Reisleider Hans Kamstra

"Ga goed en compleet voorbereid op reis!"

v
+1

Mijn naam is Hans Kamstra en ik ben geboren in 1954. Ik woon samen met mijn vrouw Gerrie in Ermelo. Ben inmiddels gestopt met werken Ik heb 45 jaar mogen werken bij de Nederlandse politie en ik heb tot mijn 60-ste, op straat gewerkt als wijkagent. Heb dit altijd met veel plezier gedaan. Ik ben op dit moment voorzitter van het kerkkoor. Daarnaast fiets ik veel, met als voorkeur de Alpen en de Pyreneeën. En ja, wie doet er geen vrijwilligerswerk?

Wie is Hans?

Open alle items

Waarom bent u reizen van Goed Idee Reizen gaan begeleiden?

Ik heb vele fietstochten in Europa gemaakt en ik heb zelf ook de nodige reizen achter de rug. Het reizen met een organisatie met een christelijke identiteit is altijd fijn. Zodoende kwam ik bij Goed Idee Reizen als reisleider. De meeste deelnemers bij Goed Idee Reizen hebben een christelijke identiteit. Ik begeleid reizen met veel plezier bij Goed Idee Reizen.

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

Mensen willen genieten van hun vakantie. Daarnaast willen zij ook graag dingen horen, maar bovenal zien. Deelnemers van Goed Idee willen daar een Bijbelse boodschap in terug horen. Dat is allemaal niet vanzelfsprekend. Daarnaast de saamhorigheid maakt het reizen bij Goed Idee Reizen zo bijzonder. Zo krijg je een geloofsband met de deelnemers en dat maakt het zo speciaal.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

Ik heb de landen Italië, Monaco, Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland, Suriname en Israël reeds mogen bezoeken voor Goed Idee. In één woord: Geweldig!

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Dat je mag meewerken aan een onvergetelijke reis voor jouw deelnemers. Voor mijzelf is het prettig om te weten, dat er een goede achterban van Goed Idee is. Ik mag uit ervaring spreken dat het fijn is dat je weet, dat je een geweldige organisatie, reisleiding en klantenservice achter de hand hebt.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Tot nu toe mijn reis naar Almuñecar. Tijdens deze reis kwam er veel op mijn pad, op allerlei gebied. Het was enorm intensief, maar hield er een dankbaar gevoel aan over.

Wat is uw mooiste souvenir?

Dat de deelnemers een super vakantie hebben gehad.

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

Dat is een klein waterkokertje en koffiesticks. ’s Morgens starten met een lekker bakje koffie. Echt lekker wakker worden !!

Welke reis zou u nog willen begeleiden?

Het Beloofde Land (Israël) heeft mijn grote voorliefde en voorkeur. Daar ik het geweldige Suriname heb bezocht, zou ik nog wel meer “natuurreizen” willen begeleiden en dan denk ik aan Afrika, Zuid Amerika en Noorwegen.

Uw gouden tip voor reizigers

Ga goed en compleet voorbereid op reis. Een andere gouden tip is: genieten en een dagboekje bijhouden. Dat is mooi om te lezen als u weer thuis bent.