Geachte gast,

Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Christmas Carols zingen in Londen

5-daagse busreis Engeland met o.a. Windsor Castle, Christmas Carols concert en boottocht

457812985_Buckingham_Palace
191870003_Gebakjes_BoroughMarket
526659208_Harrods
19298983_High_Tea
1_StGeorgeKapel_WindsorCastle
1Palace_of_Westminster_London_Engeland
v
457812985_Buckingham_Palace
191870003_Gebakjes_BoroughMarket
526659208_Harrods
19298983_High_Tea
1_StGeorgeKapel_WindsorCastle
1Palace_of_Westminster_London_Engeland
7,9
IY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Advent beleven in Engeland
  • Bezoek Windsor Castle
  • Christmas Carols concert Canterbury Cathedral
  • Evensong St. Paul's Cathedral
7,9
Beoordeeld door 14 reizigers van Goed Idee Reizen.
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Ervaren chauffeur
• Goed Idee reisbegeleider
• Overtocht Duinkerken/Calais – Dover v.v.
• 1 nacht verblijf in Holiday Inn Express Canterbury
• 3 nachten verlbijf in Holday inn Londen - Heathrow M4, Jct.4
• Hotelverzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• Nederlandssprekende gids in Londen op dag 2
• Entree Windsor Castle
• Nederlandssprekende gids in Windsor
• Christmas Carols concert in Canterbury Cathedral
• Christmas Carols concert in Londen
• Boottocht over de Thames
• Het beschreven excursieprogramma
• Brabantse koffietafel

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, lokale gidsen en boottochten tenzij anders vermeld
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Overnachting inclusief ontbijt voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen

Extra informatie

Het volgende op- en uitstapschema is van toepassing:
• Amersfoort (opstaptijd 06.15 uur)
• Rotterdam Capelsebrug (opstaptijd 07.30 uur)
• De Gouden Leeuw Terheijden (aanwezig om 08.00 uur)
• Zwolle (opstaptijd 05.15 uur)

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Klik hier voor meer informatie.
Let op: verschillende kamercombinaties mogelijk!
• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Christmas Carols zingen in Engeland

‘O come, all ye faithfull’! In Nederland kennen we deze Christmas Carol als ‘Komt allen tezamen’. Hoe bijzonder is het om dit mooie lied te zingen in een Engelse kathedraal in Londen of Canterbury? Tijdens deze reis gaan we op ontdekking in Londen en Windsor, die in deze periode feestelijk verlicht zijn. We bezoeken een Christmas Carols concert en een aantal Evensongs. Samen zingen, genieten en beleven in eigen sfeer op weg naar Kerstmis. ‘O come, let us adore Him, Christ te Lord’!

Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de bus u in het centrum van de stad afzet. Wij raden u aan stevige schoenen te dragen. Een goede basisconditie is dan ook een vereiste.

