Vliegreis- Alleengaanden - Griekse Cycladen

12-daagse alleengaanden rondreis Griekenland

Witte huisjes met blauwe koepels op Santorini
v
Witte huisjes met blauwe koepels op Santorini
Witte huisjes met blauwe koepels op Santorini
8,4
IG
  • Uniek programma
  • Santorini, Naxos en Paros
  • Optioneel ook naar Mykonos
  • Inclusief halfpension
  • Met Goed Idee reisbegeleider
8.4107
8,4
Beoordeeld door 7 reizigers van Goed Idee Reizen.
Vliegreis- Alleengaanden - Griekse Cycladen
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Athene
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• 1 stuk handbagage
• Transfers en rondreis per comfortabele touringcar
• Overtochten per ferry
• Goed Idee reisbegeleider
• 11 nachten verblijf in genoemde hotels of gelijkwaardig op een kamer met bad of douche en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Lunch op zondag
• Het beschreven dagprogramma
• Eilandtour Santorini
• Eilandtour Naxos
• Eilandtour Paros

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden en lokale gidsen (ca. € 90 per persoon)
• Fooien
• Toeristenbelasting: ca. € 16,50 per persoon

Optioneel (direct bij te boeken)• Excursie Delos en Mykons: € 55 per persoon (bij boeking)
• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage
Park, Sleep & Fly-arranagement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

De Griekse Cycladen in een notendop

Griekenland kent duizenden eilanden verspreid over de zeeën rondom het vaste land. Ieder eiland vertelt een eigen verhaal: over het landschap, de natuur, de dorpjes, de mensen en noem maar op. Tijdens deze ‘Island Hopping’ verblijven we op drie van de mooiste eilanden die tot de Cycladen behoren: Santorini, Naxos en Paros. Bovendien kunnen de liefhebbers ook nog Delos en Mykonos bezoeken. We reizen met de reguliere ferryboten naar de diverse eilanden. Een aantrekkelijke en actieve reis!

Open alle items

Maandag • Heenreis

v
+1
Op Schiphol ontmoeten we onze reisbe ge leider. Vanaf hier vliegen we rechtstreeks naar de luchthaven van Athene. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Onze reis is begonnen!

Dinsdag • Athene - Piraeus - Santorini

v
+1
We beginnen met de ‘Island hopping’ langs de Cycladen. We rijden naar de haven van Piraeus waar we aan boord gaan voor onze eerste overtocht naar het vulkaaneiland Santorini. Dit is het meest gefotografeerde eiland van Griekenland en dat is natuurlijk niet voor niets. Het eiland ligt bezaaid met witte dorpjes met op de achtergrond de 400 m hoge vulkaan Caldera. Na aankomst in de haven van Santorini worden we naar ons hotel gebracht, waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

Woensdag • Eilandtour Santorini

v
Witte huisjes met blauwe koepels op Santorini
Witte huisjes met blauwe koepels op Santorini
Witte huisjes met blauwe koepels op Santorini
Witte huisjes met blauwe koepels op Santorini
+1
Santorini bestaat eigenlijk uit 6 eilanden, ooit ontstaan door vulkaanuitbarstingen. We bekijken vandaag dit mooie eiland tijdens een eiland-dagtocht. We gaan naar de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Eerst bezoeken we de indrukwekkende opgravingen van Akrotiri, ook wel beschouwd als het vergane Atlantis. Vervolgens gaan we naar het pittoreske dorpje Pyrgos. Deze vroegere hoofdstad van Santorini is gebouwd rond een Venetiaans kasteel. We wandelen hier en genieten van het unieke uitzicht over het eiland en de omliggende kleine vulkanische eilandjes. Vervolgens rijden we naar Fira, de hoofdstad van Santorini, prachtig gelegen op de rand van de Caldera. U kunt hier de vondsten van Akrotiri gaan bekijken in het interessante prehistorische museum. Ook is er ruimschoots de tijd om door Fira te wandelen en te genieten van een hapje en drankje op een van de befaamde terrassen met uniek uitzicht op de vulkaan. Hierna rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag • Santorini

Een heerlijke vrije dag op het eiland Santorini. U kunt lekker ontspannen aan het strand of bij het zwembad van het hotel. U kunt er natuurlijk ook op uittrekken om nog meer van dit mooie eiland te zien.

