ND Lezersreis - Hongarije

Hongarije 'net even'anders

Debrecen
Debrecen
v
Debrecen
Debrecen
Debrecen
IG
  • ND lezersreis
  • Reisleider en deskundige: Herman Veenhof
  • Op basis van halfpension
ND Lezersreis - Hongarije
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Boedapest met KLM
• 1 stuk handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfer luchthaven - hotel v.v.
• Reisleider en deskundige: Herman Veenhof
• Nederlandssprekende gids tijdens city tours
• 7 nachten verblijf in goede 4-sterrenhotels in Boedapest en Debrecen
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Alle excursies en entreegelden vermeld in dagprogramma
• Reserveringskosten à € 19,50 per boeking

Niet inbegrepen

Bijkomende kosten ter plaatse• Fooien, persoonlijke uitgaven en drankjes
• Niet genoemde maaltijden

• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• Ruimbagage bij KLM

Optioneel (direct bij te boeken) • Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 30
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

Dagprogramma

Hongarije 'Net even anders'

Het vroege najaar in Hongarije is meestal nog zomers. Juist dan toont dit even levenslustige als weemoedige land in Europa zich op haar mooist. De mensen zijn ook mooi. Met een lange geschiedenis en een volkomen aparte taal houden ze zich staande, ook al moeten ze dwarsliggen. Hongarije is een land waarin de regering voluit christelijk wil zijn. Of dat kan en moet? Dat kunt u nu zelf beoordelen, tijdens een unieke reis waarbij we achter de schermen kijken, van kerken en paleizen. Natuurlijk ziet u de bekende hoogtepunten in Boedapest, langs de Donau, in het oosten. steden, heuvels, poesta. Maar er is zoveel meer. Ontdek het met de vertrouwde kwaliteit van Goed Idee Reizen en en de verhalen, serieus en met een kwinkslag, van Herman Veenhof, die zich na die ene treinreis in 1976 bleef verbazen over dit land.

Open alle items

Dag 1 • Zaterdag 11 mei 2019 • Heenreis

Vanaf Schiphol vertrekken we per rechtstreekse vlucht naar Boedapest. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze gids die ons begeleidt naar ons hotel voor overnachting.

Dag 2 • Zondag 12 mei 2019 • Kerkbezoek in Zsambék – Terror Haza Museum

Vandaag is het zondag en beginnen we de dag met het bijwonen van een kerkdienst in het oude stadje Zsambék. We ontmoeten gemeenteleden en na de dienst drinken we koffie en vertelt de predikant over zijn werk in deze gemeente. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Terror Haza Museum, waar de tragedies uit de Hongaarse geschiedenis diepe indruk maken.

Dag 3 • Maandag 13 mei 2019 • Budapest

v
+1
Vandaag een kennismaking met de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Onder leiding van onze gids verkennen we de stad waar de Donau dwars doorheen stroomt, aan de ene zijde Pest en aan de andere zijde Buda. Zo bezoeken we de burcht Visegrad met de beroemde Matthiaskerk en wandelen we vanaf de Budaheuvel naar het St. George Hotel. In het Gellert Hotel wordt gelegenheid geboden tot lunch in de Gellert Brasserie. Bij het parlementsgebouw wordt ons verteld over de Hongaarse Opstand in 1956. We wandelen over de Kettingbrug met een prachtig uitzicht op de Donau. Later op de dag wordt gelegenheid gegeven tot vrije tijd in het centrum van de stad. Zo kunt u een kopje koffie gaan drinken in het Café Central, een begrip! ’s Avonds dineren in Matthias Pince, één van de bekende kelders van Boedapest met een voortreffelijke Hongaarse keuken.

Dag 4 • Reformatus Kollegium - Bijbelmuseum

In de ochtend bezoeken we het Reformatus Kollegium. We worden welkom geheten door een Hongaarse professor en Enikö Régëczy-Nagy, die ‘buitenlandse zaken’ doet. We luisteren naar een korte lezing. Aansluitend bezoeken we het bijbehorende Bijbelmuseum. ’s Middags keren we terug naar het centrum van de stad en schepen we in voor een boottocht over de Donau.

Dag 5 • Woensdag 15 mei 2019 • Esztergom - Kereszteny Museum - Szentendre

v
+1
Vandaag een bezoek aan Esztergom met o.a. het Kereszteny & Mindszenty Museum, waar de geschiedenis van het Hongaarse christendom heel mooi wordt verbeeld. In de middag bezoeken we het prachtig gekleurde, letterlijk schilderachtige stadje Szentendre. ’s Avonds een heerlijk Hongaars diner in de oude stad.

Dag 6 • Donderdag 16 mei 2019 • Eger - Sarospatk - Debrecen

We verlaten ons hotel in Boedapest en reizen via de prachtstad Eger naar Sarospatak, een klein stadje met een oude protestantse universiteit, waar we het Collegium en de beroemde bibliotheek bezoeken. Een of wel twee professoren leiden ons rond en vertellen ons over hun werk. Einde van de dag komen we aan in Debrecen.

