Deze reis kunt u op dit moment niet reserveren, omdat deze volgeboekt is, (tijdelijk) geen beschikbaarheid heeft of nog niet compleet in ons systeem staat.

Het boeken van deze reis is op dit moment dus helaas niet mogelijk. U kunt ons via het speciale contactformulier benaderen, waarna wij contact met u zullen opnemen indien deze reis wel beschikbaar is, of om u te informeren over een soortgelijke reis.

U kunt voor meer informatie of een voorboeking ook bellen met onze Reserveringsafdeling via 088 - 0885 808 (lokaal tarief).

v

Fietsen door het Thüringerwald

7-daagse fiets-/busreis Duitsland incl. verblijf in een 4-sterrenhotel, ontbijt, diner en routes naar o.a. Weimar en Jena

511164469_Greiz_Thuringen_Duitsland
Saalfelder Feengrotten
cbmgera2_s
v
Saalfelder Feengrotten
511164469_Greiz_Thuringen_Duitsland
Saalfelder Feengrotten
cbmgera2_s
IY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 30

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Met Goed Idee reis-/fietsbegeleider Jan-Tiemon Oosterhoff
  • Veelzijdig landschap
  • Bijzondere fietsroutes
  • Goede verzorging in 4-sterren hotel
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Ervaren chauffeur
• Goed Idee reisbegeleider Jan-Tiemon Oosterhoff
• 6 nachten verblijf in Pentahotel Gera**** in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• lunch op zondag
• Uitgebreide Nederlandstalige fietsroutes
• Het beschreven fietsprogramma
• Brabantse koffietafel

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 20 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• Meenemen eigen fiets * € 10
• Huur Batavus toerfiets v.a. € 60
• Huur Batavus E-Bike v.a. € 95
• Huur fietshelm € 7,50
• Goed Idee Reizen fietsverzekering :
- Toerfiets € 12,50
- E-bike € 17,50

Overnachting voorafgaand aan de reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt. *
• Reis- en annuleringsverzekering

* Let op: neemt u een eigen fiets mee, dan dient u op te stappen in Asten. In dit geval is de voorovernachting ook enkel hier mogelijk. Het hotel beschikt over een afgesloten fietsenstalling.

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• Bekijk hier de op-/uitstapplaatsen
• Fietsniveau 2.Klik hier voor informatie over deze indicatie.
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Helaas is het boeken van verschillende type fietsen in één boeking alleen per e-mail of telefonisch mogelijk, 088-0885808 (lokaal tarief). Wilt u bijvoorbeeld voor deelnemer 1 een toerfiets en deelnemer 2 een E-bike reserveren, neem dan contact op met ons callcenter

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 30
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Accommodatie

Pentahotel Gera

v
cbmgera2_s
cbmgera2_s
+3
+2

Voor een fijne vakantie in Duitsland ga je naar Gera, een van de mooiste steden in de deelstaat Thüringen. Je verblijft in Pentahotel Gera. In dit 3-sterrenhotel kom je zeker tot rust. Je slaapt heerlijk in de goede bedden, er staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en voor een hapje of een drankje neem je plaats in de Pentalounge. De locatie is ideaal, je bent omringd door parken en na slechts 1 minuutje wandelen sta je bij de populaire Orangerie-kunstgalerie. Genieten maar!

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een receptie met huurkluisjes, liften, lobby, terras, restaurant, gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes, fitness en sauna (beide gratis) (openingstijden sauna; van 16.30 uur tot 22.00 uur).
Kamer
De kamer is voorzien van een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met bad, toilet en föhn.
Dagprogramma

Fietsen door het Thüringerwald

v
511164469_Greiz_Thuringen_Duitsland
511164469_Greiz_Thuringen_Duitsland
+1

Al sinds jaar en dag trekken de cultuursteden van Thüringen bezoekers uit alle windstreken van de wereld. Weimar, Rudolstadt, Jena... steden van naam waar dichters, schrijvers en filosofen als Goethe en Schiller inspiratie op kwamen doen. Fietsend over de paden die deze steden met elkaar verbinden, valt het op hoe mooi het landschap van dit ‘Groene hart van Duitsland’ eigenlijk is met zijn uitgestrekte bossen en lieflijke dalen. Een perfecte reis voor iedereen die van cultuur, historie en natuur houdt. En natuurlijk goed kan fietsen!

