Geachte gast,

Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Winterwandelen & op excursie in het Beierse Woud

8-daagse winterwandelreis Duitsland met o.a. de Grosser Arber & Nationaal Park Beierse Woud

Wintersport
Donau
v
© Bayern Tourismus Marketing GmbH
Wintersport
Donau
8,8
IY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Unieke combinatiereis
  • Familiehotel met goede keuken
  • Met Goed Idee wandel/reisbegeleider
  • Reis per Comfort Class Touringcar
8,8
Beoordeeld door 12 reizigers van Goed Idee Reizen.
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Transfers naar en van de wandelgebieden en naar Regensburg en Passau
• Ervaren chauffeur
• Goed Idee wandel/reisbegeleider
• 7 nachten verblijf in Hotel Zur Alten Post in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• Lunch op zondag
• 3 x lunch tijdens de wandeldagen
• Inbegrepen extra's:
- Welkomstdrankje
- Filmavond
- 1 x beenham-dinerbuffet
- Stamppotbuffet in Nederland bij terugkomst
• In de namiddag koffie/thee met wat lekkers geserveerd in het hotel
•Het beschreven Wandel- en excursieprogramma

Extra informatie

• Bekijk hier de op-/uitstapplaatsen
• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen
• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Klik hier voor meer informatie.
Let op: verschillende kamercombinaties mogelijk!

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (direct bij te boeken)Huur wandelset € 15
• Reis- en annuleringsverzekering
Overnachting inclusief ontbijt voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen

Bijkomende kosten ter plaatse• Liftgelden
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies
• Entreegelden tenzij anders vermeld
Klik hier voor een indicatie van de bijkomende kosten ter plaatse.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

Hotel Zur Alten Post

v
+7
+6

Dit gezellige familiehotel ligt in het centrum van Bischofsmais.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een receptie, lift (tot en met de 2e etage), gratis wifi, televisiekamer, leeszaal, restaurant, bar, grote wintertuin en wellness met solarium, stoombad, sauna en een rustruimte. Het wellnessgedeelte is tegen betaling (€ 5 p.p. voor het gehele verblijf). Ook bezit het hotel een eigen slagerij, die bekend is tot in de wijde omgeving.
Kamers
De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en badkamer met douche en toilet.
Dagprogramma

Wandelen in Beierse Woud

v
+1

Een unieke reis, nét even anders dan onze andere wintervakanties. We nemen u mee naar het meest sneeuwzekere gebied van Duitsland: het Beierse Woud. Het heuvelachtige landschap wordt doorkruist met honderden kilometers aan goed bewegwijzerde wandelpaden. Samen met een enthousiaste wandelbegeleider maakt u een drietal tochten, variërend van 10 tot 15 km. Daarnaast maken we twee dagtochten waarin cultuur en stadse gezelligheid centraal staan; Passau enRegensburg wachten op uw komst!

