Fietsen door het Teutoburgerwald

7-daagse busreis incl. verblijf in goed hotel, ontbijt, diner, reisbegeleider en fietsroutes naar o.a. Paderborn, Lippstadt en Höxter

v
I
  • Goed Idee reisbegeleider: Jan-Tiemon Oosterhoff
  • Verblijf in 3-sterrenhotel
  • Vlakke routes langs de Weser
  • Met o.a. Paderborn, Lippstadt, Holzminden en Höxter
  • Inclusief Nederlandstalige fietsroutes
Fietsen door het Teutoburgerwald
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Ervaren chauffeur
Goed Idee fiets-/reisbegeleider
• Verblijf in 2-persoonskamer in HK-Hotel Der Jägerhof in een kamer zoals beschreven
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Lunch op zondag
• Uitgebreide Nederlandstalige fietsroutes
• Het beschreven fiets-/dagprogramma
• Brabantse koffietafel

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse • Entreegelden
• Fooien

Optioneel ( bij boeking te reserveren) Meenemen eigen fiets € 10 (Kijk voor de voorwaarden op het tabblad ' Fietsinfo '.)
• Huur Batavus toerfiets v.a. € 60
• Huur Batavus E-Bike v.a. € 95
• Huur fietshelm € 7,50
• Kras fietsverzekering :
- toerfiets € 12,50
- E-bike € 17,50
Overnachting voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt. Let op: neemt u uw eigen fiets mee, dan dient u op te stappen in Asten. In dit geval is de voorovernachting ook enkel hier mogelijk. Het hotel beschikt over een afgesloten fietsenstalling.
• Reis- en annuleringsverzekering

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Accommodatie

HK-Hotel Der Jagerhof

Dit 3-sterrenhotel ligt aan de rand van Willebadessen, in een bosrijke omgeving.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar, kegelbaan, tuin met zonneterras, sauna, solarium, jacuzzi, stoombad, en gratis wifi.

Kamer

De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en badkamer met douche en toilet. De meeste kamers beschikken ook over een balkon.

Dagprogramma

Fietsen door het Teutoburgerwald

Het Teutoburgerwald is een nog relatief onbekende vakantiestreek. Voordeel hiervan is dat u er in betrekkelijke rust het vele fraais van deze heuvelachtige, bosrijke regio kunt ontdekken. Voor deze nieuwe fi etsreis stippelden we routes uit langs de rivieren de Weser, Lippe en Diemel. Hierbij genieten we niet alleen van het zicht op het water, maar ook van vlakke paden. Langs de route liggen kastelen en parklandschappen, landgoederen en vakwerkdorpen.

Open alle items

Zaterdag • Heenreis en Paderborner Steenroute (25 km)

Na een kop koffie op het wisselpunt gaan we op weg naar Willebadessen. Onze vakantieplaats ligt op slechts zo’n vijf uurtjes rijden, wat ons de kans biedt om onderweg al een mooie route te fietsen. Vanuit Paderborn loopt het fietspad langs talrijke meertjes en het Schloss Neuhaus.

Zondag • Willebadessen

Rustdag. De reisbegeleider zal zelf een zondags samenkomst houden. Ook kunnen we eventueel een plaatselijke kerkdienst bezoeken.

Maandag • Römer-Lippe Radweg van Paderborn naar Lippstadt (45km)

De Römer-Lippe Radweg voert u mee naar de tijd van de oude Romeinen. Deze langeafstandsroute is maar liefst 295 km in totaal. Wij volgen het stukje tussen Paderborn en Lippstadt. Het leuke Lippstadt wordt vanwege haar vele meren en kanalen ook wel het “Venetië van Westfalen” genoemd. Door de smalle straatjes en de architectuur heeft het centrum een romantische uitstraling.

Dinsdag • Langs de Wester van Bad Karlshafen naar Corvey (ca. 24 km) en evt. Holzminden (ca. 36km)

De Weser Radweg is bij ons Nederlanders misschien nog niet zo bekend, maar wie er gefietst heeft, zal het iedereen aanbevelen. De route staat ook wel bekend als de ‘sprookjesroute’ vanwege de herinneringen aan de beroemde sprookjesvertellers: de gebroeders Grimm. We starten in Bad Karls hafen. Eenmaal de stad achter ons gelaten, fietsen we al gauw langs de 1000 jaar oude abdij St. Maria-en-Petrus in Helmarshausen. Via Beverungen verder naar Höxter, een leuk stadje met vakwerkhuizen, winkels en volop horecagelegenheden. Een leuk lunchadres zoeken zal hier niet moeilijk zijn. Eindpunt van de ‘korte’ route is de abdij van Corvey, zonder twijfel het mooiste`culturele bouwwerk dat we vandaag zien. Neemt u uitgebreid de tijd om de abdij te bekijken of fietst u nog wat verder, naar Holzminden. Hier een terrasje pikken kan zomaar een ideale afsluiter van deze dag zijn.