Open alle items
Zaterdag • Heenreis
v
+1
Vanaf verschillende opstapplaatsen en via het wissel punt in Asten vertrekken we naar Thüringen, waar we in de loop van de dag in Gera aankomen. Als we op tijd aankomen, kunnen we wellicht al een paar fietsen op de juiste hoogte gaan afstellen.
Zondag • Vrije dag
Vrije dag. De reisleider zal een zondagse bijeenkomst houden. Ook kunnen we eventueel een plaatselijke kerkdienst bezoeken.
Maandag t/m donderdag
Beleef cultuursteden en natuurschoon tijdens de volgende fietstochten:
Route 1 • Apolda - Weimar - Millingen (ca.41 km)
v
+1
Startplaats voor deze fietstocht is Apolda, vanwaar we naar Jena fietsen. Hoogtepunt is Weimar, een van de culturele pronkstukken van Duitsland. Mede dankzij grote kunstenaars als Goethe en Schiller, die hier woonden en werkten. Houdt u hier even pauze voor een wandeling over de romantische pleinen en langs de vele fraaie gebouwen die tezamen de Altstadt vormen. Aan het einde van de route ligt nóg zo’n fraaie cultuurstad: Jena. Bewonder hier enkele van de ‘zeven wonderen van Jena’, zoals de astronomische klok op het raadhuis. Naast cultuur bezit de binnenstad ook chique cafés, restaurants en winkels.
Route 2 • Gera - Altenburg (ca. 42 km)
v
+1
We starten bij ons hotel. Het eerste stukje van de tocht is licht stijgend. Langs de burcht van Posterstein fietsen we naar Nöbdenitz. Hier staat de oudste zomereik van Duitsland, een ‘duizendjarig’ natuurmonument. Even voordat we Altenburg binnenrijden, kunnen liefhebbers van de luchtvaart nog een kijkje nemen in het vliegtuigmuseum van Noblitz. Einddoel van vandaag is Altenburg, een sfeervol stadje met mooie historische gebouwen en tal van horecagelegenheden. De historie van de stad gaat ruim 1000 jaar terug in de tijd en is nauw verbonden met het Duitse kaartspel ‘Skaat’.
Route 3 • rondje hotel (ca. 52 km)
Vandaag starten en eindigen we bij het hotel. We fietsen door de bosrijke omgeving van Eisenberg, dat ook wel het ‘houtland’ wordt genoemd. De prachtige route brengt ons door Mühltal en via Tautenhain en Bad Köstritz terug naar het hotel. Er kan een uitstapje gemaakt worden naar het stadje Eisenberg (ca. 6 km).
Route 4 • Possneck - Saalfeld - Rudolstadt - Kahla (ca. 59 km)
v
Saalfelder Feengrotten
Saalfelder Feengrotten
+1
Na een klein klimmetje in het begin van de route, is deze tocht voornamelijk dalend en vlak. Uiteraard is het ook vandaag genieten van een mooi groen landschap, maar de natuur laat zich ook van een bijzondere kant zien in Saalfeld. Wie wil kan hier de unieke Feeëngrotten bezoeken. Hier stapt u een andere wereld in met onderaardse meren en druipsteenformaties. Nog een leuke tip om te pauzeren is Rudolstadt, waar tot op de dag van vandaag de sfeer van de oude residentiestad nog aanwezig is. Hoog boven de stad troont majestueus de Heidecksburg.
Vrijdag • Terugreis
De fietsen staan weer in de fietskar en we vertrekken zeer op tijd voor de terugreis
naar Nederland. We sluiten de reis af met een koffietafel in Asten. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.
Kenmerken van deze reis
Fietsniveau 2. Klik hier voor informatie over deze indicatie.
De routes variëren in lengte van ca. 34 tot 59 kilometer.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsinfo
Algemene informatie fiets-/busreizen

Goed Idee Reizen biedt al vele jaren prachtige fiets-/busreizen door heel Europa aan. Iedere dag wordt u met de bus naar het beginpunt gebracht, vanwaar de fietstocht begint. De tochten worden allemaal begeleid door een ervaren fiets-/reisleider , maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig fietsen. Per dag zijn routebeschrijvingen en kaarten voorhanden. Meestal kunt u kiezen uit korte en langere routes . Bij de kortere afstanden kunt u onderweg op een afgesproken plaats in de touringcar stappen en uw fiets in de aanhanger zetten. Goed Idee Reizen biedt al vele jaren prachtige fiets-/busreizen door heel Europa aan. Iedere dag wordt u met de bus naar het beginpunt gebracht, vanwaar de fietstocht begint. De tochten worden allemaal begeleid door een ervaren fiets-/reisleider , maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig fietsen. Per dag zijn routebeschrijvingen en kaarten voorhanden. Meestal kunt u kiezen uit korte en langere routes . Bij de kortere afstanden kunt u onderweg op een afgesproken plaats in de touringcar stappen en uw fiets in de aanhanger zetten.

