Deze reis kunt u op dit moment niet reserveren, omdat deze volgeboekt is, (tijdelijk) geen beschikbaarheid heeft of nog niet compleet in ons systeem staat.

Het boeken van deze reis is op dit moment dus helaas niet mogelijk. U kunt ons via het speciale contactformulier benaderen, waarna wij contact met u zullen opnemen indien deze reis wel beschikbaar is, of om u te informeren over een soortgelijke reis.

U kunt voor meer informatie of een voorboeking ook bellen met onze Reserveringsafdeling via 088 - 0885 808 (lokaal tarief).

v

Excursiereis - Griekse eilanden Samos en Patmos

8-daagse vliegreis Griekenland met o.a.eilandtour en wandeltocht

383211916_Potami_strand_Samos
324147284_Kokkari_Samos_Griekenland
5nd_samos_votsalakiahotel_548256_5
i_0278473
i_0267366
huone4
huone3
v
Strand van Potami
383211916_Potami_strand_Samos
324147284_Kokkari_Samos_Griekenland
5nd_samos_votsalakiahotel_548256_5
i_0278473
i_0267366
huone4
huone3
GY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 14

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Gezellig hotel nabij het strand en het centrum
  • Inclusief eilandtour
  • Bezoek de Tempel van Hera en havendorpje Kokkari
  • Wijnproeverij van heerlijke lokale wijnen
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Samos
• 1 stuk handbagage
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
• Goed Idee reisbegeleider
• Nederlands- of Engelssprekende gids op dag 2, 3, 5 en 7
• 7 nachten verblijf in Votsalakia Hotel *** op een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• Lunch op zondag en dag 7
• Het beschreven excursieprogramma
• Entree opgravingen Tempel van Hera

Niet inbegrepen

• Eventuele hogere vluchtklassetoeslagen
• Reserveringskosten € 25 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies
• Toeristenbelasting
• Fooien
Klik hier voor een indicatie van bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)

• Ruimbagage bij TUI fly
• Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 14
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Griekse eilanden Samos en Patmos

v
+1

In dit weekje gaan we heerlijk genieten van dit mooie eiland. We duiken in de historie van Samos tijdens een mooie eilandtour. Maar, Samos is ook een ideaal wandeleiland. Daarom hebben we een heerlijke wandeldag op het programma staan. Tot slot gaan we zelfs nog naar het naastgelegen eiland Patmos, waardoor deze reis een extra uniek Bijbels tintje krijgt. We verblijven de gehele reis in een heerlijk hotel dichtbij het centrum van Votsalakia en het strand. Kortom, wilt u een heerlijk weekje naar de zon én wat zien van dit eiland?

