Deze reis kunt u op dit moment niet reserveren, omdat deze volgeboekt is, (tijdelijk) geen beschikbaarheid heeft of nog niet compleet in ons systeem staat.

Het boeken van deze reis is op dit moment dus helaas niet mogelijk. U kunt ons via het speciale contactformulier benaderen, waarna wij contact met u zullen opnemen indien deze reis wel beschikbaar is, of om u te informeren over een soortgelijke reis.

U kunt voor meer informatie of een voorboeking ook bellen met onze Reserveringsafdeling via 088 - 0885 808 (lokaal tarief).

v

Busreis - Hamburg, Lübeck en Bremen

5-daagse busvakantie Duitsland met excursies naar Bremen, Lübeck en Hamburg

85884004_Hamburg
462614620_Plein_Bremen_Duitsland
1__Bremen__der_Marktplatz_mit_Rathaus
179295878_Duitsland_Lubeck
2_Holstentor_Lubeck_Duitsland
FOYERBBRAMST-2-NEU.jpg_s
zimmer-Twin.jpg_s
v
85884004_Hamburg
462614620_Plein_Bremen_Duitsland
1__Bremen__der_Marktplatz_mit_Rathaus
179295878_Duitsland_Lubeck
2_Holstentor_Lubeck_Duitsland
FOYERBBRAMST-2-NEU.jpg_s
zimmer-Twin.jpg_s
Y
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Bezoek o.a. Bremen, Hamburg & Lübeck
  • Ontdek het rijke hanzeverleden
  • Inclusief Goed Idee reisbegeleider
  • Per Comfort Class Touringcar
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Ervaren chauffeur
• Goed Idee reisbegeleider
• 4 nachten verblijf in Hotel Tryp by Wyndham Bad Bramstedt***+ in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• het beschreven excursieprogramma
• Inbegrepen extra's:
- rondleiding in Hamburg o.l.v Nederlandssprekende* gids
- rondleiding in Lübeck o.l.v Nederlandssprekende* gids
• Brabantse koffietafel

* Onder voorbehoud van beschikbaarheid

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen


Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
Overnachting inclusief ontbijt voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen


Bijkomende kosten ter plaatse:
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies
Klik hier voor een indicatie van de bijkomende kosten ter plaatsen

Extra informatie

• Bekijk hier de op-/uitstapplaatsen
• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Accommodatie

Tryp by Wyndham Bad Bramstedt

v
FOYERBBRAMST-2-NEU.jpg_s
zimmer-Twin.jpg_s
FOYERBBRAMST-2-NEU.jpg_s
+5
+4

Het 3-sterrenplus hotel Tryp by Wyndham Bad Bramstedt ligt in een rustige omgeving, op ca. 5 minuten wandelen van het stadscentrum van Bad Bramstedt.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, 2 restaurants, zwembad, sauna, fitness, solarium, bowlingbaan en kegelbaan. (Openingstijden zwembad en solarium; dagelijks van 07.00 uur tot 22.00 uur, de sauna en het stoombad zijn geopend van maandag t/m donderdag van 17.00 uur tot 22.00 uur en van vrijdag t/m zondag van 14.00 uur tot 22.00 uur).
Kamer
De kamer is voorzien van telefoon, televisie, wifi (tegen betaling) en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
Dagprogramma

Hamburg, Lübeck en Bremen

v
+1

Hamburg heeft misschien niet de naam die Berlijn heeft, maar deze mondaine havenstad doet er zeker niet voor onder! Geweldige grachten, de oergezellige pakhuizenwijk Speicherstadt, de compacte Altstadt en niet te vergeten het unieke binnenmeer Alster midden in de stad zijn enkele elementen die Hamburg populair maken. Herinneringen aan het rijke Hanzeverleden zijn er ook. Het is precies dat verleden dat Hamburg aan Lübeck linkt. Ook hier is het centrum een harmonieus geheel met kanalen, rode bakstenen gebouwen, smalle straatjes en hofjes. Bijkomend (lekker!) voordeel: Lübeck is de marsepeinstad bij uitstek!