Open alle items
Maandag • Heenreis – Canterburry
v
191870003_Gebakjes_BoroughMarket
191870003_Gebakjes_BoroughMarket
+1
Via een beperkt aantal opstapplaatsen rijden we naar Terheijden, waar we beginnen met een kopje koffie/thee met iets lekkers. We gaan op weg naar Duinkerken of Calais voor de overtocht naar Dover. Aansluitend rijden we naar Canterbury, waar we in de namiddag een eenvoudige maaltijd zullen gebruiken in een lokale gelegenheid. Aansluitend bezoeken we het Christmas Carols Concert in de Canterbury Cathedral. We rijden door naar ons hotel Canterbury.
Dinsdag • Londen – St. Paul's Cathedral
v
526659208_Harrods
526659208_Harrods
+1
Op naar het centrum van Londen. We maken een interessante stadstour onder leiding van een Nederlandse gids. We zien o.a. de Royal Albert Hall, Marble Arch, Hyde Park, de Tower of London, de Tower Bridge, de Houses of Parliament met de Big Ben en Buckingham Palace, het paleis van de Britse koninklijke familie. We eindigen bij Covent Garden, waar u een kijkje kunt nemen op de prachtig versierde kerstmarkt. Omstreeks 17.00 uur wonen we het Christmas Carols Concert bij in St. Pauls Cathedral . Waarna we inchecken in ons hotel in Londen en zullen dineren.
Woensdag • Windsor Castle
v
19298983_High_Tea
1_StGeorgeKapel_WindsorCastle
19298983_High_Tea
+1
1_StGeorgeKapel_WindsorCastle
Vandaag reizen we naar het nabijgelegen Windsor, een werkelijk idyllisch stadje. Na aankomst bezoeken we Windsor Castle. Hier voltrok zich op 19 mei 2018 het sprookjesachtige huwelijk tussen de Britse Prins Harry en Meghan Markle; u heeft ongetwijfeld de beelden gezien. De plechtigheid vond plaats in de St. George's Chapel. Onder leiding van een lokale gids gaan we alles bekijken. ’s Middags vrije tijd in Windsor. Indien de tijd het toelaat wonen we het Christmas Carols Concert bij op Trafalgar Square.
Donderdag • Londen
v
1Palace_of_Westminster_London_Engeland
1Palace_of_Westminster_London_Engeland
+1
Een vrije ochtend in Londen. Winkelen in Oxford Street, Regent Street of Piccadilly Circus? Genieten van het matinee-concert in de St. Martin-in-the-Fields Church? In de middag treffen we elkaar bij de Westminser Pier voor een mooie boottocht. We eindigen bij de Westminster Abbey, waar we naar de Evensong gaan.

Vrijdag • Terugreis
v
+1
We rijden naar Dover voor de overtocht naar het vasteland. Na de koffietafel bij de Gouden Leeuw in Terheijden wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels
Hotels Christmas Carols
Holiday Inn Express Canterbury*** - 1 nacht
v
+1
Uw eerste verblijft u in het Holiday Inn Express Hotel Canterbury. De Holiday Inn heeft een zeer centrale ligging aan de A2 en biedt zeer comfortabele, moderne kamers. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis wifi. Uw kamers is voorzien van een telefoon, televisie, radio, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en föhn.
Holiday Inn Londen - Heathrow M4, Jct.4 - 3 nachten
De overige 3 nachten verblijft u in Holiday Inn Londen - Heathrow M4, Jct.4. De Holiday Inn heeft een centrale ligging aan de M25 en biedt comfortabele, moderne kamers. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis wifi. Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, radio, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en föhn.
Touringcar
De touringcars van Goed Idee Reizen
v

Goed Idee Reizen biedt u het modernste wagenpark van Nederland. Onze touringcars voldoen aan de hoogste eisen en bieden u veel comfort tijdens de reis. Al onze busreizen voeren wij uit per Comfort Class touringcar.

Comfort Class
De Comfort Class touringcars van Goed Idee Reizen zijn comfortabele reisbussen met een gemiddelde leeftijd van 3 jaar oud. Ze bieden veel beenruimte, een fris interieur en zijn voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast, DVD-speler en een audio-installatie met cd-speler. Door de aanwezigheid van o.a. verstelbare voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.

Algemeen
De Goed Idee reisbegeleider en chauffeur Samen vormen ze een team. Goed Idee Reizen maakt gebruik van zeer vakbekwame chauffeurs. Zij doen dit beroepshalve en weten vaak veel over de bestemming en de route te vertellen. Daarom is er de samenwerking. De chauffeur vertelt vaak over de omgeving en de reisbegeleider zorgt voor uw wel en wee. Het zou onnodig zijn als beiden dezelfde verhalen zouden gaan vertellen. Op het tabblad kunt u informatie vinden over de reisbegeleider die voor deze reis staat ingepland.

In de touringcar
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollator of opvouwbare rolstoel is op aanvraag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage indien mogelijk ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.
Reisleiding
Reisleider Nel den Boer

“Stel uzelf open als u op reis gaat, verwonder u over wat u ziet en meemaakt onderweg!”

v

Graag wil ik mijzelf even aan u voorstellen, ik ben Nel den Boer en woon in Houten. Ik ben (nog) parttime werkzaam bij een internationale Christelijke hulpverleningsorganisatie. Mijn specialisatie is internationale gezondheidszorg. Een grote passie van mij is om wereldwijd op te komen voor kwetsbare moeders en kinderen. Een andere passie is reizen, me laten verwonderen door de prachtige natuur en de unieke interacties met lokale bewoners en reisgenoten. Sinds twee jaar ben ik met veel plezier reisleidster bij Goed Idee Reizen.

