Grand Tour Ierland

12-daagse vliegvakantie met o.a. Belfast, Connemara, Dublin en adembenemende kliffen

6_klif_kust_landschap_Ierland
588941744_GiantsCauseway
319108841_SlieveLeague_Cliffs
423870310_Connemara
Bunratty - Openluchtmuseum
v
Slieve League Cliffs
6_klif_kust_landschap_Ierland
588941744_GiantsCauseway
319108841_SlieveLeague_Cliffs
423870310_Connemara
Bunratty - Openluchtmuseum
9,0
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Ierland spreekt tot ieders verbeelding, Hello Ierland!
  • Met ruige kliffen, rotsformaties en glooiende heuvels
  • De roerige geschiedenis van het Noord-Ierse Belfast
9.01013
9,0
Beoordeeld door 13 reizigers van Goed Idee Reizen.
Grand Tour Ierland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Retourvlucht Amstedam-Dublin met Aer Lingus
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
• Genoemd dagprogramma per confortabele touringcar
• Goed Idee reisbegeleider
• 11 nachten verblijf in goede middenklasse hotels op een kamer met bad of douche en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Volpension op zondag

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Niet genoemde entreegelden en optionele excursies
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Grand Tour Ierland, een reis vol hoogtepunten

Ierland spreekt tot ieders verbeelding. Het land heeft namelijk zoveel te bieden dat er voor ieder wat wils is. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige natuur bij de Giant’s Causeway en de Ring of Kerry. Dublin en Belfast zijn culturele steden. Vanuit Ierland bracht de apostel Willibrord het christelijk geloof naar de Lage Landen. Tijdens deze rondreis zien we de bijzondere Keltische kruisen, die symbool staan voor het christelijk geloof van het historische Ierland. In deze nieuwe rondreis komt dit allemaal aan bod. Hello Ireland!

Open alle items

Maandag • Heenreis

v
6_klif_kust_landschap_Ierland
6_klif_kust_landschap_Ierland
+1
Op Schiphol maken we kennis met elkaar en met de reisbegeleider. We vliegen naar Dublin waar de Grand Tour door Ierland begint. We rijden naar Dundalk, op weg naar Noord Ierland.

Dinsdag • Belfast

v
+1
We beginnen onze Grand Tour in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. We rijden onder andere door de protestantse wijk Shankhill en rooms-katholieke wijk Falls, waar de muurschilderingen ons de verhalen vertellen uit de moeilijke tijden in de voorbije jaren. Doornaar de Titanic Experience. In Belfast werd dit beroemde schip gebouwd, te water gelaten en hier begon het haar eerste en enige reis.

Woensdag • Giant's Causeway - Derry

v
588941744_GiantsCauseway
588941744_GiantsCauseway
+1
De bijzondere rotsformaties van de Giant’s Causeway zijn zo’n 60 miljoen jaar geleden ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting. Maak een wandeling over de veelal zeshoekige basaltblokken, een wonderlijk stukje natuur. Door naar de Noord-Ierse stad Derry, bekend van de 1,5 km lange stadsmuren. Vanaf deze muren hebben we een mooi uitzicht over het stadscentrum. Hierna rijden we door naar de omgeving Letterkenny of Ballybofey voor het diner en de overnachting.

Donderdag • Inishowen Peninsula - Glenveagh National Park

v
+1
De rit over dit schiereiland Inishowen is adembenemend: weidse vlakten met op de achtergrond de oceaan, worden afgewisseld door steile rotskliffen. Ook zien we hier het Glenveagh National Park, één van de zes nationale parken van Ierland. Dit park biedt en keur aan bergen, meren, bossen, flora en fauna. We bezoeken hier ook het Glenveagh Castle met haar aan grijpende geschiedenis. Overnachting in Donegal.

Vrijdag • Slieve League - Galway

v
319108841_SlieveLeague_Cliffs
319108841_SlieveLeague_Cliffs
+1
We beginnen bij de hoogste kliffen van Europa,Slieve Leugue. Hier maken we een mooie wandeltocht langs deze imposante kliffen die tot wel 600 m reiken. Aansluitend rijden we door het afwisselende landschap van het Graafschap Galway naar ons hotel. Neemt u wel goede wandelschoenen mee.

Zaterdag • Connemara - Kylemore Abbey - Clare

v
423870310_Connemara
423870310_Connemara
+1
De natuur van Connemara is in één woord schitterend. Ruige bergen, boerderijtjes, hoogveen vlaktes, turfvelden, meren en stroompjes zijn het decor van dit landschap. In deze regio wordt nog heel veel Gaelic (Keltisch) gesproken. Door naar het bijzondere landhuis Kylemore Abbey. Dit is sinds 1920 het verblijf van benedictijner nonnen. Dwars door de Ierse landschappen rijden we naar ons hotel in Clare.