Goed Idee Reizen biedt al vele jaren prachtige fiets-/busreizen door heel Europa aan. Iedere dag wordt u met de bus naar het beginpunt gebracht, vanwaar de fietstocht begint. De tochten worden allemaal begeleid door een ervaren fiets-/reisleider, maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig fietsen. Per dag zijn routebeschrijvingen en kaarten voorhanden. Meestal kunt u kiezen uit korte en langere routes. Bij de kortere afstanden kunt u onderweg op een afgesproken plaats in de touringcar stappen en uw fiets in de aanhanger zetten.

Open alle items
Optimaal fietsplezier met een huurfiets van Goed Idee Reizen!
v
Optimaal vakantieplezier is alleen mogelijk als uw fiets óók optimaal is. Daarom huurt u een E-bike of toerfiets bij Goed Idee Reizen!
• het nieuwste model Batavus toerfiets (Batavus Galibier, speciaal voor Goed Idee Reizen samengesteld, model 2016)
• het allernieuwste model E-Bike (Batavus wayz E-go, model 2017)
• speciaal ontwikkeld en geprepareerd voor intensief gebruik
• alle fietsen hebben anti-lek banden
• geen gesleep met uw eigen fiets
• geen risico op schade en diefstal van uw eigen fiets
Kortom: gemak & comfort!

Onze fietsen zijn geschikt voor deelnemers tussen de 1.55 en 1.90 meter. Beschikbare framehoogtes: 49-, 53- en 57-cm. Onze fietsen zijn niet voorzien van fietstassen.
Batavus Galibier tourfiets
v
Pluspunten van onze lichtgewicht Batavus toerfiets:
• 24 versnellingen
• kilometerteller
• extra comfort omdat het stuur, de stuurpen, de handvatten, de verende voorvork en de verende zadelpen helemaal naar wens kunnen worden ingesteld
• veilig fietsen in het donker: de verlichting voor en achter werkt ook als u stilstaat
• sportieve lage instap, dus gemakkelijk op- en afstappen
• meer zitcomfort dankzij verende zadelpen en een extra licht Selle Royal zadel
• anti-lek banden
Batavus E-go E-Bike
v
De eenvoudige én krachtige alleskunner met Bosch motor!
Fietst u liever met een duwtje in de rug? Kies dan voor onze E-Bike met elektrische trapondersteuning. Dit jaar maken we gebruik van de allernieuwste Batavus Wayz E-go, onderdeel van de Batavus Premium collectie.
• comfortabele lichtgewicht fiets (slechts 23,5 kg); fietst ook uitstekend zonder trapondersteuning
• splinternieuwe Bosch motor met krachtige accu; zelfs bij krachtige ondersteuning is 75 km actieradius geen enkel probleem
• de uitneembare accu kan eenvoudig op de hotelkamer worden opgeladen
• eenvoudig te bedienen met het digitale display
• hoogwaardige hydraulische remmen
• nieuw luxe frame met kabels die door het frame lopen (dus minder gevoelig voor schade)
• speciaal voor Goed Idee Reizen aangepast voor meer fietsplezier, met o.a. anti-lek banden, verstelbaar stuur- en zadelpen en lage instap.
Aansprakelijkheid-verzekering
Fietsverhuur Goed Idee Reizen
Bij al onze groepsreizen (fiets-/busreizen) biedt Goed Idee Reizen u de mogelijkheid om een fiets te huren. Goed Idee Reizen behoudt zich het recht voor om diefstal, schade aan een gehuurde fiets of schade ten gevolge van verlies (van onderdelen) van de fiets te verhalen op de deelnemer. Het risico kan maximaal oplopen tot de nieuwwaarde van de fiets. Bij een Batavus E-bike (of gelijkwaardig model) is dit maximaal € 2699, bij een Batavus toerfiets (of gelijkwaardig model) is dit maximaal € 899.