Wie is Nel?
Wie is Nel?Open alle items
Waarom bent u reizen van Goed Idee Reizen gaan begeleiden?
Ik ben bij Goed Idee reizen gaan begeleiden, omdat ik graag met groepen mensen op reis ga met een christelijke achtergrond. Zo kunnen we met elkaar genieten van de prachtige nieuwe ervaringen tijdens iedere reis. Graag draag ik bij aan een goede sfeer in de groep zodat Gods liefde ook echt zichtbaar en merkbaar is en wordt tijdens de reis.
Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?
Het is bijzonder om groepsreizen te begeleiden waar de deelnemers elkaar herkennen aan hun christelijke achtergrond en levensovertuiging. Samen genieten van nieuwe ervaringen en ontmoetingen en daar God ook iedere dag voor danken.
Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?
Ik heb Goed Idee Reizen begeleid in Kroatië, Italië en kerstreizen in Engeland en Nederland.
Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?
Het allerleukste van het begeleiden van Goed Idee Reizen is het leren kennen van nieuwe mensen. En om de uitdaging aan te gaan om bij iedere reis weer een bijdrage te mogen leveren aan een goede sfeer in de groep met als doel dat iedere reisgenoot fantastische ervaringen meemaakt. Mijn motto voor iedere reis is; "Op reis om geïnspireerd thuis te komen".
Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?
Het bezoek aan de prachtige Plitvice Meren in Kroatië. De adembenemende wandeling door de prachtige watervallen die met elkaar verbonden zijn. Samen met de groep je laten verwonderen over de indrukwekkende kracht van de watervallen, de prachtige bomen en de natuur. Stil worden van verwondering…
Wat is uw mooiste souvenir?
Mijn mooiste souvenir is een groepsfoto met alle reisgenoten die lachend op de foto gaan tijdens iedere reis! Een mooi aandenken aan de vele unieke reisgenoten die ik ontmoet tijdens de reizen.
Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?
Ik neem altijd een opschrijfboekje mee in mijn koffer om nieuwe tips, uitspraken, unieke verhalen en gebeurtenissen te noteren. Zo worden waardevolle tips verzameld en vaak kan ik die weer gebruiken op een volgende reis.
Welke reis zou u nog willen begeleiden?
Ik wil graag nog een keer naar Zuid-Afrika, en zou die reis ook graag begeleiden. De natuur is in dit land zo afwisselend, namelijk van adembenemende natuurparken tot prachtige dieren. De Afrikaanse cultuur proeven, interactie met de lokale mensen en genieten van al het natuurschoon welke dit land te bieden heeft. Dit is beslist een ervaring die ik iedere reiziger van harte kan aanbevelen!
Uw gouden tip voor reizigers
Stel uzelf open als u op reis gaat, verwonder u over wat u ziet en meemaakt onderweg. Ontdek hoe bijzonder het is om samen met reisgenoten op te trekken en deel dat met elkaar onderweg. Dan zal uw reis zeker een onvergetelijke ervaring zijn!
Plaatsinfo
PlaatsinformatieBezienswaardigheden

Wij kunnen u de bekende bezienswaardigheden als de indrukwekkende St. Paul’s Cathedral, de Tower of London, de beroemde Big Ben, Westminster Abbey en Buckingham Palace aanbevelen. Verder kunt u in Londen uitstekend shoppen in de bekende shoppingstreets als Oxford Street, Bondstreet en Covent Garden. Op zondag zijn er leuke vlooienmarkten in Greenwich en Campden. U kunt hier altijd leuke koopjes op de kop tikken en bijna nergens vindt u zo’n groot assortiment op welk gebied dan ook. In de zomerperiode is er altijd ‘something going on’ in Hyde Park en Kensington Garden. Bovendien zijn er diverse interessante musea waarvan wij noemen de British Museum, Tate Gallery en Madame Tussaud.

