Reisleider Hans Kamstra

"Ga goed en compleet voorbereid op reis!"

v

Mijn naam is Hans Kamstra en ik ben geboren in 1954. Ik woon samen met mijn vrouw Gerrie in Ermelo. Sinds kort ben ik gestopt met werken. Ik heb 45 jaar mogen werken bij de Nederlandse politie en ik heb tot mijn 60ste gewerkt als wijkagent. De laatste jaren van mijn carrière heb ik bij de recherche dienst gedaan. Ik ben op dit moment senioren-ouderling en voorzitter van het kerkkoor. Daarnaast fiets ik veel met als voorkeur in de Alpen en de Pyreneeën. En ja, wie doet er geen vrijwilligerswerk?

Wie is Hans?

Open alle items

Waarom bent u reizen van Goed Idee Reizen gaan begeleiden?

Ik heb vele fietstochten in Europa gemaakt en ik heb zelf ook de nodige reizen achter de rug. Het fijnste vind ik het om met de mensen op reis te zijn. Dat doe ik nu met veel plezier bij Goed Idee Reizen.

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

Mensen willen genieten van hun vakantie en van de vele dingen die zij willen zien of horen. Graag willen de deelnemers van Goed Idee daar een Bijbelse boodschap in terug horen. Dat is allemaal niet vanzelfsprekend. Zo krijg je een geloofsband met de deelnemers en dat maakt het zo speciaal.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

Ik heb de landen Italië, Monaco en Spanje en Israël mogen bezoeken voor Goed Idee. Geweldig!

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Dat je meewerkt aan een onvergetelijke reis voor jouw deelnemers. Voor mijzelf is het prettig om te weten, dat er een goede achterban van Goed Idee is. Ik mag uit ervaring spreken dat het fijn is dat je weet, dat je een geweldige organisatie, reisleiding en klantenservice achter de hand hebt.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Tot nu toe mijn reis naar Almuñecar. Tijdens deze reis kwam er veel op mijn pad. Het was enorm intensief, maar ik kreeg een dankbaar gevoel.

Wat is uw mooiste souvenir?

De deelnemers een plekje geven in mijn hart.

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

Dat is een klein waterkokertje en koffiesticks. ’s Morgens starten met een lekker bakje koffie.

Welke reis zou u nog willen begeleiden?

Het Beloofde Land (Israël) heeft mijn grote voorliefde en voorkeur. Toch hoop ik ook de reis naar Spanje (Almuñecar) nog een keer te mogen begeleiden.

Uw gouden tip voor reizigers

Ga goed en compleet voorbereid op reis. Een andere gouden tip is: genieten en een dagboekje bijhouden. Dat is mooi om te lezen als u weer thuis bent.