Reisleider Margriet Mars

v
Margriet Mars
Margriet Mars
Margriet Mars
Margriet Mars
Margriet Mars
Margriet Mars

Mijn naam is Margriet Mars. In het verleden heb ik een opleiding gedaan voor leraar aardrijkskunde en geschiedenis. Op dat terrein liggen mijn interesses: landen en culturen. Daarom ook mag ik graag reizen. Na mijn huwelijk, ben ik voor de kinderen gaan zorgen. Ook werk ik mee in de zaak van mijn man en daar voer ik administratieve taken uit. Toen de kinderen de deur uit gingen, ben ik reisleidster geworden bij Goed Idee. Het is een leuke combinatie van mijn interesses, opleiding en ervaring. Want groepen begeleiden tijdens een reis, verschilt niet zo heel veel met lesgeven.

Wie is Margriet?

"Landen en culturen heb ik altijd al interessant gevonden"

Open alle items

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

Dat Goed Idee een christelijke organisatie is, heeft wel meerwaarde. Door de avondsluitingen kun je mensen nog meer meegeven, dan alleen de aandacht en zorg die je als reisleider in je hebt. Ik vertel mensen daar over mijn diepste overtuigingen en dat nodigt al snel uit tot een gesprek van hart tot hart. Zo leer je elkaar echt kennen.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

In de 9 jaar dat ik nu reizen leidt voor Goed Idee, ben ik in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Griekenland en in Rome geweest. Maar mijn meeste reizen waren gewoon in Nederland, wandelen in Putten. Een reis die me heel goed ligt, niet alleen omdat wandelen mijn allergrootste hobby is. Deze kleinschalige reizen, waarbij je dus letterlijk een weekend met de gasten oploopt, zijn supergezellig.

Wat is uw mooiste souvenir?

Er vormt als vanzelf een warme, hartelijke sfeer en dat te mogen meemaken vind ik elke keer een feest. Als gasten zo kunnen genieten van het samenzijn en vaak even los zijn van hun eigen zorgen, dat maakt me erg dankbaar en blij. Dat vind ik mijn mooiste souvenirs.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Mijn mooiste herinnering? Dat is lastig, het gezicht van die meneer van tachtig, die voor het eerst in het buitenland was, tijdens de boottocht op de Rijn of dat terrasje aan de Griekse kust, waar we met de hele groep stil zaten te genieten van het lichtspel van zonnestralen in de dreigende bewolking. Nee mijn mooiste belevenis is toch de berglift naar boven bij Niederau. We zagen eerst alleen maar wolken en ik maakte me zorgen of het niet veel te koud zou zijn voor mijn gasten. Maar boven scheen de zon, en het zicht van bovenaf op die wolken, was uniek en prachtig.

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

In mijn koffer stop ik altijd een lekker boek om even te ontspannen voor het slapen gaan.

Waar zou u nog een keer naar toe willlen?

Mijn grootste (reis)wens is het noorderlicht zien, maar ik zou het ook leuk vinden om een keer een reis naar Scandinavië te leiden. Graag wel eentje met flink wat actieve programma onderdelen.

Wat is uw gouden tip voor reizigers?

Mijn gouden tip: goed zittend schoeisel is belangrijker dan mooi zijn