Open alle items
Dinsdag • Heenreis
Vandaag begint onze vakantie. We ontmoeten elkaar en onze reisbegeleider op Schiphol. We vliegen comfortabel naar het Griekse eiland Samos. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht.
Woensdag • Eilandtour
v
383211916_Potami_strand_Samos
324147284_Kokkari_Samos_Griekenland
383211916_Potami_strand_Samos
+1
324147284_Kokkari_Samos_Griekenland
Samos is een veelzijdig eiland wat ons een hoop te bieden heeft. Daarom beginnen we dit heerlijke weekje op Samos met een eilandtour waar we langs alle hoogtepunten gaan. We gaan op pad en rijden langs een aantal typisch Griekse plaatsjes. We stoppen bij de archeologische opgravingen bij de Tempel van Hera. Aansluitend bezoeken we een Grieks orthodox klooster. De gids geeft hier een uitleg over de Grieks orthodoxe kerk. Door naar Timos waar we zien hoe keramiek wordt gemaakt. In de winkel is een keur aan oliën te koop en te ruiken. Voor de lunch stoppen we bij Potami. U kunt hier heerlijk eten, een duik nemen in het frisse water of een wandelingetje maken naar de watervallen. In de middag bezoeken we de wijngaarden van Karlovasi. Hier genieten we van een wijnproeverij van heerlijke lokale wijnen. Tot slot stoppen we vandaag in het gezellige havendorpje Kokkari. Lekker struinen over de boulevard of neerstrijken op een terras voor een heerlijke kop koffie met uitzicht over de zee en het Karvounis gebergte.
Donderdag • Wandeltocht Samos
Trek vandaag uw wandelschoenen aan, want we gaan in de benen! Samos is bij uitstek geschikt om te wandelen. Vooral in voor- en najaar is het heerlijk om hier te wandelen. De temperatuur is aangenaam en alles staat mooi in bloei. We gaan naar het noorden van Samos wat echt een walhalla is voor wandelaars. Diepe valleien, wijngaarden en schaduwrijke bossen vormen het toneel van deze wandeldag. Samen met de gids wandelen we langs het dorpje Vourliotes, de Kakorema rivier en door het sprookjesachtige Platankia bos. Wat een prachtige dag!
Vrijdag • Votsalakia
Een heerlijke vrije dag. Wat gaat het worden? Lekker zwemmen bij het hotel of aan strand? Of een wandeling maken door het centrum van Votsalakia dat op slechts 50 m van het hotel begint. U kunt ook een uitstapje maken, de reisbegeleider kan u helpen met de verschillende opties.
Zaterdag • Patmos
v
+1
Vandaag staat er een hoogtepunt op het programma: Patmos! Het is het eiland waar de Johannes naartoe werd verbannen. We varen vanaf Samos over de Egeïsche Zee naar Patmos. Vanaf de boot zien we de muren van het beroemde Klooster van Johannes al liggen. We maken een mooie tocht over het eiland waarbij onze gids veel zal vertellen over dit bijzondere eiland. Ook zien we de ‘Grot van de Openbaring’, waar Johannes volgens de overlevering het Bijbelboek Openbaringen schreef. Ook is er nog wat vrije tijd om zelf het eiland en stadje te verkennen.
Zondag • Rustdag in Votsalakia
De reisbegeleider verzorgt een zondagse samenkomst in het hotel. De lunch is vandaag ook inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een mooie wandeling maken of lekker relaxen bijkomen in de tuin van het hotel.
Maandag • Vathy
v
+1
Op deze laatste dag gaan we ’s ochtends naar Samos stad, ook wel Vathy genoemd. Het is de hoofdstad van het eiland. Vathy betekent in het Grieks ‘diep’. Deze naam kreeg het vanwege de diepe baai waar het in ligt. De stad is voor een groot gedeelte gebouwd op hellingen. We wandelen door de oude stad en zien hier de vele kerken, plein en neoklassieke gebouwen. Op het Pythagoras-plein heerst altijd een gezellige drukte met als blikvanger de marmeren leeuw. De stadswandeling sluiten we af met een heerlijke lunch in een Griekse taverne. Na afloop worden we teruggebracht naar ons hotel.
Dinsdag • Terugreis
Tijd om terug naar huis te gaan. We worden naar de luchthaven van Samos gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Einde van een heerlijk weekje op het Griekse eiland Samos!

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
TUI fly

v
TUI fly dreamliner
Tui
TUI fly dreamliner
Tui

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over TUI fly, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van TUI, of neem contact op met ons Contact Center.

Open alle items
Bagage
Bij TUI fly is één stuk handbagage (maximaal 10 kg en met afmetingen van maximaal 55x40x20 cm) inbegrepen. Handbagage die aan deze afmetingen voldoet maar uiteindelijk toch niet aan boord past, wordt kosteloos in het laadruim vervoerd.

Ruimbagage van verschillende afmetingen kun je direct bijboeken tijdens het boekingsproces, daar zie je ook gelijk de prijzen. Achteraf bijboeken kan tot 48 uur voor vertrek bij een van onze medewerkers.Tip: boek je ruimbagage van tevoren. De tarieven die je op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan wanneer je vooraf boekt.

Kijk voor alle informatie over kosten voor ruimbagage en afwijkende bagage op https://www.tui.nl/vliegtickets/services/bagage.
Stoelkeuze
Is reserveren nodig?
Wil je bij het raam zitten of stoelen naast elkaar? Reserveer dan je favoriete plek tegen betaling. Je kunt jouw stoel reserveren vanaf 30 dagen tot en met 48 uur voor vertrek. Voor de bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico of de Verenigde Staten kun je tot 74 uur voor vertrek jouw stoel reserveren. Je kunt dan ook gelijk online inchecken.

Reserveer je geen stoel, dan krijg je er automatisch één toegewezen bij het online inchecken of bij het inchecken op de luchthaven. Je kunt dan vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken.

Welke stoelen kan ik kiezen?
Er is keuze uit verschillende stoeltypen: standaardstoel, stoel aan het raam, stoel met extra beenruimte, stoel aan de nooduitgang, stoel aan de nooduitgang zonder extra beenruimte en stoel op de eerste rij.