Zondag • Clare

De vrije zondag brengen we door in Clare. Zo mogelijk bezoeken we een plaatselijke kerkdienst. Ook zal onze reisbegeleider een samenkomst verzorgen in het hotel.

Maandag • Cliffs of Moher - Bunraty Castle

v
Bunratty - Openluchtmuseum
+1
Bunratty - Openluchtmuseum
Opnieuw een hoogtepunt: de ruige Cliffs of Moher, die zich over ongeveer 8 km uitstrekken en tot over de 200 m uit zee oprijzen. Via het natuurgebied de Burren, dat veel weg heeft van een maanlandschap, bereiken we het Bunratty Folk Park & Castle. Dit is een openluchtmuseum die ons een indruk geeft van een typisch 19e-eeuws Iers dorpje. We overnachten in Tralee.

Dinsdag “ Ring of Kerry

v
+1
Vandaag weer een hoogtepunt want we zien de ‘Ring of Kerry’. We volgen de kust van het schiereiland Iveragh. We genieten van adembenemende vergezichten over bergen, dalen en spectaculaire rotskliffen langs de machtige Atlantische Oceaan. We bezoeken ook een schapenboer die demonstreert hoe de bordercollies afgericht worden om schapen te drijven (niet inbegrepen). Indien de tijd het toelaat kunt u in Killarney een tocht maken op een ‘jaunting car’ (paard-en-wagen).

Woensdag • Cashel - Dublin

v
We laten Kerry achter ons en gaan weer op weg naar Dublin. Onderweg stoppen we bij het imposante fort ‘Rock of Cashel’, hooggelegen op een heuvel. Een middeleeuwse nederzetting waar sinds de 4e eeuw de koningen van Munster zetelden. Indien de tijd het toelaat, stoppen we onderweg ook nog bij de hoogkruisen van Castledermot. We rijden door de streek waar Wilibrord, ‘de apostel der Friezen’ werd opgeleid. Hij werd ook wel de ‘apostel van de Lage Landen’ genoemd.

Donderdag • Dublin

v
Deze hele dag staat in het teken van Dublin. We maken een stadstour en zien onder andere het Trinity College, de oudste universiteit van Ierland. Ook gaan we naar het Guinness Storehouse, waar we een demonstratie krijgen over het brouwen van bier. De middag is ter vrije besteding. Aan het einde van de middag proberen we de Evensong bij te wonen in de St. Patrick’s Cathedral. Een mooie afsluiting van de reis.

Vrijdag • Terugreis

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Dublin gebracht voor de terugvlucht. Einde van een bijzondere reis door het prachtige Ierland!

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Aer Lingus

v
Aer Lingus vliegtuig
Aer Lingus logo
Aer Lingus vliegtuig
Aer Lingus logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Aer Lingus, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Aer Lingus of neem contact op met het service centre van Aer Lingus op telefoonnummer +31 707 006 106.

Bagage

Handbagage
Bij Aer Lingus mag men per persoon maximaal 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting die niet groter is dan 55cm x 40cm x 24 cm. Uw handbagage moet passen in de meetunits op de luchthaven en mag niet zwaarder zijn dan 10 kg.

Ruimbagage
De totale ruimbagage mag niet meer wegen dan 20 kg per persoon en bestaat uit 1 stuk.

Voor meer informatie over de bagageregels en het meenemen van speciale afwijkende bagage zoals bijv. een golftas, rolstoel of duikuitrusting kunt u kijken op de op de website van Aer Lingus.

Inchecken

Online inchecken en stoel reserveren is niet mogelijk.

Service aan boord

De maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen bij de prijs. Tegen betaling is er keuze uit bijvoorbeeld diverse broodjes, snacks en drankjes.

In de Economy Class is op vluchten van Aer Lingus geen vorm van entertainment aanwezig.

U kunt aan boord uw aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Excursies

De kosten voor de entreegelden, lokale gidsen, fooien en het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Ook bij eventuele extra, niet genoemde excursies en/of gidsen zijn de kosten exclusief.