Open alle items
Zaterdag • Heenreis
Vroeg op voor een heerlijke vakantie naar de sneeuw. Onze vakantieplaats is het op 700 m hoogte gelegen Bischofsmais in het Natuurpark Beierse Woud. Aan het begin van de avond arriveren we in ons hotel.
Zondag • Rustdag
Rustdag in Bischofmais. Op deze zondag verzorgt de reisleider een samenkomst in het hotel en kunnen we wellicht een plaatselijke kerkdienst bijwonen.
Maandag • Nationaal Park Beierse Woud
v
+1
Het Nationaal Park Beierse Woud is een prachtig natuurgebied, dat in de winter nog een extra magisch tintje krijgt. In het ‘Tierfreigelände’ maakt u misschien wel de mooiste wandeling van deze week. Dit grote omheinde natuurgebied bood ruimte en bescherming aan de oorspronkelijke bewoners van deze streek zoals wolven, lynxen, beren en uilen. Na de wandeling heeft u nog wat tijd om het bezoekers centrum te bekijken of het bijzondere Baumwimpfelpad te bewandelen (geopend afhankelijk van de weersomstandigheden).
Dinsdag • Regensburg
v
+1
We laten de wandelschoenen een dagje thuis en zoeken de stadse gezelligheid op in het historische Regensburg. De oude stadswijk is een verzameling van knusse winkelstraatjes, restaurants en konditoreien met sfeervol aangeklede binnenplaatsen. Na ons bezoek aan Regensburg nemen we nog een kijkje bij de hoog boven de Donau gelegen tempel Walhalla . Wat een uitzicht!
Woensdag • Bischofmais
v
Wintersport
Wintersport
+1
Vandaag maken we een stevige tocht rondom onze vakantieplaats. We wandelen vanuit het hotel via Teufelstisch naar Habischried en Unterbreitenau. Hier gaat een stoeltjeslift (ca. € 4,50 p.p., exclusief) naar de Geisskopf (1097 m). Bij goed weer nemen we deze stoeltjeslift omhoog en genieten hier van het mooie uitzicht en een pauze in een gezellige berghut. Lekker gegeten en gedronken zetten we de tocht voort de berg af over een breed pad. De totale tocht is ca. 15 km.
Donderdag • Grosser Arber
v
+1
Via Bretterschachten rijden we naar de berg Grosser Arber. Op ca. 966 m hoogte beginnen twee goed gemarkeerde routes met als eindpunt Bodenmais (ca. 5 en 10 km). Sinds eeuwen floreert de glasindustrie in dit stadje in de talloze blazerijen. In de namiddag gaan we nog een uurtje naar Joska Glasparadis, waar u het kleurrijke glas kunt bekijken en eventueel een leuk souvenir voor thuis kunt kopen.
Vrijdag • Passau
v
Donau
Donau
+1
Passau is een innemende barokstad met verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen en ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de Ilz en de Inn. Neem in de oude binnenstad zeker een kijkje bij de Dom met het grootste kerkorgel ter wereld. Liefhebbers kunnen bij goede weersomstandigheden een boottocht over de Donau maken (exclusief).
Zaterdag • Terugreis
Na het ontbijt is het alweer tijd om naar huis te gaan. We sluiten de reis af met een stamppotbuffet op het wisselpunt in Asten. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Noot: Tijdens deze reis wordt er gewandeld over geruimde winter-wandelpaden onder leiding van een ervaren reisleider. Uiteraard bent u vrij om, in overleg met de reisleider, zelf een plan te trekken. De reisleider zorgt ervoor dat er kaarten en routes beschikbaar zijn. Goed schoeisel en een wandelstok zijn aan te bevelen aangezien de paden glad kunnen zijn.

Niveau van deze reis
Wandelniveau; 1,5

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Extra info
v
+1

Open alle items
Langlaufmateriaal
v
+1
U kunt uw eigen langlaufmateriaal meenemen op reis. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om een langlaufset bij ons te huren. De set is van goede kwaliteit, voorzien van nieuwe technieken en materialen en biedt u een optimale mix van comfort, controle, stabiliteit en glijvermogen. De kosten voor een set (schoenen, stokken en latten) bedragen vanaf € 39,- per week (voor Brandenberg € 45). Bij boeking geeft u uw lichaamslengte en schoenmaat door. Omdat de schoenen klein uitvallen, adviseren wij u een maat groter op te geven. Wij zorgen er dan voor dat op uw vakantiebestemming de juiste materialen klaarstaan. Heeft u een grote (> 46) of kleine (< 36) maat, dan adviseren wij u schoenen te huren in Nederland of ter plaatse bij een verhuurcentrum.

Langlaufmateriaal huren
Wanneer u langlaufmateriaal bijboekt via Goed Idee Reizen hebben wij de volgende gegevens van u nodig om u van het juiste materiaal te voorzien.

1. Latten – de lengte waar u uit kunt kiezen is de lengte van de latten, wij raden u aan voor latten te kiezen die tussen de 0 en 5 cm langer zijn dan uw eigen lichaamslengte. De beschikbare maten hierbij zijn S (1.63), M (1.73), L (1.83) en XL (1.93)
2. Schoenen – de langlaufschoenen vallen relatief klein uit, wij raden u aan een maat groter te bestellen dan uw eigen schoenmaat. Houd er rekening mee dat u geen dikke skisokken aantrekt, dunne sportsokken zijn voldoende.
3. Stokken – voor de juiste stokmaat neemt u uw eigen lengte minus 35 cm. De kleinste maat stoklengte is 1.20 en loopt in stappen van 5 cm op tot 1.60.