Verzekering Goed Idee Reizen huurfiets
Wij adviseren u om de huurfiets te verzekeren. In het geval van schade aan de fiets, bent u dan gedekt voor ongewenste kosten. Bij Goed Idee Reizen kunt u voor de gehuurde fiets een fietsverzekering afsluiten zonder eigen risico. Een fietsverzekering voor een Batavus E-bike kost € 17,50, een fietsverzekering voor een Batavus toerfiets kost € 12,50.

Welke kosten vallen niet onder de Goed Idee Reizen fietsverzekering?
Het aansprakelijkheidsrisico ten aanzien van derden (bijvoorbeeld in het geval van aan/door anderen toegebracht letsel of materiële schade) valt niet onder de bij Goed Idee Reizen afgesloten fietsverzekering. Dit dient u zelf te verzekeren. Ook in het geval van schade door opzet of grove schuld, kan de schade niet worden afgekocht. Deze kosten vallen dus niet onder de Goed Idee Reizen fietsverzekering.

In geval van diefstal bent u verplicht aangifte te doen en moet u aantonen dat de gehuurde fiets op slot heeft gestaan d.m.v. het inleveren van de fietssleutel bij de reisleider. Voldoet u niet aan deze twee vereisten, dan vallen de kosten ook niet onder de Goed Idee ReizenVerzekering van een eigen fiets

Verzekering van een eigen fiets
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De Goed Idee Reizen fietsverzekering is alleen af te sluiten voor fietsen die u van Goed Idee Reizen huurt tijdens een van onze groepsreizen. Indien u een eigen fiets meeneemt, dan is deze helaas niet te verzekeren met de Goed Idee Reizen Fietsverzekering.

Mogelijk heeft u een doorlopende reisverzekering afgesloten die ook dekking biedt voor fietsreizen én de eigen fiets tijdens de fietsreis. Indien dit niet het geval is, kunt u uiteraard zelf een verzekering afsluiten. Via Goed Idee Reizen is het mogelijk om een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. De basisdekking voor de eigen fiets bedraagt dan € 300. Indien gewenst, kunt u ervoor kiezen om als aanvulling ook de ‘extra sportuitrusting verzekering’ af te sluiten. Met deze verzekering is de eigen fiets verzekerd tot € 2500.

Indien u de ´extra sportuitrusting verzekering´ af wilt sluiten, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088 - 0 885 808 of stuur een e-mail naar info@goedideereizen.nl

Overig
Wanneer u gebruikmaakt van een huurfiets niet zijnde van Goed Idee Reizen, kan het voorkomen dat de verhuurder de fiets verstrekt onder de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de huurfiets.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereeen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Fietsroutes
De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan het definitieve programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet. De reisleid(st)er bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.
Veiligheid - Helm is hoofdzaak!
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Goed Idee Reizen beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Goed Idee Reizen kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

U heeft de mogelijkheid om bij Goed Idee Reizen een fietshelm te huren. U kunt dit aangeven in het boekingspoces. Voor reizen t/m 5 dagen betaald u slechts € 5,- en voor reizen vanaf 5 dagen betaald u slechts € 7,50.
Fietsen te koop
v
Om onze fiets-/busreizen op een kwalitatief hoog niveau te houden, vervangen we regelmatig onze fietsen. Het is mogelijk om de gebruikte fietsen te kopen:

Gazelle Fuente Pure 24v € 349,- inclusief grote onderhoudsbeurt (nieuwwaarde € 849)


Overnachten
Overnachting voorafgaand aan uw reis

Begin uw vakantie ontspannen! Goed Idee Reizen biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto tegen een geringe vergoeding parkeren bij het door u gekozen hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt.

Een overnachting is, indien beschikbaar, direct bij boeking te reserveren. De locatie van het hotel kiest u als opstapplaats (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kiest u voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

Best Western Hotel Nobis in Asten (Wisselpunt)
v
+2
+1
Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 69,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 63,50 per kamer

Overnachting na afloop van uw reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, graag telefonisch contact opnemen. Bel 088 - 0 885 808.

Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 109,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 103,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,20 p.p.
- Parkeren € 15 per auto
Hotel Golden Tulip West-Ende in Helmond
v
Helmond-West-Ende1_s
Helmond-West-Ende7_s
Helmond-West-Ende1_s
+1
Helmond-West-Ende7_s
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 67,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

Let op: dit hotel is geen opstapplaats! Je dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
Parkeren in Helmond is gratis. Wel dien je in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à € 15 per munt.
Hotel Mercure in Zwolle
v
+1
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 65 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 65 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,00 p.p.
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijg je bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.
Hotel Novotel Breda
v
tui_577174
tui_577173
tui_577170
tui_577174
tui_577173
+1
tui_577170
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,75 per kamer
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

Noot: bovenstaande overnachtingen zijn direct bij uw boeking te reserveren. Indien u kiest voor één van bovenstaande overnachtingen, dient u bij boeking deze plaats als opstapplaats te kiezen.

Reisleiding
Touringcar
De touringcars van Goed Idee Reizen
v

Goed Idee Reizen biedt u het modernste wagenpark van Nederland. Onze touringcars voldoen aan de hoogste eisen en bieden u veel comfort tijdens de reis. Al onze busreizen voeren wij uit per Comfort Class touringcar.

Comfort Class
De Comfort Class touringcars van Goed Idee Reizen zijn comfortabele reisbussen met een gemiddelde leeftijd van 3 jaar oud. Ze bieden veel beenruimte, een fris interieur en zijn voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast, DVD-speler en een audio-installatie met cd-speler. Door de aanwezigheid van o.a. verstelbare voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.

Algemeen
De Goed Idee reisbegeleider en chauffeur Samen vormen ze een team. Goed Idee Reizen maakt gebruik van zeer vakbekwame chauffeurs. Zij doen dit beroepshalve en weten vaak veel over de bestemming en de route te vertellen. Daarom is er de samenwerking. De chauffeur vertelt vaak over de omgeving en de reisbegeleider zorgt voor uw wel en wee. Het zou onnodig zijn als beiden dezelfde verhalen zouden gaan vertellen. Op het tabblad kunt u informatie vinden over de reisbegeleider die voor deze reis staat ingepland.

In de touringcar
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollator of opvouwbare rolstoel is op aanvraag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage indien mogelijk ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.
Plaatsinfo
Altenburg
v

Altenburg ligt op ca. 45 km van Leipzig en is vooral bekend van het Duitse kaartspel Skat, dat hier zijn oorsprong vond. Enkele bezienswaardigheden zijn het stadshuis, het stadstheater en het Lindenau Museum met prachtige Italiaanse kunstwerken. Neemt u zeker een kijkje in het Kasteel van Altenburg. Hier vindt u het Historisch Museum en een tentoonstelling over de geschiedenis van het Skatspel.

Gera
v

Gera wordt ook wel de Otto Dix stad genoemd. Deze schilder is hier geboren en zijn geboortehuis is een echte bezienswaardigheid. Middelpunt van de stad is de marktplaats, dat met het 16e-eeuwse renaissancistische stadshuis tot één van de mooiste pleinen van Thüringen wordt gerekend. Bijzonder zijn de grotten van Gera, die vroeger zijn aangelegd als kelder voor brouwerijen. U kunt onder leiding van een gids een wandeling maken door dit gangenstelsel dat in een lengte van ca. 9 km onder de stad doorloopt. Wilt u met het gezin op stap, dan is een dagje naar de dierentuin van Gera een leuk uitstapje. Bovendien leent de omgeving zich uitstekend voor fietstochten.

WeimarCultuurstad bij uitstek
v
Wittungspalais1105.jpg_s
Schillerhaus0686.jpg_s
Rathaus5.jpg_s
Park302.jpg_s
Park301.jpg_s
NeuesMuseum1404.jpg_s
Markt7518.jpg_s
Markt1104.jpg_s
Gartenhaus2488.jpg_s
Ettersburg1104.jpg_s
DSC6661.jpg_s
DNT0677.jpg_s
Denkmal5.jpg_s
Cranachhaus1204.jpg_s
Belvedere1203.jpg_s
Wittungspalais1105.jpg_s
Schillerhaus0686.jpg_s
Rathaus5.jpg_s
+12
Park302.jpg_s
+11