Woensdag • R2, van Bad Driburg naar Höxter (ca.41 km)

Langs de oevers van de Weser en de Nethe fietsen we vandaag heerlijk ontspannen van Bad Driburg naar Höxter. Het pad is licht dalend, waardoor het extra fijn fietsen is.

Donderdag • Diemselsee (ca. 20/50 km)

Een andere populaire route in het Teutoburgerwald is de Diemelsee Radweg. Vanuit Usselt slingert het pad door bossen, weiden en schattige vakwerkdorpen. Lekker lunchen doen we op een terras aan het water.

Vrijdag • Terugreis

Met onderweg een stop in het Duitse Soest rijden we terug naar Nederland.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisleiders

Reisleider Tiemon Oosterhoff

"Reizen is een verrijking in alle opzichten"

v
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
Reisleider Tiemon Oosterhoff
Reisleider Tiemon Oosterhoff
Reisleider Tiemon Oosterhoff
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
+5
Reisleider Jan-Tiemon Oosterhoff
+4

Sinds de oprichting van Goed Idee reizen in 2005 werkt Tiemon als reisleider bij Goed Idee. Hij deed in het verleden zijn opleiding in het onderwijs. Hij was werkzaam als onderwijzer en schooldirecteur in diverse plaatsen in het land. Later werkte hij in de Basiseducatie in Utrecht, als docent aan volwassen anderstaligen, en zijn laatste werkgever was, sinds 2008, het MBO, sector Techniek, waar hij Nederlands en Burgerschap doceerde. Dit in zijn woonplaats Nieuwegein.

Voor hij bij Goed Idee terecht kwam werkte hij al als reisleider bij andere (Christelijke) reisorganisaties en leidde hij reizen naar vele landen. Tiemon bezit het vakdiploma van de Stichting en Proeven voor het Reisbureaubedrijf.

Wie is Tiemon?

Open alle items

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

Elke reis is ook voor mij weer leuk en spannend, vooral als ik me bedenk dat alles voor mijn gasten nieuw is. Door de sfeer bij Goed Idee-reizen voel je je thuis, ook al ben je duizenden kilometers van huis. Het is voor mij geen full-time baan maar het is wel vak apart.

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Ik heb er bewust voor gekozen om juist bij Goed Idee reizen te leiden. Ik ervaar in de organisatie, maar ook in de gasten die met Goed Idee op stap gaan, het omzien naar elkaar, het elkaar respecteren als mens, kortom leven als mens, zoals dat in de Bijbel wordt bedoeld en ons aangegeven wordt.

Ik ervaar dat vaak ook op de reizen maar ik stimuleer het bewust ook. We hebben alleengaanden-reizen maar men kiest wel voor een groepsvakantie. Het open staan voor elkaar en het respecteren van elkaars meningen en opvattingen, benoem ik. Niet alleen van mij naar de deelnemers maar ook onderling. Deze waarden, zijn elementen die kunnen bijdragen aan het slagen van de reis. Daarnaast spelen gezelligheid en ontspanning natuurlijk ook een rol. Het is niet verboden te lachen. Integendeel!

Het leukste van het leiden van reizen in het algemeen vind ik de aantrekkelijke mix van avontuur, omgaan met mensen en het leren van landen en volken.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

Met Goed Idee reizen was ik hoofdzakelijk in landen in Europa en in Israël. Daarvoor was ik als reisleider ook op Malta, Cyprus, Georgië, de Verenigde Staten en Indonesië. Bij Goed Idee reizen zijn we generalisten en geen specialisten op een bepaalde bestemming. Daardoor kom ik op veel plaatsen en in verschillende hoedanigheden als reisleider. Ik ben reisleider op de bus, maar ook begeleid ik fietsreizen evenals vliegreizen naar de verdere bestemmingen.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Mijn mooiste reisherinneringen in het algemeen liggen toch wel in Israël, waar ik verschillende keren ben geweest en waar een unieke combinatie van heden en (bijbels) verleden, zichtbaar en tastbaar aanwezig is. Verder zijn het soms kleine dingen van een reis die je bijblijven.

Uit ieder land neem ik vaak, als ik er voor het eerst kom, een kleinigheidje mee: een muntstuk, een beeldje van een kerk, een kleine Big Ben of een mini vrijheidsbeeldje.

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

Naast de Bijbel, die standaard in de koffer zit ging er vroeger steevast een wereldontvanger mee, waarmee ik de deelnemers de andere dag het wereldnieuws kon doorgeven; nu komen de deelnemers vaak nog eerder met het wereldnieuws bij mij, voordat ik het weet. Een tablet gaat altijd wel mee, voor de contacten, en voor de meest recente reisgegevens, en natuurlijk voor het wereldnieuws.

Welke reis zou u nog willen begeleiden?

Graag zou ik nog eens een verre reis willen begeleiden. Zuid Afrika, Sri Lanka of Nieuw Zeeland staan nog op mijn bucketlist.

Mijn gouden tip voor deelnemers?