Daarnaast verschillen de zitcomforts in beenruimte:
Economy - minstens 74 cm
Comfort - minstens 81 cm
Deluxe - minstens 106 cm

De stoelen hebben verschillende prijzen en kunnen variëren per bestemming, zitcomfort en vluchtdatum.

Hoe reserveer ik mijn stoel?
Voor het reserveren van jouw stoel ga je naar de website van TUI fly via onderstaande button, en log je in met jouw boekingsnummer:

Nu uw stoel reserveren

Een stoel kan alleen gereserveerd worden als de boeking volledig is bevestigd. Passagiers met een extra stoel of alleenreizende kinderen (Unaccompanied Minor) kunnen niet inloggen op de website. Het is dan wel mogelijk om een stoelreservering door te geven via ons contact center.

Zitcomfort en service
Zitcomfort en service TUI fly

TUI fly heeft verschillende serviceconcepten. Bij Economy en Comfort is er alleen verschil in beenruimte. De klassen Premium en Star Class zijn per 1 juli 2018 vervangen door Deluxe.

Bij het boeken van jouw reis kun je jouw gewenste serviceconcept selecteren en je ziet dan gelijk de bijbehorende prijzen.
Heb je al geboekt en wil je alsnog upgraden? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op met ons op.

EconomyComfortDeluxe
Beenruimtemin. 74 cmmin. 81 cmmin. 106 cm
Bagagetegen betalingtegen betaling40 kg inbegrepen
Stoel reserveringtegen betalingtegen betalinginbegrepen
Persoonlijk Entertainment programma*inbegrepeninbegrepeninbegrepen met koptelefoon
Catering op verre vluchtenSoft drinks, één maaltijd en een snackSoft drinks, één maaltijd en een snackAlle drankjes, twee maaltijden en een snack
Verzorgingskit van RITUALS**--inbegrepen
Eigen incheckbalie op Schiphol--inbegrepen
Vip-lounge op Schipholtegen betalingtegen betalinginbegrepen

*Op verre vluchten (langer dan 6,5 uur) uitgevoerd met toesteltype 767-300ER of 787-8
**Op nachtvluchten naar verre bestemmingen

Verre bestemmingen zijn: Aruba, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Gambia, Jamaica, Kaapverdië, Mexico, Senegal, Suriname, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Inchecken
Hoe kan ik inchecken?
Online inchecken is een service van TUI fly en je mag zelf kiezen hoe je wilt inchecken. Uiteraard ben je op de luchthaven van harte welkom aan de incheckbalie (vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek) of bij Selfservice Check-in. Maar je kunt ook eenvoudig online inchecken vanuit huis.

Hoe werkt online inchecken?
Online inchecken kan kosteloos vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek, als je gebruik maakt van een automatische geselecteerde stoel. Mocht je eerder willen inchecken, dan kan dat vanaf 30 dagen voor vertrek wanneer je (tegen betaling) een stoel reserveert. Na het reserveren van jouw stoel kunt je namelijk direct online inchecken. Zie voor meer informatie het onderdeel 'Stoelkeuze' hierboven.

Middels onderstaande button kun je online incheken op de site van TUI (KRAS heeft hier geen invloed op). Je gebruikt voor het online inchecken uw 7-cijferige boekingsnummer van KRAS.

Nu online inchecken

Wat moet ik nog doen op de luchthaven?
Als je online hebt ingecheckt, hoef je op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. Je kunt jouw bagage afgeven bij de zogenaamde 'Drop-off'-balie. Let op: je moet naast je instapkaarten ook je e-tickets, die je van ons hebt ontvangen, meenemen.

Voor een aantal bestemmingen is het vanwege regelgeving niet toegestaan om vooraf een instapkaart te sturen. Je ontvangt in dat geval een bevestiging van jouw online check-in. Deze bevestiging kun je op de luchthaven inwisselen tegen een instapkaart.
Eten en Drinken
Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Zin in iets lekkers? Aan boord op vluchten van en naar Europese- en Middellandse Zee bestemmingen bestel je tegen betaling iets uit het TUI Café.

Verre bestemmingen
Op alle verre vluchten (verder dan 6,5 uur) serveert TUI fly een gratis maaltijd, een gratis snack en gratis softdrinks. Nog een extra drankje of een snack? Tegen betaling kun je van alles bestellen uit het TUI Café. Op vluchten van/naar Paramaribo zijn maaltijden, snacks en dranken inbegrepen tijdens de vlucht.