Stadscultuur

Londen is de stad waar alle werelddelen elkaar ontmoeten en niet alleen op het gebied van zaken, kunst en cultuur. De vele immigranten van de overzeese gebieden hebben allemaal wel een vleugje van hun eigen cultuur achtergelaten. Londen is ook de stad van de eeuwenoude tradities, de aristocratie, de dubbeldekkers en natuurlijk van de keurige Engelsman in zijn 3-delige kostuum met bolhoed en paraplu. De rijke en roemruchte historie van de hoofdstad van Engeland heeft haar sporen achtergelaten en u zult tijd tekort komen om alle interessante bezienswaardigheden te bezoeken.

Musicalstad

Londen is de ‘Musicalstad ‘ bij uitstek. In de theaters van West End worden vele musicals opgevoerd waarvan de tophits op dit moment zijn: Abba’s Mamma Mia, Chicago, Phantom of The Opera, Les Miserables, The Lion King en Fame. Na afloop van de musical moet u snel naar de pub want de sluitingstijd is nog altijd 23.00 uur! Kortom: ‘London is the place for you!’.

Praktische informatie over EngelandOpen alle items
Grensdocumenten
Voor een vakantie naar Engeland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig.

Hotels in Engeland kunnen vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck in uw hotels vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Bezoek je tijdens je reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Lees de informatie van alle landen door, zodat je precies weet welke reisdocumenten je nodig hebt.

Bezit je niet de Nederlandse nationaliteit?
Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij je om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor jou noodzakelijk zijn.

Reist u met minderjarige kinderen?
Als u alleen reist met een minderjarig kind (tot 18 jaar), moet u ook bij een overtocht per boot kunnen aantonen dat u toestemming heeft van een ouder met het ouderlijk gezag over het kind (indien deze niet tot het reisgezelschap behoort).

Reist u zónder deze toestemming, dan kan dit worden aangemerkt als onttrekking aan het ouderlijk gezag en kinderontvoering. De Rijksoverheid heeft een formulier waarmee u kunt aantonen dat u toestemming heeft gekregen van de ouder met het ouderlijk gezag. Als u dit formulier snel invult, dan zorgt dit voor een snelle grenscontrole.
Gezondheid & veiligheid
Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij je naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. Je kunt natuurlijk ook jouw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat je water gebruikt in je accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die je op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor je gezondheid. In dat geval kun je beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op jouw bestemming, verwijzen wij je door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Mobiliteit
Tijdens een rondreis op deze bestemming ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft u vaak in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de reis van uw keuze wel geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.
Geldzaken
In Engeland kunt u betalen met de Engelse Pond. In bijna elke plaats is wel een pinautomaat te vinden (let er goed op dat het logo dat op uw pasje staat hetzelfde is als op de automaat staat). Internationale creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Bij veel banken kunt u met uw creditcard contant geld opnemen. Hiervoor wordt echter een forse provisie gerekend.

Geld wisselen via het GWK
Voorafgaand aan je vakantie kun je bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. Je kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. Je vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet je zo zeker dat je een gunstige koers betaalt en dat je veilig wisselt. Je betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.
Telefoon & internet
Telefoon & internet

Binnen de Europese Unie (EU) betaalt u tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten naast uw gewone belkosten. U betaalt hetzelfde als wanneer u in Nederland zou bellen, sms'en of internetten en die kosten zijn dus afhankelijk van uw abonnement. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw telefoonprovider. In de meeste landen in Europa kunt u steeds vaker gratis gebruik maken van wifi in openbare gelegenheden. In de hotels is het gebruik van wifi vaak nog wel tegen betaling.

Tijdverschil
In Engeland is het tijdens de zomerperiode een uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de winterperiode is er geen tijdverschil met Nederland.
Voltage
Wanneer u naar Engeland reist, heeft u een wereldstekker nodig. In Engeland worden andere soorten stekkers en stopcontacten (220 of 240V) gebruikt als in Nederland.
Goed om te weten
Bagage aan boord van een cruiseferry
Wanneer u een reis heeft geboekt waarbij u overnacht aan boord van een cruiseferry, raden wij u aan om een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. Uw koffer blijft tijdens de overtocht in de bagageruimte van onze touringcar staan.