Weimar was in 1999 de culturele hoofdstad van Europa. Na de val van de Muur geniet de stad van een heuse culturele wederopstanding. Op het gebied van cultuur, muziek en architectuur zult u zich hier dan ook niet vervelen. Weimar is de bakermat van de Duitse klassieke literatuur. Grote Duitse schrijvers als Goethe, Schiller en Herder hebben een groot deel van hun leven in deze stad doorgebracht en hun sporen achtergelaten. Stap bijvoorbeeld in de voetsporen van de auteur van het beroemde drama Faust door een bezoek te brengen aan het Goethehaus of één van de musea gewijd aan zijn werk en leven. Niet alleen op het gebied van literatuur heeft de stad beroemdheden gehuisvest, ook de componisten Liszt, Bach en Strauss werkten en woonden hier. Nog altijd is in de stad een inspirerende sfeer voelbaar. Regelmatig worden optredens van opkomende stand-up comedians georganiseerd en galeries met moderne en post-moderne kunst zullen hun deuren voor u openen.

Natuur

Weimar heeft vanzelfsprekend ook iets te bieden voor natuurliefhebbers. Midden in de stad vindt u het Park an der Ilm, een groene oase in het levendige centrum. Daarnaast wordt de stad omringd door verschillende parken en tuinen waaronder het Belvedere dat zeker een bezoek waard is.

Bezienswaardigheden

Hoewel Weimar een stad is met onnoemelijk veel mogelijkheden, geven we u hier toch nog een beknopt overzicht van de hoogtepunten. Het Wittumspaleis, bakermat van het geestelijke leven in de Klassieke tijd, is een prachtig architectonisch hoogstandje. In het mausoleum zijn de graven van onder andere Goethe, Schiller en Maria Pawlowna bijgezet en slot Belvedere brengt u terug naar Klassieke tijden. Op ca. 8 km ten noorden van Weimar ligt het voormalig concentratiekamp Buchenwald. In de periode 1937-1945 werden hier meer dan 54.000 mensen vermoord. Het is nu een gedenkplaats, een museum en een documentatiecentrum.

Meer informatie over Weimar

Op de website www.weimar.de vindt u alle informatie over bezienswaardigheden, evenementen en fietsmogelijkheden in de stad.

NB: Sinds 1 januari 2008 zijn er in Duitsland milieuzones (` Umweltzone `) ingevoerd, waarbij oude, niet schone auto`s geweerd worden. Ook buitenlanders zijn in deze milieuzones verplicht om een vignet te voeren waaruit blijkt hoe schoon de auto is. Meer informatie over deze vignetten en waar u deze aan kunt schaffen vindt u op de site van het Duits Verkeersbureau.

Thüringen
v
+1

Thüringen is een deelstaat in het midden van Duitsland en heeft een groot aanbod aan natuurparken en cultuursteden. De deelstaat is een paradijs voor wandelliefhebbers! Wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht over de unieke Rennsteig? Deze route loopt over de bergkam van het Thüringerwald vanaf de Werra bij Eisenach tot aan de Saale bij Blankenstein. Met zijn 168 kilometer is de Rennsteig de langste hooggelegen wandelroute van Duitsland en veruit de meest populaire. U kunt de Rennsteigtuin bezoeken bij Oberhof, hier vindt u meer dan vierduizend plantensoorten en verschillende wandelroutes. En dan de cultuursteden. Erfurt, Jena, Weimar en Gera zijn slechts enkele voorbeelden. Martin Luther, Goethe en Bach laten u in Thüringen volop genieten van een rijke historie en hun meesterwerken.

Duitsland
v
+4
+3

Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

Klimaat
Weersverwachting
  • Deze week
  • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Woensdag
15-07
licht bewolkt 26° 14° NW2-3 25
Donderdag
16-07
licht bewolkt 28° 14° NW2-3 25
Vrijdag
17-07
vrij veel bewolking 26° 14° N2-3 25
Zaterdag
18-07
licht bewolkt 27° 14° N2-3 25
Zondag
19-07
bewolkt en een enkele lichte bui 26° 15° NW2-3 25
Maandag
20-07
licht bewolkt 27° 15° NW2-3 25

Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan -5° 1 9 36 86
Feb -4° 2 7 30 82
Mrt -1° 4 8 36 77
Apr 12° 5 9 38 72
Mei 17° 6 10 56 70
Jun 21° 10° 6 11 67 71
Jul 22° 11° 6 10 59 71
Aug 22° 11° 6 9 67 74
Sep 19° 5 9 48 78
Okt 13° 3 7 38 82
Nov 1 9 41 86
Dec -3° 1 10 44 87
Bron: Weeronline