Ik zeg het vaak onderweg, als deelnemers mijn motivatie voor het vak, als reisleider, bevragen.
Blijf reizen zolang het kan in je leven. Het maakt je eigen kleine wereldje zo betrekkelijk. Als je wat ziet van de wereld ben je vaak ook dankbaar met wat je thuis hebt. Ook op kerkelijk gebied is reizen vaak een eye-opener: een andere kerk, deelnemers met een andere geloofsopvatting waarmee je in gesprek komt, andere levensbeschouwingen. Het is een verrijking in alle opzichten: reizen.

Overnachten

Overnachting voorafgaand aan uw reis

Begin uw vakantie ontspannen! Goed Idee Reizen biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto tegen een geringe vergoeding parkeren bij het door u gekozen hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt.

Een overnachting is, indien beschikbaar, direct bij boeking te reserveren. De locatie van het hotel kiest u als opstapplaats (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kiest u voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

Best Western Hotel Nobis in Asten (Wisselpunt)

v
Brasserie Nobiss
+1
Brasserie Nobiss
Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 92,50 per kamer

Overnachting na afloop van uw reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, graag een e-mail sturen naar info@goedideereizen.nl o.v.v. uw boekingsnummer.

Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 107,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 92,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,10 p.p.
- Parkeren € 15 per auto

Hotel Golden Tulip West-Ende in Helmond

v
Helmond-West-Ende1_s
Helmond-West-Ende7_s
Helmond-West-Ende1_s
+1
Helmond-West-Ende7_s
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 67,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

Let op: dit hotel is geen opstapplaats! U dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
Parkeren in Helmond is gratis. Wel dient u in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à € 10 (vanaf april 2019 € 15) per munt.

Hotel Mercure in Zwolle

v
+1
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 60 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 60 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 0,60 p.p.
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijgt u bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.

Hotel Novotel Breda

v
tui_577174
tui_577173
tui_577170
tui_577174
tui_577173
+1
tui_577170
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,50 per kamer
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

Noot: bovenstaande overnachtingen zijn direct bij uw boeking te reserveren. Indien u kiest voor één van bovenstaande overnachtingen, dient u bij boeking deze plaats als opstapplaats te kiezen.

Plaatsinfo

Lippstadt

v

Deze historische stad wordt vanwege haar velen meren en kanalen ook wel het Venetië van Westfalen genoemd. Door de smalle straatjes en de architectuur heeft het centrum een romantische uitstraling. Bezienswaardig zijn hier onder andere de Marienkirche, het stadhuis en de vakwerkhuizen. Tevens zijn er volop winkelmogelijkheden en eetgelegenheden. In de bosrijke omgeving kunt u heerlijke wandelingen maken.

Nordrhein-Westfalen

v

De deelstaat Nordrhein-Westfalen is gelegen in het westen van Duitsland en is belangrijk vanwege zijn industriegebied. Het Ruhrgebied, dat vroeger het centrum was van de mijnbouwindustrie, is tegenwoordig een echt cultuurlandschap met veel recreatiemogelijkheden en oude overblijfselen. Qua stadsleven heeft Nordrhein-Westfalen ook veel te bieden. Düsseldorf is allereerst echt een aanrader! De stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Bovendien kunt u hier ook fantastisch winkelen, want Düsseldorf staat te boek als één van de beste winkelsteden van Duitsland. Andere interessante steden zijn Keulen (met zijn markante Dom), Aachen en Essen. Nordrhein-Westfalen bruist van veelzijdigheid!

Teutoburgerwald

v

Met het Teutoburgerwald wordt een bergkam bedoeld die zich uitstrekt van Osnabrück via Bielefeld tot aan Paderborn. Bielefeld is het culturele en economische centrum van de regio. In dit glooiende middengebergte zijn diverse beken en riviertjes te vinden, waaronder Lippe en de Ems. In het natuurpark Eggegebirge vindt u de meest noordelijke vulkaan van Duitsland en de Externsteine, een opvallende rotsformatie die in de steentijd als offerplaats diende. De streek is ook ideaal voor wandelliefhebbers, de bekendste langeafstandswandelroute is de Hermannshöhen. Deze route omvat de 160 km lange Hermannsweg en ook de 70 km lange Eggeweg. De routes bieden prachtige vergezichten en onderweg komt u door historische binnensteden en langs verschillende kastelen en kloosters. Daarnaast zijn er diverse kuuroorden te vinden zoals Bad Oeynhausen en Bad Salzuflen. Beide danken hun ontstaan aan geneeskrachtige zouthoudende bronnen die uit de diepte van de aarde opborrelen. Kortom Teutoburgerwald is een streek met veel mogelijkheden die zeker een bezoekje waard is.

Duitsland

v
+4
+3

Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

Klimaat

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag)
Jan 0
Feb 0
Mrt 11° 0
Apr 14° 0
Mei 20° 10° 8
Jun 21° 12° 0
Jul 23° 14° 0
Aug 24° 14° 0
Sep 20° 12° 0
Okt 15° 10° 0
Nov 0
Dec 0
Bron: Weeronline