Verkeer
Wellicht ten overvloede om te vermelden, maar in Engeland rijden ze aan de linkerkant van de weg.

Brexit
Zijn er gevolgen voor mijn vakantie wanneer ik naar het Verenigd Koninkrijk reis i.v.m de Brexit?
In 2017 besloot het Verenigd Koninkrijk (VK) om uit de Europese Unie (EU) te treden. De exacte datum waarop dit gaat plaatsvinden is echter nog niet vastgesteld. Zo lang het VK niet daadwerkelijk uit de EU is getreden, verandert er niets wanneer u reist tussen de EU en het VK (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland). Mocht de datum van uittreding bekend zijn, dan zullen er vanaf die datum wijzigingen zijn met mogelijke gevolgen voor uw reis naar het VK. Wat die wijzigingen exact zijn is nu nog niet helemaal te overzien. Op het moment dat dit helder is en van toepassing op uw reis, zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Welke landen horen bij het Verenigd Koninkrijk en gaan uit de Europese Unie?
Het gaat om Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Waar kan ik meer informatie vinden over de Brexit en wat de gevolgen zijn voor zover nu bekend?
Bekijk meer informatie over de Brexit .

Heeft het ook gevolgen voor mijn reis naar Ierland?
Ierland blijft lid van de Europese Unie en er verandert niets ten opzichte van de oude situatie.
Groot-Brittannië

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland vormen samen het Verenigd Koninkrijk, stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard. Of u nu een wandelvakantie zoekt of een citytrip, hier vindt u het allemaal. Groot-Brittanië bezit behalve schitterende kustlijnen met lieflijke vissersdorpjes, groene heuvellandschappen en sprookjesachtige kastelen en paleizen ook prachtige moderne steden met een rijke historie zoals Edinburgh en London. Groot-Brittanië is tevens het land van de vele pubs, de deftige High Tea's, de paardenraces en de crickettoernooien. Kortom, er valt in het Verenigd Koninkrijk genoeg te ontdekken!

Klimaat
Weersverwachting
  • Deze week
  • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Maandag
27-01
bewolkt en kans op een bui 10° ZW3-4 95
Dinsdag
28-01
bewolkt en een enkele lichte bui W4-5 80
Woensdag
29-01
licht bewolkt W3-4 15
Donderdag
30-01
zwaar bewolkt en af en toe regen 11° ZW4 85
Vrijdag
31-01
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen 13° ZW4 70
Zaterdag
01-02
vrij veel bewolking 13° ZW4 45
Zondag
02-02
vrij veel bewolking 12° ZW4 65
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Maandag
03-02
vrij veel bewolking 13° ZW4 50
Dinsdag
04-02
zwaar bewolkt 12° ZW3-4 55
Woensdag
05-02
vrij veel bewolking 10° W3 30
Donderdag
06-02
vrij veel bewolking 10° W3 35
Vrijdag
07-02
vrij veel bewolking 11° W3 30
Zaterdag
08-02
vrij veel bewolking 11° W3 35
Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Watertemperatuur  (° C)
Jan 22
Feb 23
Mrt 27
Apr 10° 22
Mei 13° 22 10°
Jun 15° 10° 24 12°
Jul 18° 12° 22 14°
Aug 19° 12° 22 16°
Sep 16° 10° 22 14°
Okt 12° 25 13°
Nov 22 11°
Dec 22
Bron: Weeronline
Praktische info
Praktische informatie over EngelandOpen alle items
Grensdocumenten
Voor een vakantie naar Engeland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig.

Hotels in Engeland kunnen vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck in uw hotels vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Bezoek je tijdens je reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Lees de informatie van alle landen door, zodat je precies weet welke reisdocumenten je nodig hebt.

Bezit je niet de Nederlandse nationaliteit?
Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij je om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor jou noodzakelijk zijn.