Brandenberg en Fusch
Gaat u naar Brandenberg of Fusch dan hoeft u alleen maar aan te vinken dat u materiaal wilt bijboeken. Het materiaal wordt op deze bestemmingen ter plaatse voor u uitgezocht.
Loipengelden en liftpassen
De kosten voor het onderhoud van de loipen wisselen per gebied. In sommige dorpen is het gebruik van loipen zelfs gratis. Een indicatie van de kosten per reis vindt u onder het kopje 'bijkomende kosten ter plaatse' op het tabblad 'Inbegrepen'. Deze kosten zijn gebaseerd op het beschreven programma en onder voorbehoud van wijzigignen. Skiërs moeten rekening houden met een dag- of weekpas(sen) voor de liften.
Kledingadvies
v
Langlaufen
Gebruik tijdens het langlaufen meerdere dunnen lagen; mocht u het tijdens de tochten warm krijgen, dan trekt u gewoon wat uit. Neem onder meer thermo-ondergoed of maillot, dunne truitjes, langlaufkniekousen (géén dikke skisokken!), een speciaal langlauf- of trainingspak (winddicht en waterafstotend), een fleecetrui, handschoenen (niet te dik en waterafstotend) en een muts of haarband mee. Dikke winterjacks en alpine-skikleding raden we u sterk af!

Winterwandelen
Verkent u met ons de besneeuwde wereld van Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook ten zeerste aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift.

NIEUW! Huur wandelset
Onbezorgd en goed voorbereid op reis; vanaf deze winter heeft u de mogelijkheid om bij Goed Idee Reizen een wandelset te huren. De kosten voor een set bedragen € 15, inclusief huur wandel-/telescoopstokken en sneeuwijzers.
Conditie
Zowel beginnende als gevorderde wintersporters zijn op onze reizen van harte welkom. In principe kan iedereen met een normale conditie deelnemen aan de tochten. Enige voorbereiding vergroot echter uw vakantieplezier. Fietstochten, stevige wandelingen en speciale skioefeningen zijn een uitstekende voorbereiding.

Via Goed Idee Reizen kunt u met 5% korting een langlaufcursus (of langlauflessen) volgen bij de Langlaufvereniging Gouda. Zie www.langlauf.nl/kras
Wandelroutes
Wij doen ons uiterste best de mooiste wandelroutes voor u uit te zoeken. Het kan echter voorkomen dat niet alle wandelroutes even goed geprepareerd zijn, daar dit niet dagelijks gebeurt. Houd hier dan ook rekening mee met uw schoeisel. De wandelingen worden niet begeleid door onze reisleider. Hij sluit zich aan bij de langlaufers.
100% sneeuwgarantie
v
Wij bieden u sneeuwgarantie op vrijwel al onze langlaufsafari’s en skireizen. Door onze unieke formule en jarenlange ervaring zijn wij in staat u 100% te garanderen dat u kunt langlaufen gedurende uw vakantie. Mocht er tijdens uw vakantie niet voldoende sneeuw liggen op de volgens het dagprogramma geplande locatie, dan brengen we u naar een andere plaats waar u wél volop winterplezier beleeft.
Programma onder voorbehoud
De beschreven reisprogramma’s zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van het weer, de sneeuwcondities en reistechnische omstandigheden behoudt Goed Idee Reizen zich het recht om de reisprogramma’s zoals beschreven in deze brochure aan te passen.
Opstapplaats
Op- en uistapschema busreizen

Goed Idee Reizen biedt u de keuze uit verschillende opstapplaatsen, vanaf deze opstapplaats wordt u naar ons wisselpunt in Asten (tussen Eindhoven en Venlo) gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke vakantiebestemming vertrekt.

Open alle items
Noord-Holland
OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
Alkmaar P-terrein Hertog Aalbrechtsweg 04.00 uur22.30 uur
Amsterdam – Europaboulevard P18 t.o. Shell Buitenveldert Oost P1804.45 uur21.45 uur
ZaandamHoutveldweg04.15 uur22.00 uur

