieke Rennsteig? Deze route loopt over de bergkam van het Thüringerwald vanaf de Werra bij Eisenach tot aan de Saale bij Blankenstein. Met zijn 168 kilometer is de Rennsteig de langste hooggelegen wandelroute van Duitsland en veruit de meest populaire. U kunt de Rennsteigtuin bezoeken bij Oberhof, hier vindt u meer dan vierduizend plantensoorten en verschillende wandelroutes. En dan de cultuursteden. Erfurt, Jena, Weimar en Gera zijn slechts enkele voorbeelden. Martin Luther, Goethe en Bach laten u in Thüringen volop genieten van een rijke historie en hun meesterwerken.

Duitsland

v
+4
+3

Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan -2° 2 11 52 83
Feb -2° 3 9 37 80
Mrt 3 10 48 79
Apr 13° 5 10 50 74
Mei 18° 7 10 62 69
Jun 21° 10° 7 11 73 71
Jul 22° 12° 7 10 62 73
Aug 22° 12° 7 10 64 72
Sep 19° 5 9 53 80
Okt 14° 3 9 42 81
Nov 2 11 52 84
Dec -1° 1 12 60 84
Bron: Weeronline

Praktische info

Praktische info Duitsland

Open alle items

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar Duitsland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit?
Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor u noodzakelijk zijn

Bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Leest u de informatie van alle landen door, zodat u precies weet welke reisdocumenten u nodig heeft.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Geldzaken

In Duitsland kunt u betalen met de euro. Overal zijn er geldautomaten aanwezig, waar u geld kunt pinnen. Let er op dat het logo van uw pasje hetzelfde is als het logo dat wordt getoond op de automaat. Ook kunt u betalen via betaalautomaten in winkels. Ook worden bij geld- en betaalautomaten de meeste grote creditcards geaccepteerd.

Telefoon & internet

Binnen de Europese Unie (EU) betaalt u tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten naast uw gewone belkosten. U betaalt hetzelfde als wanneer u in Nederland zou bellen, sms'en of internetten en die kosten zijn dus afhankelijk van uw abonnement. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw telefoonprovider. In de meeste landen in Europa kunt u steeds vaker gratis gebruik maken van wifi in openbare gelegenheden. In de hotels is het gebruik van wifi vaak nog wel tegen betaling.

Tijdverschil

In Duitsland is er is geen tijdverschil met Nederland.

Voltage

Wanneer u naar Duitsland reist, heeft u geen wereldstekker nodig. In Duitsland worden dezelfde soorten stekkers en stopcontacten (230V) gebruikt als in Nederland.

Informatie voor groepsreizen

Onze groepsrondreizen worden altijd begeleid door deskundige reisleiders en/of chauffeurs. Tijdens de reis zijn zij uw eerste aanspreekpunt en staan u met raad en daad terzijde.

Mobiliteit
Tijdens de reis ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Vervoertips

Als u met de auto naar uw vakantiebestemming gaat kan het zijn dat u op uw route landen aandoet waar een milieusticker of tolvignet nodig is. Daarnaast is ook een veiligheidsvest verplicht in de meeste landen binnen Europa. U dient tenminste één veiligheidsvest in uw auto te hebben. AutoTolVignetten biedt een handig overzicht van verplichte tolvignetten, milieustickers, veiligheidsvesten etc. per land. Alle vignetten en toebehoren zijn in één keer te bestellen via AutoTolVignetten.

Winteruitrusting
In de winter wordt er op de Duitse wegen streng opgetreden tegen vakantiegangers die hun auto onvoldoende hebben uitgerust voor winterse omstandigheden. Sinds mei 2006 moeten auto's in Duitsland in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting, waaronder winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof. Deze maatregel treft vooral vakantiegangers die via Duitsland naar de wintersportgebieden in de Alpen willen. Mocht uw auto niet voldoende uitgerust zijn, dan bestaat de kans op een geldboete én het risico van (mede-)aansprakelijkheid bij een ongeval, óók als de schuld bij de andere partij ligt. De wet wordt ruim geïnterpreteerd, de kans om beboet te worden is groot.