Speciale wensen
Op vluchten naar verre bestemmingen is een maaltijd inbegrepen. Volg je een dieet of wil je een speciale maaltijd, bijvoorbeeld vanwege medische of religieuze redenen? Geen probleem. Geef dit kosteloos door aan TUI fly via onderstaande button, en zij zorgen voor een aangepaste maaltijd.

Speciale wensen doorgeven
Mobiliteitsbeperking
Reis je met een rolstoel of heb je andere begeleiding nodig op het vliegveld? TUI fly helpt je verder.

Meer informatie
Partners van TUI fly
TUI fly vliegt de hele wereld over. In drukke periodes werkt TUI fly soms samen met andere luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat iedereen van een welverdiende vakantie kan genieten.

Bij je vluchttijden op het tabblad Prijzen staat welke luchtvaartmaatschappij jouw vlucht uitvoert. Meer informatie over de samenwerking tussen TUI fly en partners en de bijbehorende services kun je lezen op de website van TUI.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten
Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels
Votsalakia Hotel
v
+1

Het strand en Votsalakia Hotel worden slechts door een weg van elkaar gescheiden. Het gezellige centrum van Kambos (ook wel Votsalakia genoemd) ligt op ca. 50 m. Hier zijn diverse tavernes, restaurants en winkeltjes te vinden. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op ca. 10 m. Het gezellige stadscentrum van Samos-Stad ligt op ca. 45 km en de luchthaven van Samos op ca. 25 km.

Faciliteiten
Votsalakia Hotel beschikt over een receptie, kluisje bij de receptie (tegen betaling) en gratis wifi in de openbare ruimtes. Geniet van een verfrissend drankje op het terras of van een heerlijke maaltijd in het restaurant aan zee. Hier bevindt zich ook een gezellige beachbar. Er is een zwembad met apart kinderbad, omringd door ligbedden en parasols. Ervaar de Griekse gastvrijheid tijdens uw vakantie in hotel Votsalakia.
Kamer
v
i_0278473
i_0278473
+1
Uw kamer is netjes ingericht en voorzien van 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden, airconditioning (tegen betaling), satelliet-tv en een koelkastje. Badkamer met douche, toilet en föhn. Balkon of terras met zitje.
Extra informatie
• Schoonmaak 6x per week
• Wissel handdoeken 2x per week
• Wissel bedlinnen 2x per week
Plaatsinfo
Votsalakia

De badplaats Votsalakia is gelegen aan de voet van de Kerkis berg. In tegenstelling tot Pythagorion en Kokkari is dit geen toeristische badplaats. De sfeer is gemoedelijk en in het achterland zijn prachtige wandelingen te maken. Zo is het bergdorp Marathokambos op slechts 4 km te vinden. In de directe omgeving zijn mooie stranden, het meest bekende is het strand Psili Ammos. Dit langgerekte zandstrand waar de bomen tot aan de zee groeien, loopt geleidelijk af waardoor het ideaal is voor families.

Samos
v
+3
+2

Samos, het eiland van Pythagoras, is een groen en weelderig begroeid eiland gelegen in de Egeïsche zee vlakbij de Turkse kust. Samos kent geen massa toerisme, maar pure Griekse gastvrijheid waar lekker eten en drinken centraal staan. Omdat dit eiland alles te bieden heeft is het een geliefde bestemming bij velen. Denk aan mooie baaien, stranden maar ook een prachtige natuur, rijke geschiedenis, cultuur en sfeervolle traditionele dorpen. Of je nu een zonaanbidder, wandelaar, natuur- of cultuurliefhebber bent je vindt het allemaal op Samos.

Griekenland
v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Klimaat
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Watertemperatuur  (° C)
Jan 13° 5 7 69 16°
Feb 14° 8 10 84 16°
Mrt 16° 10° 8 5 67 16°
Apr 20° 12° 8 6 47 17°
Mei 25° 15° 11 3 18 18°
Jun 31° 21° 13 0 0 21°
Jul 34° 24° 13 0 0 22°
Aug 33° 24° 12 0 0 25°
Sep 29° 19° 11 1 7 25°
Okt 24° 16° 9 3 6 23°
Nov 19° 13° 6 5 0 20°
Dec 15° 10° 4 10 127 18°
Bron: Weeronline