Entreegelden (genoemde prijzen zijn groepstarieven exclusief gids of audioguide)
Giant's Causeway visitor centre £ 7,60
Giant's Causeway £ 10,50
Roderick Bridge £ 6,40
Glenveagh Kasteel en transfer € 10
Glencolmcille Folk Village € 4,50
Bunratty Castle and Museum € 15
Kylemore Abbey € 13
The Burren National Park € 4
Rock of Cashel € 8

Gidskosten uitgaande van een groep van 25 deelnemers
Dublin £ 7,50
Belfast £ 7,50

De kosten van een gids worden hoofdelijk verdeeld over het aantal deelnemers. De exacte gidskosten zijn afhankelijk van de uiteindelijke groepsgrootte. Bij meer deelnemers zal het tarief lager zijn, bij minder deelnemers kunnen de kosten hoger uitvallen.

Excursies geregeld door chauffeur
Clifs of Moher boottocht & The Burren € 21,50
Ring of Kerry € 18,50
Cliffs of kerry € 7,50

Fooien
Een fooi geven voor uw chauffeur is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het einde van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Noot: alle genoemde bezienswaardigheden en/of gidsen vormen slechts een indicatie en zijn nadrukkelijk onder voorbehoud. Afhankelijk van bijvoorbeeld feestdagen kan het voorkomen dat niet al deze genoemde bezienswaardigheden bezocht worden. Indien de tijd het toelaat kunnen er andere bezienswaardigheden bezocht worden, waarvan de entreegelden niet in deze reisinformatie vermeld zijn. Alle genoemde prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van groepgrootte.

Hotels

Accomodaties

Hieronder vindt u een selectie van hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Open alle items

Nacht 1: Ramada Resort Hotel Dundalk *** - Dundalk

Het Ramada Hotel Dundalk is schitterend gelegen in een groot park waar u heerlijk kunt wandelen. De stad Dundalk is gelegen op ca. 4 km van het hotel. Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt o.a. over een receptie, restaurant, lobby, bar, tuin en terras. Tevens beschikt het hotel over een wellnesscentrum met o.a. een binnenzwembad en een fitnessruimte. De moderne kamers beschikken over televisie, bureau, waterkoker en telefoon. Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche, toilet en toiletartikelen. In het gehele hotel en op de kamers kunt u gratis gebruik maken van wifi

Nacht 2: Maldron Hotel - Belfast

Nacht 3: Villa Rose Hotel - Ballybofey

OF Nacht 3: Mount Errigal Hotel - Letterkenny

Het Mount Errigal Hotel is gelegen op ca. 1,5 km van Letterkenny en beschikt o.a. over een zwembad, bistro en wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Nacht 4: Central of Abbey Hotel - Donegal

v
In hartje Donegal ligt het moderne Central Hotel omgeven door de gezellige restaurants en bars die Donegal heeft te bieden. Geen zin om buiten het hotel te eten? Het restaurant van het hotel serveert heerlijke gerechten gemaakt met verse Ierse producten. Ontspan in de sauna of trek een paar baantje in het zwembad. Kortom een ideaal hotel voor uw reis! Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, binnenzwembad, wellnesscentrum, fitnessruimte, restaurant en lift. De ruime kamers zijn zijn voorzien van een eigen badkamer met douche of bad.

Nacht 5: Corralea Court Hotel - Tuam

In het stadscentrum van Tuam ligt het kleurrijke Corralea Court Hotel. Op slechts 30 minuten rijden ligt de bruisende stad Galway waar de vele winkels en restaurantjes een ideale gelegenheid bieden voor een avondje uit! Liever in het hotel blijven? Geniet dan van heerlijke traditionele en internationale gerechten in het restaurant van het hotel of van een drankje aan de bar. Het hotel beschikt over 24-uurs receptie, bar, restaurant, stomerij en gratis wifi in de openbare ruimtes. De ruime kamers beschikken over een televisie, roomservice en badkamer met bad of douche en haardroger

OF Nacht 5: Merriman Hotel - Kinvara

Nacht 6 en nacht 7: Falls Hotel - Clare

Nacht 8 en nacht 9: Ashe Hotel - Tralee

OF Nacht 8 en nacht 9: Brandon Hotel - Tralee

v
+1
Hotel Brandon ligt in het hart van Tralee op loopafstand van het centrum van de stad en op loopafstand van restaurants, winkels en pubs. Het vormt de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van Kerry. Het hotel heeft een receptie, liften, restaurant, bar, gratis wifi, wellnesscentrum, fitnessfaciliteiten en binnenzwembad. De kamers zijn voorzien van een televisie en een telefoon. Badkamer met bad/douche en föhn

