Reisleider Martin van Haeften

''Leeftijd zegt niet zoveel!''

v

Sinds kort ben ik gepensioneerd en kan ik nog méér gaan reizen. Dat doe ik namelijk heel graag, alleen of in groepsverband. Ik heb ook al heel wat landen in de wereld bezocht.
En mijn andere passie is muziek! Ik ben een klassiek geschoold zanger en tussen de reizen door doe ik graag mee aan koorprojecten. Ook zing ik regelmatig solo.

Wie is Martin?

Open alle items

Welke landen heeft u met Goed Idee bezocht?

Met Goed idee heb ik al heel wat landen bezocht: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Schotland, Italië, Turkije en Andorra. Ook heb ik een paar keer fietsreizen gedaan. Dat vond ik ook erg leuk omdat het om actieve vakanties gaat!

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie speciaal?

Het leuke van reizen met een organisatie als Goed idee is dat je op stap gaat met mensen die dezelfde instelling hebben. Dat voorkomt een hoop ergernis. Je herkent elkaar als christenen en kunt elkaar daar dan ook (als het moet) op aanspreken. Maar gelukkig komt dat bijna nooit voor.

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Naast mijn eigen reizen vind ik het ook leuk om regelmatig met Goed Idee op stap te gaan. Graag vertel ik het een en ander over de landen en de steden die we bezoeken. Vooral steden met een interessante geschiedenis vind ik leuk om te doen. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in historie.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Een leuke reisherinnering is van een actieve vakantie. De leukste herinnering die ik daaraan had was een deelnemer van 84 jaar oud. Ik fronste wel even met de wenkbrauwen toen ik die op de deelnemerslijst zag staan. Maar hij was wel degene die aan het eind van de dag nog alle fietsen in de trailer stond te tillen. Leeftijd zegt niet zo veel.

Waar wilt u beslist nog een keer naar toe?

De afgelopen jaren heb ik Spaans geleerd omdat ik Zuid-Amerika wil gaan ontdekken. Vorig jaar ben ik al in Peru geweest, voor dit jaar staat Patagonia in de planning!