Zuid-Holland
OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
Alphen a/d RijnNoordpoolsingel03.30 uur22.30 uur
Den HaagTouringcarhalte, Prinsessengracht 504.30 uur22.00 uur
DordrechtWeeskinderendijk, parkeerplaats05.15 uur21.00 uur
Rotterdam Capelsebrug Metro Capelsebrug P+R 04.45 uur21.30 uur
Gelderland
OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
ApeldoornCarpoolplaats Apeldoorn - Agrifirm, Landgoedlaan 2005.00 uur22.00 uur
ArnhemParkeerplaats Rijnhal - Olympus05.15 uur21.15 uur
NijmegenGraafseweg 98505.30 uur20.45 uur
Noord-Brabant
OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
AstenNobisweg07.30 uur18.30 uur
Breda-PrinsenbeekMokesweg, bij Internationale Busstop05.30 uur20.30 uur
Den BoschPettelaarspark (transferium)05.30 uur20.15 uur
EindhovenP+R Meerhoven (tranferium)06.15 uur19.30 uur
TilburgZwembad Stappegoor05.45 uur20.00 uur
Overijssel
OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
ZwolleStation NS, achterzijde04.00 uur23.00 uur
Utrecht
OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
Utrecht-WestravenGriffioenlaan 1, P+R Westraven05.15 uur21.00 uur
Limburg
OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
VenloStationsplein08.00 uur18.30 uur

LET OP! Genoemde tijden zijn een indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen. De definitieve vertrektijd en navigatieadres staat vermeld op de reispapieren.

* Voor alle op- en uitstapplaatsen geldt dat deze opstapplaatsen gegarandeerd zijn.
* Bovenstaand schema is van toepassing in de periode vanaf 12 januari 2019 en thuiskomst 16 maart 2019
* Het wijzigen van uw opstapplaats is indien beschikbaar kosteloos mogelijk tot 3 werkdagen voor vertrek


Het centrale wisselpunt in Asten

Voor haar busreizen maakt Goed Idee Reizen gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats.

Service ter plaatse
Op ons wisselpunt wordt u welkom geheten door een Goed Idee Reizen-vertegenwoordig(st)er. Om de reis goed te beginnen krijgt u op de dag van vertrekdag een kop koffie met cake. Ter afsluiting van de reis gebruiken we een gezamenlijke koffietafel* . In de wintermaanden zal er een stamppotbuffet geserveerd worden in plaats van een koffietafel. (Op het tabblad Prijzen bij 'Inbegrepen' kunt u zien of de koffie en koffietafel/stamppotbuffet inbegrepen is bij uw reis.) Bij het centrale wisselpunt vindt u is een overdekte voetgangerszone.

* Niet van toepassing voor op-/uitstappen Venlo en de 4-daagse (steden)reizen.

Parkeren
Indien u per eigen auto naar Asten reist, is er de mogelijkheid om uw auto te parkeren bij het Best Western Hotel Nobis in Asten. Parkeren hoeft vooraf niet gereserveerd te worden en geschiedt op eigen risico. De kosten bedragen € 20 en dat is voor de hele reisduur. Indien u een overnachting via onze organisatie bij Best Western Hotel Nobis heeft geboekt dan zijn de parkeerkosten € 15,- gedurende uw vakantie.
Overnachten
Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis

Begin uw vakantie ontspannen! Goed Idee Reizen biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in Best Western Hotel Nobis in Asten, waarvanuit u de volgende ochtend vertrekt om uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt.
Onderstaande overnachting is, indien beschikbaar, direct bij uw boeking te reserveren. Wanneer u hier voor kiest dient u bij boeking Asten als opstapplaats te kiezen

Let op! Onderstaand vindt u de zomerprijzen, de prijzen voor de winter worden nader bekend gemaakt.

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt
v
Brasserie Nobiss
+1
Brasserie Nobiss
Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 69,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 63,50 per kamer

Overnachting na afloop van uw reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, graag een e-mail sturen naar info@goedideereizen.nl o.v.v. uw boekingsnummer.


Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 109,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 103,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,20 p.p.
- Parkeren € 15 per auto
Touringcar
Algemene businformatie langlauf- en wandelvakantie
v

Comfort Class
De Comfort Class touringcars van Goed Idee Reizen hebben aanzienlijk meer beenruimte, een fris interieur en zijn minimaal voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast en DVD- of videospeler. Door de aanwezigheid van o.a. voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.
In de touringcar
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.
Reisbagage
v
koffer
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Daarnaast geldt voor de langlaufreizen dat u een ski- en langlaufuitrusting mag meenemen.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollater of opvouwbare rolstoel is op aanvrag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.
Met een veilig gevoel op reis!
v
keurmerk touringcarbedrijf
Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-reisorganisaties, dus ook Goed Idee Reizen, werken uitsluitend met vervoerders, die zijn erkend met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze touringcarbedrijven houden zich strikt aan strenge veiligheidseisen. En dat betekent voor u als reiziger de beste garantie voor een aangename en ongestoorde busreis.
Plaatsinfo
Passau
v
Passau
Passau
Passau
Passau
Passau
Passau
+2
Passau
+1

Deze bijzondere stad ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de llz en de Inn. Maak een wandeling door de prachtige ‘Altstadt’ met onder andere de beroemde Dom. Iedere dag om 12.00 uur wordt in deze Dom op het grootste kerkorgel ter wereld een half uur durend orgelconcert gegeven. Indrukwekkend en ontroerend tegelijk. En wat dacht u van een boottochtje over de Donau?