Nacht 10 en nacht 11: Kingswoord Hotel - Dublin

OF Nacht 10 en nacht 11: Citywest Hotel - Dublin

Het klassieke hotel is in resortstijl gebouwd en ligt middenin een prachtig parklandschap aan de rand van Dublin. Het hotel heeft een luxueuze uitstraling en beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wifi, gratis parkeergelegenheid, lift, golfbaan en binnenzwembad. De ruime kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning (op aanvraag), gratis wifi en koffie- en theefaciliteiten. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn

Reisleiding

v
Reisleider Wim Buizert
Reisleider Wim Buizert
Reisleider Wim Buizert
Reisleider Wim Buizert
Reisleider Wim Buizert
Reisleider Wim Buizert

Ik ben al sinds mijn 21e reisleider, aanvankelijk met jongerenreizen en nu lijkt het wel of ik qua leeftijd meegroei met de gasten in mijn reisgroepen. Ik heb altijd bij het middelbaar onderwijs gewerkt, ook een aantal jaren in Tanzania en Aruba, en geniet nu samen met mijn vrouw van ons pensioen. Voor Goed Idee Reizen begeleid ik al sinds de oprichting ongeveer 4 reizen per jaar.

Het fijne van een christelijke reisorganisatie vind ik dat je allemaal dezelfde achtergrond hebt. Op reis vallen de kerkelijke muren weg en genieten we van wat ons bindt. Alles bij elkaar heb ik meer dan honderd reizen mogen begeleiden. Het gekke is dat ik al die keren nog nooit bij thuiskomst tegen m'n vrouw zei: hèhè wat had ik nou een vervelende groep! Blijkbaar sturen ze mij altijd op pad met leuke mensen!

Plaatsinfo

Groot-Brittannië

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland vormen samen het Verenigd Koninkrijk, stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard. Of u nu een wandelvakantie zoekt of een citytrip, hier vindt u het allemaal. Groot-Brittanië bezit behalve schitterende kustlijnen met lieflijke vissersdorpjes, groene heuvellandschappen en sprookjesachtige kastelen en paleizen ook prachtige moderne steden met een rijke historie zoals Edinburgh en London. Groot-Brittanië is tevens het land van de vele pubs, de deftige High Tea's, de paardenraces en de crickettoernooien. Kortom, er valt in het Verenigd Koninkrijk genoeg te ontdekken!

Dublin

v
ierland-dublin17_s
ierland-dublin16_s
ierland-dublin15_s
ierland-dublin14_s
ierland-dublin13_s
ierland-dublin12_s
ierland-dublin10_s
ierland-dublin9_s
ierland-dublin7_s
ierland-dublin6_s
ierland-dublin5_s
ierland-dublin1_s
Ierland.DublinCastles
ierland-dublin17_s
+13
ierland-dublin16_s
+12

Dublin, de Ierse hoofdstad, is voor velen liefde op het eerste gezicht. Een levendige wirwar van kleuren, geluiden, vormen en sfeer. Kunst en cultuur houden het hart van Ierland kloppend. Maar Dublin is ook een stad van tegenstellingen: luidruchtig en stil; je voelt je er thuis, maar het is er toch anders; de geschiedenis en de verhalen van Dublin zitten vol heldenfeiten en poëzie. Dublin is meer dan 1000 jaar oud, en toch jeugdiger dan ooit. Modern en multicultureel. Proef van het Guinness bier in een typische Irish Pub, struin door de musea, shop till you drop en bewonder de prachtige kerken, kathedralen, tuinen en parken. Sfeer, muziek, bier, lekker eten, kunst, Ierse humor, literatuur, historie en cultuur... laat u aangenaam verrassen door Dublin!

Ierland

v
+8
+7

Ontdek de adembenemende schoonheid van Ierland. Het eiland is vol van bizarre maanlandschappen, uitgestrekte grottenstelsels en kristalheldere waterwegen en dat alles omgeven door de Atlantische Oceaan. Het eiland staat weliswaar bekend als het eiland van de 40 tinten groen, maar niet al het natuurschoon van dit eiland heeft de officiële Ierse kleur. Een heel bijzonder gebied is The Burren. Het strekt zich uit langs de westkust van County Clare in het noorden tot Galway in het zuiden. Zo’n 340 miljoen jaar geleden ontstond het op de bodem van de zee. Dit unieke, uitgestrekte landschap wordt gevormd door een kalksteenformatie dat doorsneden wordt door kronkelende stroompjes, een wirwar van grotten en meren. Het rijke culturele erfgoed omvat meer dan 500 ringforten, ruim 80 neolithische graftombes en 70% van de Ierse inheemse flora.

Beoordelingen