Dag 7 • Vrijdag 17 mei 2019 • Debrecen - Boedapest

v
Debrecen
Debrecen
Debrecen
Debrecen
Debrecen
Debrecen
We worden wakker in Debrecen. We ontmoeten mensen van de theologische faculteit, waar zelfs een vakgroep Nederlands is. Met onze gids maken we een wandeling door het historische centrum van de stad. We reizen naar Hortogaby National Park waar we het kleine museum bezoeken. Hier kunnen we genieten van een Hongaarse maaltijd met traditionele muziek. We maken vanuit de klassieke Hongaarse herberg, een Hortobagy Csarda, een rit in een kar met paarden en kijken naar een enervernede dressuurshow. We dineren ’s avonds in ons hotel in Debrecen.

Dag 8 • Zaterdag 18 mei 2019 • Terugreis

Vandaag reizen we terug naar Boedapest. Onderweg genieten we van onze afscheidslunch, waarna we naar de luchthaven van Boedapest worden gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Onvoorziene wijzigingen voorbehouden voor dit reisprogramma.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

KLM

v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items

Bagage

Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In uw reispapieren wordt uw KLM boekingscode vermeld, hiermee kunt u op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor uw vlucht.

Handbagage
Bij KLM mag u gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag u nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.

Stoelkeuze

Bij KLM kunt u tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wilt u voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat uw reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van uw stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.

Inchecken

Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Service aan boord

Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd u krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kunt u meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.

Partners van KLM

Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat u met één van deze partners van of naar uw bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Reisleiding

Uw reisleider en deskundige

Herman Veenhof

Herman Veenhof (1959) is werkzaam als journalist Nederlands Dagblad. Hij is historicus en gespecialiseerd in Oost-Europa en Rusland, waar hij veelvuldig is geweest. Voor zijn biografie over politicus, journalist en jeugdboekenauteur Pieter Jongeling verschenen van hem boeken over Srebrenica, Cambodja, de verhouding tussen Nederland en Duitsland en het zingend duo Elly & Rikkert Zuiderveld. Als journalistieke hobby verklankt hij alles van Psalmen van Toen tot en met Toekomstmuziek.

Plaatsinfo

Boedapest

v
Hongarije.0Boedapests
Hongarije.Boedapests
Hongarije.1Boedapests
Hongarije.2Boedapests
Chain-Bridge-by-night-2-730.jpg_s
Hongarije.0Boedapests
Hongarije.Boedapests
Hongarije.1Boedapests
+6
Hongarije.2Boedapests
+5

Laat u verrassen door de schoonheid van deze stad. Deze hoofdstad van Hongarije telt ca. 1,7 miljoen inwoners en staat op de Werelderfgoedlijst. De stad is ontstaan uit de steden Boeda en Pest. Boeda ligt aan de rechteroever van rivier de Donau en Pest aan de linkeroever. Boedapest is een belangrijk punt voor zowel cultuur, historie als handel, verkeer en industrie. De stad herbergt een rijke cultuur met veel bezienswaardigheden. In stadsdeel Boeda vindt u de meeste bezienswaardigheden, Pest is meer het zaken- en winkeldistrict. Boedapest wordt ook wel ‘Lichtstad van het Oosten’ en ‘De Koningin van de Rivier’ genoemd. Enkele hoogtepunten van de stad zijn onder meer het Vissersbastion, de Citadel van Boeda en de Grotkerk bovenop de Kasteelheuvel (opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst).

Hongarije

v
+1

Hongarije heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld tot een toeristisch vakantieland. Was het land vooral getekend door armoede, stalinisme en slechte infrastructuur, tegenwoordig zien we meer luxe en comfort. Hongarije wordt meer een bestemming voor toerisme en is qua cultuur, natuur en bezienswaardigheden de moeite waard om te bezoeken.

Hongarije herbergt een rijke cultuur en is een land dat echt op zichzelf staat. Het land is beïnvloed door de Oostenrijkse en Turkse cultuur en andere culturen van etnische minderheden. Voorheen was Hongarije nog een onderdeel van het Keizerrijk Oostenrijk maar daar is tegenwoordig niet veel meer van te merken. Bezienswaardig zijn het Balatonmeer, Boedapest, Eger, Nationaal Park Hortobágy, het Neusiedlermeer en Pécs. Hongarije is een onontdekt land in Europa!

Aanraders en feiten!

• Boedapest is één van de mooiste hoofdsteden ter wereld en wordt ook wel "Parel aan de Donau" genoemd. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
• Het Hongaars (Finoegrische taal) is één van de moeilijkste talen om te leren en heeft geen verbintenis met andere Oost-Europese talen. Gelukkig spreekt men tegenwoordig goed Duits en Engels!
• Oude Romeinse en Turkse monumenten zijn nog veelvuldig te zien, waaronder Pannonhalma en Eger.
• Het grootste meer van Centraal-Europa, het Balatonmeer, is in Hongarije te vinden! Dit meer is zeer geliefd bij families.
• Hongarije herbergt veel mineraalbronnen waar u heerlijk kunt relaxen!

Gratis openbaar vervoer 65+!
Alle EU-staatsburgers van 65 jaar en ouder hebben in Hongarije recht op gratis openbaar vervoer. Zij mogen gratis gebruikmaken van: het landelijke gewone treinverkeer (2e klasse en m.u.v. de evt. plaatsreservering voor de sneltrein, InterCity en InterCity Rapid) • interlokale busverkeer die volgens dienstregeling rijdt • (inter)lokale treinverkeer (HÉV) • lokale openbaar vervoer die volgens dienstregeling rijdt • (veer)pont die volgens dienstregeling vaart. Om van dit voordeel gebruik te kunnen maken moet u zich met uw paspoort of ID-kaart kunnen legitimeren. Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.