Reisleider Gerrit Kruidenier

“Het ervoor zorgen dat onze gasten een heerlijke en zorgeloze vakantie hebben, is het leukste aan het begeleiden van reizen."

v

Hallo, mijn naam is Gerrit Kruidenier, 74 jaar en wonend in Vlaardingen. Ik ben getrouwd met Tineke en zij gaat zo vaak als het kan mee op de reizen. Voorheen was ik werkzaam bij de politie, de beveiliging en in de begrafenisbranche. In alle drie de periodes van mijn werkzame leven heeft de mens centraal gestaan. Dat heeft zich voortgezet in het vak van reisleiding.

Wie is Gerrit?

Open alle items

Waarom bent u reizen van Goed Idee Reizen gaan begeleiden?

Voordat Goed idee Reizen bestond, zijn wij met een aantal groepsreizen mee geweest. Hierdoor ontstond de gedachte om zelf ook reizen te begeleiden.

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

In het begin van ons huwelijk heb ik veel kerkelijk jeugdwerk gedaan. Hierdoor heb ik ook de nodige kennis opgedaan. Deze opgedane kennis mag ik nu ook gebruiken om op eenvoudige wijze Gods Woord uit te dragen bij de dagsluiting en de zondagse bijeenkomst. Juist die momenten zijn er om dat extra te beleven en met elkaar te spreken over meer dan alleen een mooie vakantie. Ik haast mij om te vermelden dat wij wel op vakantie zijn en daar volop van genieten.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

In het begin van mijn bijna 10 jarig reisleiderschap heb ik veel cruise reizen gemaakt met Tineke. Vervolgens de horizon verbreed en ben ik in België, Duitsland, Noorwegen, Turkije en Spanje geweest voor Goed Idee Reizen.

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Het omgaan met mensen en het ervoor zorgen dat onze gasten een heerlijke en zorgeloze vakantie hebben.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Alle reizen hebben iets te vertellen. De ene keer is het de omgang met elkaar, de andere keer is het de schitterende natuur. De fijnste reisherinnering vind ik dat onze gasten weer opnieuw een mooie vakantie hebben gehad.

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

Mijn Ipad waar ik alles mee kan opzoeken namelijk: de verhalen van mijn collega's, de opgedane informatie uit vorige reizen, mijn dagsluitingen en meditaties.

Welke reis zou u nog willen begeleiden?

Oude liefde rust niet. Een mooie cruise reis naar Heidelberg zou ik graag nog willen begeleiden. Verder hoop ik nog een keer ingedeeld te worden op een alleengaanden reis.

uw gouden tip voor reizigers

Als u wat ouder bent geworden, geniet dan van wat u kan. Informeer via het kantoor en vraag naar een reisleider die de reis al eerder heeft gemaakt. Bevraag hem of haar. Zij hebben de kennis en het enthousiasme.

Ervaringen van reizigers

Voor iedereen aan te raden!
Geweldige Reis Dit was onze vierde reis al weer met Goed Idee en zeker niet de laatste D.V.Gerrit Kruidenier is 'n gezegende reisleider en de dagsluitingen waren eenvoudig,maar met 'n goede boodschap.We hebben allemaal Jezus nodig om tot Onze Vader te komen. Kerk gang is niet voldoende,maar je relatie met Jezus,elke dag. De prijsverhouding tussen beneden-en bovendekhut is VEEL te hoog.Dat zou ik zeker verlagen.Je hebt alleen 'n groter raam. De bedden zijn prima! Wel kunt u in de zomer beter 'n dunner dekbed geven of 'n dunne deken. Wij hebben het heel warm gehad.Had 'n fleecedeken mee genomen. TOT ZIENS !
W Pranger – Riviercruise Antwerpen, gent en zeeland (juli 2014)