Reist u met minderjarige kinderen?
Als u alleen reist met een minderjarig kind (tot 18 jaar), moet u ook bij een overtocht per boot kunnen aantonen dat u toestemming heeft van een ouder met het ouderlijk gezag over het kind (indien deze niet tot het reisgezelschap behoort).

Reist u zónder deze toestemming, dan kan dit worden aangemerkt als onttrekking aan het ouderlijk gezag en kinderontvoering. De Rijksoverheid heeft een formulier waarmee u kunt aantonen dat u toestemming heeft gekregen van de ouder met het ouderlijk gezag. Als u dit formulier snel invult, dan zorgt dit voor een snelle grenscontrole.
Gezondheid & veiligheid
Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij je naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. Je kunt natuurlijk ook jouw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat je water gebruikt in je accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die je op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor je gezondheid. In dat geval kun je beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op jouw bestemming, verwijzen wij je door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Mobiliteit
Tijdens een rondreis op deze bestemming ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft u vaak in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de reis van uw keuze wel geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.
Geldzaken
In Engeland kunt u betalen met de Engelse Pond. In bijna elke plaats is wel een pinautomaat te vinden (let er goed op dat het logo dat op uw pasje staat hetzelfde is als op de automaat staat). Internationale creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Bij veel banken kunt u met uw creditcard contant geld opnemen. Hiervoor wordt echter een forse provisie gerekend.

Geld wisselen via het GWK
Voorafgaand aan je vakantie kun je bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. Je kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. Je vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet je zo zeker dat je een gunstige koers betaalt en dat je veilig wisselt. Je betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.
Telefoon & internet
Telefoon & internet

Binnen de Europese Unie (EU) betaalt u tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten naast uw gewone belkosten. U betaalt hetzelfde als wanneer u in Nederland zou bellen, sms'en of internetten en die kosten zijn dus afhankelijk van uw abonnement. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw telefoonprovider. In de meeste landen in Europa kunt u steeds vaker gratis gebruik maken van wifi in openbare gelegenheden. In de hotels is het gebruik van wifi vaak nog wel tegen betaling.

Tijdverschil
In Engeland is het tijdens de zomerperiode een uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de winterperiode is er geen tijdverschil met Nederland.
Voltage
Wanneer u naar Engeland reist, heeft u een wereldstekker nodig. In Engeland worden andere soorten stekkers en stopcontacten (220 of 240V) gebruikt als in Nederland.
Goed om te weten
Bagage aan boord van een cruiseferry
Wanneer u een reis heeft geboekt waarbij u overnacht aan boord van een cruiseferry, raden wij u aan om een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. Uw koffer blijft tijdens de overtocht in de bagageruimte van onze touringcar staan.

Verkeer
Wellicht ten overvloede om te vermelden, maar in Engeland rijden ze aan de linkerkant van de weg.

Brexit
Zijn er gevolgen voor mijn vakantie wanneer ik naar het Verenigd Koninkrijk reis i.v.m de Brexit?
In 2017 besloot het Verenigd Koninkrijk (VK) om uit de Europese Unie (EU) te treden. De exacte datum waarop dit gaat plaatsvinden is echter nog niet vastgesteld. Zo lang het VK niet daadwerkelijk uit de EU is getreden, verandert er niets wanneer u reist tussen de EU en het VK (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland). Mocht de datum van uittreding bekend zijn, dan zullen er vanaf die datum wijzigingen zijn met mogelijke gevolgen voor uw reis naar het VK. Wat die wijzigingen exact zijn is nu nog niet helemaal te overzien. Op het moment dat dit helder is en van toepassing op uw reis, zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Welke landen horen bij het Verenigd Koninkrijk en gaan uit de Europese Unie?
Het gaat om Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Waar kan ik meer informatie vinden over de Brexit en wat de gevolgen zijn voor zover nu bekend?
Bekijk meer informatie over de Brexit .

Heeft het ook gevolgen voor mijn reis naar Ierland?
Ierland blijft lid van de Europese Unie en er verandert niets ten opzichte van de oude situatie.
Beoordelingen