Open alle items
Maandag • heenreis via Bremen
v
462614620_Plein_Bremen_Duitsland
1__Bremen__der_Marktplatz_mit_Rathaus
462614620_Plein_Bremen_Duitsland
1__Bremen__der_Marktplatz_mit_Rathaus
+1
Onze reis gaat van start! We rijden naar het even ten noorden van Hamburg gelegen Bad Bramstedt, waar we rond dinertijd arriveren. Onderweg maken we nog een korte stop in Hanzestad Bremen. Het marktplein wordt omringd door prachtige met gevels versierde huizen. Op het plein staat het groepsbeeld van de Bremer Stadtmusikanten, bekend uit het befaamde sprookje van de gebroeders Grimm. Een andere tip is de authentieke arbeiderswijk Schnoorviertel. De huizen zijn als het ware als een kralenketting (‘Schnoor’) aaneengeregen. De kleine huisjes die vroeger dienst deden als werkplaatsen zijn tegenwoordig sfeervolle cafés en restaurants.
Dinsdag • Elmshorn - Schloss Breitenburg
In de loop van de ochtend rijden we naar Elmshorn. Vervolgens rijden we via het pittoreske plaatsje Glückstadt, gelegen aan de Elbe naar het imposante Schloss Breitenburg. In de middag krijgen we krijgen een interessante rondleiding door de het slot dat een rijke geschiedenis kent. Vervolgens keren we terug naar het hotel.
Woensdag • Hamburg inclusief stadsgids
v
85884004_Hamburg
85884004_Hamburg
+1
Een Nederlandstalige gids (inclusief) laat ons vandaag de mooiste plekjes van Hamburg zien. Zo wandelen we door de pakhuizenwijk Speicherstadt en bewonderen we het unieke binnenmeer Alster, het majestueuze stadhuis en de St. Michaeliskirche. Tip: beklim de 453 treden van de klokkentoren van de St. Michaelis kirche voor een fantastisch uitzicht over de haven en de rest van de stad. De lift nemen kan natuurlijk ook.
Donderdag • Lübeck inclusief stadsgids
v
179295878_Duitsland_Lubeck
2_Holstentor_Lubeck_Duitsland
179295878_Duitsland_Lubeck
+1
2_Holstentor_Lubeck_Duitsland
Vanochtend maken we samen met een gids (inclusief) een stadswandeling door het stadshart. We zien onder meer de Marienkirche en de stadspoorten Holstentor en Burgtor. Zin om iets te snoepen? Lübeck is dé marsepeinstad bij uitstek! De rest van de middag heeft u vrije tijd.
Vrijdag • terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Aan het einde van de middag arriveren we op Asten, waar we onze reis afsluiten met een Brabantse koffietafel. Aansluitend wordt u weer terug naar uw opstapplaats gebracht.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Bijkomende kosten
Bijkomende kosten

De kosten voor de entreegelden, lokale gidsen, fooien en het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Ook eventuele extra, niet genoemde excursies en/of gidsen zijn de kosten exclusief.

Entreegelden (genoemde prijzen zijn groepstarieven exclusief gids of audioguide)
Holstentor ca. € 8
St. Michaeliskirche ca. € 5

Fooien
Een fooi geven voor uw chauffeur is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het einde van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Noot: alle genoemde bezienswaardigheden en/of gidsen vormen slechts een indicatie en zijn nadrukkelijk onder voorbehoud. Afhankelijk van bijvoorbeeld feestdagen kan het voorkomen dat niet al deze genoemde bezienswaardigheden bezocht worden. Indien de tijd het toelaat kunnen er andere bezienswaardigheden bezocht worden, waarvan de entreegelden niet in deze reisinformatie vermeld zijn. Alle genoemde prijzen zijn per per persoons en onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van groepgrootte.

Touringcar
De touringcars van Goed Idee Reizen
v

Goed Idee Reizen biedt u het modernste wagenpark van Nederland. Onze touringcars voldoen aan de hoogste eisen en bieden u veel comfort tijdens de reis. Al onze busreizen voeren wij uit per Comfort Class touringcar.

Comfort Class
De Comfort Class touringcars van Goed Idee Reizen zijn comfortabele reisbussen met een gemiddelde leeftijd van 3 jaar oud. Ze bieden veel beenruimte, een fris interieur en zijn voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast, DVD-speler en een audio-installatie met cd-speler. Door de aanwezigheid van o.a. verstelbare voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.

Algemeen
De Goed Idee reisbegeleider en chauffeur Samen vormen ze een team. Goed Idee Reizen maakt gebruik van zeer vakbekwame chauffeurs. Zij doen dit beroepshalve en weten vaak veel over de bestemming en de route te vertellen. Daarom is er de samenwerking. De chauffeur vertelt vaak over de omgeving en de reisbegeleider zorgt voor uw wel en wee. Het zou onnodig zijn als beiden dezelfde verhalen zouden gaan vertellen. Op het tabblad kunt u informatie vinden over de reisbegeleider die voor deze reis staat ingepland.