Regensburg
v

Regensburg is één van de oudste steden van Duitsland en kent vele bezienswaardigheden. Het stadsbeeld wordt bepaald door rode daken, kerken, torens en stadhuizen uit de 12 e tot de 14 e eeuw. De Steinere Brücke, de Dom St. Peter en de Porta Praetoria zijn bezienswaardigheden die u niet mag missen. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in onder andere het Historisch Museum. In de oude stadswijk vindt u diverse winkelstraatjes en gezellige binnenplaatsen met restaurants en cafés waar u van een hapje en een drankje kunt genieten.

NB:
Sinds 1 januari 2008 zijn er in Duitsland milieuzones (`Umweltzone`) ingevoerd, waarbij oude, niet schone auto`s geweerd worden. Ook buitenlanders zijn in deze milieuzones verplicht om een vignet te voeren waaruit blijkt hoe schoon de auto is. Meer informatie over deze vignetten en waar u deze aan kunt schaffen vindt u op de site van het duitsverkeersbureau.

Beieren
v

In het zuiden van Duitsland bevindt zich de deelstaat Beieren met als hoofdstad München. Beieren is ontstaan uit het hertogdom Beieren en maakte deel uit van de Beierse kreits. In München treft u veel historie aan. Zo vindt u hier de Frauenkirche, het monument van de stad, het paleis en de zomerkastelen van de Beierse vorsten. Mocht u liever willen genieten van de rust dan kunt u de pittoreske dorpjes aandoen, met middeleeuwse burchten en smalle straten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de talrijke natuur- en landschapreservaten, met heldere meren en dichtbeboste bergen, die Beieren rijk is. Bovendien is Beieren een deelstaat vol tradities. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de klederdrachtfeesten en operafestivals. Beieren is een deelstaat die trots is op zijn traditie, historie en cultuur!

Beierse Woud
v

In het landschap tussen de Donau, het Boheemse Woud en de grens met Oostenrijk ligt het Beierse Woud. Het was het eerste nationale park dat in Duitsland werd opgericht. De bergtoppen die grenzen aan Oostenrijk bereiken wel een hoogte van 1400 meter met als hoogtepunt Große Arber. In vroegere tijden werden deze gebieden bewoond door bosmensen die leefden van natuurlijke producten zoals hout en mijnbouw. De ongerepte natuur zorgt ervoor dat dit een ideale plek is om heerlijk te kunnen wandelen.

Duitsland
v
+4
+3

Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

Klimaat
Weersverwachting
  • Deze week
  • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zaterdag
11-07
vrij veel bewolking 22° 15° NW2 55
Zondag
12-07
licht bewolkt 24° NW2 5
Maandag
13-07
vrij zonnig 26° O2 10
Dinsdag
14-07
licht bewolkt 26° 11° Z2 20
Woensdag
15-07
licht bewolkt 27° 13° W2 20
Donderdag
16-07
licht bewolkt 28° 14° W2 20
Vrijdag
17-07
licht bewolkt 27° 14° W2 25
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zaterdag
18-07
vrij veel bewolking 27° 14° W2 30
Zondag
19-07
licht bewolkt 28° 14° ZW2 25
Maandag
20-07
licht bewolkt 28° 14° W2 30
Dinsdag
21-07
licht bewolkt 28° 14° W2 30
Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan -4° 2 10 45 86
Feb -3° 3 9 39 81
Mrt 4 9 46 79
Apr 14° 6 10 48 73
Mei 19° 7 11 64 68
Jun 22° 11° 7 11 75 70
Jul 24° 12° 8 10 69 73
Aug 23° 12° 7 9 67 70
Sep 20° 6 8 51 80
Okt 14° 4 7 45 85
Nov 2 10 44 87
Dec -2° 1 10 52 87
Bron: Weeronline
Beoordelingen