Vrijdag • Santorini - Naxos

v
+1
Op naar het volgende eiland! Vanuit Santorini varen we over de Egeïsche Zee langs de eilanden Ios en Iraklia naar het prachtige Naxos! Het eiland is van oudsher bekend om haar marmer en de heerlijke wijnen. Proeft u ook zeker een glaasje van de lokale likeur Kitron.

Zaterdag • Eilandtour Naxos

v
+1
We gaan meer zien van het eiland Naxos. We maken een mooie tour waarbij we onder meer stoppen in de traditionele dorpjes Damalas en Halki, waar nog verschillende oude ambachten worden uitgeoefend, zoals weven en pottenbakken. Ook rijden we naar het plaatsje Flerio, bekend van de marmeren Kouros-beelden, die zo typerend voor Naxos zijn. Een mooie en bijzondere dag op dit heerlijke eiland.

Zondag • Naxos

De vrije zondag brengen we door op Naxos. De reisbegeleider verzorgt een samenkomst in het hotel. Indien mogelijk bezoeken we ook een lokale kerkdienst.

Maandag • Naxos - Paros

v
+1
We vervolgen onze ‘Island hopping’ naar Paros. Het eiland is heuvelachtig en heeft prachtige stranden. In de haventjes is het een gezellige drukte en de restaurants hebben hun tafeltjes buiten gezet. Op Paros verblijven we ook weer drie nachten.

Dinsdag • Paros - optioneel Delos en Mykonos

v
+1
Deze dag op Paros heeft u de keuze uit twee mogelijkheden: ontspannen op Paros of meegaan
met de optionele excursie naar Delos en Mykonos. U vaart eerst naar het eiland Delos, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Aansluitend varen we naar Mykonos voor een korte eilandtour. In de loop van de middag varen we weer terug naar Paros (prijs bij boeking € 55 p.p.).

Woensdag • Eilandtour Paros

v
+1
Vandaag verkennen we Paros. We zien in een halve dag de antieke marmergroeven van Marathi en het pittoreske bergdorpje Lefkas. We besluiten de tocht met een bezoek aan het vissersdorpje Naoussa met haar smalle steegjes, mooie witte huisjes, leuke visrestaurants, cafés en gezellige winkeltjes. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Donderdag • Paros - Piraeus - Athene

We gaan weer aan boord en laten Paros achter ons en varen terug naar Piraeus. Hier wacht de bus die ons naar het hotel brengt in de omgeving van de haven. ’s Avonds genieten we van ons laatste diner met elkaar in Griekenland.

Vrijdag • Terugreis

v
+1
We worden naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Einde van een heerlijke vakantie op de Griekse Cycladen!

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Transavia

v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 weken voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken

Stoelkeuze

Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 weken tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren

Inchecken

Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.

Service aan boord

Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

v

Hieronder vindt u een selectie van hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Open alle items

Nacht 1: Doriann Inn Hotel*** - Athene

v
Met een centrale ligging in Athene is het Dorian Inn Hotel een goede keuze voor uw verblijf in deze stad. Het hotel ligt op ca. 5 minuten lopen van de binnenstad en op ca. 2 minuten lopen van een metrostation. Het bekende Akropolis museum ligt op ca. 1,5 kilometer afstand. U zult genieten van een heerlijk verblijf. Het hotel heeft op de bovenste verdieping een buitenzwembad, restaurant en bar met prachtig uitzicht op de Akropolis en Saronische Eilanden. Daarnaast geniet u elke ochtend van een Grieks ontbijt met traditionele producten. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar, terras, buitenzwembad met prachtig uitzicht en een bagageruimte. Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

• Het hotel is rookvrij
• Wifi in het gehele hotel (gratis)
• Het hotel beschikt over een lift
• Het hotel beschikt niet over mindervalidenkamers
• Het hotel is niet rolstoelvriendelijk
• Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur en uitchecken tot 12.00 uur

Nacht 2, 3 en 4: Holiday Beach Resort*** - Santorini

v

Nacht 5, 6 en 7: Annita's Village*** - Naxos

v

Nacht 8, 9 en 10: Hotel Argo*** - Paros

v

Nacht 11: Hotel Triton*** - Piraeus

v

Plaatsinfo

Griekenland

v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Beoordelingen