In de touringcar
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollator of opvouwbare rolstoel is op aanvraag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage indien mogelijk ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.
Plaatsinfo
Bremen
v
+1

De geschiedenis van Hanzestad Bremen gaat terug tot Karel de Grote, zodat uit een zeer lange periode mooie historische panden terug te vinden zijn. Bewonder de met prachtige gevels versierde huizen rondom de Marktplatz. In dit kloppende hart van de stad vindt u het groepsbeeld van de Bremer Stadtmusikanten, bekend uit het befaamde sprookje van de gebroeders Grimm en dat inmiddels een niet te missen symbool van de stad vormt. Bezienswaardig is ook zeker de Schnoorviertel, de wijk die het meest authentiek middeleeuws aandoet. De huizen zijn als het ware als een kralenketting (‘Schnoor‘) aaneengeregen en dit was eeuwenlang de arme arbeiders- en schipperswijk. In de kleine huisjes die vroeger dienstdeden als werkplaatsen zijn tegenwoordig trendy café’s en gezellige restaurantjes gevestigd.

Bezienswaardigheden van HamburgHamburg

Hamburg kan met recht een wereldstad worden genoemd! Deze welvarende stad is, na Berlijn, de tweede stad van Duitsland. Bezoekers van de stad raken al snel gecharmeerd van deze metropool. De statige pakhuizen, de vele kanalen en bruggen, ontelbare winkelmogelijkheden, interessante musea en heerlijke restaurants, kortom Hamburg heeft het gewoon!

De omgeving van Hamburg

Ook de omgeving van Hamburg biedt volop mogelijkheden! Wat dacht u bijvoorbeeld van Schwerin? Deze hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern is de stad van de zeven meren en gelegen in een heerlijk natuurlandschap met de Oostzee binnen handbereik. Het sierlijke kasteel en de promenades langs het water geven Schwerin een chiquere uitstraling dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ook het nostalgische Wismar ligt binnen bereik. Deze havenstad van het voormalige Oost-Duitsland heeft nog steeds een schilderachtig aanzien. Op de Marktplatz treft u pronkstukken als de Alter Schwede en de Wasserkunst. Of neemt u misschien een kijkje in de Hanzestad Lübeck, Duitslands belangrijkste Oostzeehaven? Het is een oude statige stad waar, ondanks de zware bombardementen nog veel uit de Middeleeuwen (de tijd dat Lübeck het belangrijkste handelscentrum van Noord-Europa was) bewaard is gebleven. Ook de kustplaats Rerik, het schiereiland Poel, Mölln (waar in 1350 de volksheld Tijl Uilenspiegel aan de pest gestorven zou zijn), de Lüneburger Heide (heerlijk wandelgebied!) en Bad Doberan met de gotische Dom (één van de mooiste kerken aan de Oostzee) zijn aanraders!

Lübeck
v
dag-6-Exc.Lubeck-(5).jpg_s

Het historische Lübeck was eens één van de belangrijkste handelssteden van Europa en tevens één van de leden van de machtige Hanzebond. In deze handelsstad heeft het uit bakstenen opgetrokken centrum de tand des tijds en oorlogsbombardementen wonderwel doorstaan, zodat ook nu nog valt te genieten van wat eens de belangrijkste handelsstad van Noord-Europa was! In het historische stadshart van deze vestingstad vindt u onder meer de Marienkirche, de stadspoorten Holstentor en Burgtor en resten van de stadsmuur. Wist u overigens dat Lübeck de stad van het marsepein is? In de Marzipan Salon komt u alles te weten over de historie van de verhalen over deze delicatesse. U kunt in Lübeck uitstekend winkelen, musea bezoeken en aangenaam pauzeren in de talrijke horecagelegenheden.

Duitsland
v
+4
+3

Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

Klimaat
Weersverwachting
  • Deze week
  • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zaterdag
11-07
bewolkt met lichte regen of motregen 18° W3-4 70
Zondag
12-07
vrij veel bewolking 19° W3 65
Maandag
13-07
vrij veel bewolking 21° 10° W3 40
Dinsdag
14-07
vrij veel bewolking 22° 11° ZW3 60
Woensdag
15-07
vrij veel bewolking 23° 12° ZW3 50
Donderdag
16-07
vrij veel bewolking 24° 13° W3 45
Vrijdag
17-07
vrij veel bewolking 24° 13° W3 45
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zaterdag
18-07
licht bewolkt 25° 12° ZW3 35
Zondag
19-07
licht bewolkt 26° 14° Z3 40
Maandag
20-07
licht bewolkt 27° 14° ZO3 35
Dinsdag
21-07
vrij veel bewolking 26° 15° Z3 50
Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan -2° 1 12 61 86
Feb -2° 2 9 41 83
Mrt 3 11 56 79
Apr 12° 5 10 51 74
Mei 17° 7 10 57 71
Jun 20° 10° 7 11 74 73
Jul 21° 12° 7 12 82 74
Aug 22° 12° 7 11 70 74
Sep 18° 5 11 70 81
Okt 13° 3 10 63 83
Nov 2 12 71 86
Dec -1° 1 12 72 87
Bron: Weeronline