Reisleider Henny Quist

“Laat los, geniet en rust lekker uit”

v

Henny Quist is geboren in Hilversum. "Na in veel verschillende plaatsen en steden te hebben gewoond, ben ik door mijn werk in Gouda terecht gekomen. Hier heb ik met veel plezier in een ziekenhuis als hoofd van de receptie en telefonie gewerkt. Inmiddels ligt een vaste baan achter mij en heb ik alle tijd om reizen te begeleiden. Ik ben bij Goed Idee reizen gaan begeleiden, omdat ik mij bij deze doelgroep thuis voel."

Wie is Henny?

Open alle items

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

Het speciale van het begeleiden van reizen voor een Christelijke reisorganisatie is de gemeenschappelijke achtergrond waardoor je je al snel thuis voelt. De gezamenlijke dagsluitingen en diensten op zondag zijn vaak samenbindend.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

In de loop der jaren heb ik heel veel bijzondere reizen begeleid in heel veel verschillende landen ver weg en dichtbij. Tegenwoordig houd ik meer van reizen waar ik eerder geweest ben, zoals Italië, Spanje (vooral in de winter) en Israël. Deze landen zijn wel mijn favoriete landen, maar een busreis naar Duitsland, Oostenrijk o.i.d. vind ik net zo leuk om te doen, even zo als onze prachtige vaarreizen. Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit waar ik op word ingedeeld.

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Het leukste van de reis zijn de deelnemers. Altijd weer spannend. Het is zo mooi te zien hoe wildvreemde mensen tot vrienden uitgroeien. Hoe men naar elkaar omkijkt en de ondelinge gesprekken vind ik mooi om te ervaren. Hoe een alleen reizende deelnemer tijdens de reis eigenlijk nooit alleen is.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Na een lange busreis richting Rome waren we aangekomen bij het hotel. Binnen drie minuten iedereen in het zwembad lag. Iedereen had als schoolkinderen veel plezier en we waren lawaai aan het maken. Tevens werden er prachtige en zinvolle gesprekken gevoerd met deelnemers, maar daar laat ik uiteraard niets over los.

Wat is uw mooiste souvenir?

Ik houd niet zo van souvenirs. Door de jaren heen heb ik mooie ringen uit allerlei landen meegenomen naar Nederland. Ik geniet daar nog steeds van!

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

Er wordt altijd heel veel informatie over de bestemming en de routes ingepakt in mijn koffer.

Welke reis zou u nog willen begeleiden?

Ik hoop nog eens naar Israël te mogen gaan.

Uw gouden tip voor reizigers!

Laat u verrassen. Geef alles uit handen aan de reisbegeleider, die heeft zich voorbereid op de reis en weet eventuele dingen te regelen die geregeld moeten worden. U hoeft zich echt nergens zorgen over te maken. Laat los, geniet en rust lekker uit.

Ervaringen van reizigers

Uitstekende verzorgde reis.
We hebben zeer genoten van ons verblijf bij Hotel Helios de verzorging en de omgeving, een mooi groep reisgenoten met leuke ideeën en gesprekken . DIT wasmachine onze vierde keer in dit hotel prachtig loopgebied en alles goed verzorgd, zeker door het toedoen vond onze Henny Quist.
J. Struik – Overwinteren in Almunecar reisperiode (maart 2017)

Vaarreizen onder begeleiding van Henny & Ada

Henny begeleidt regelmatig ook vaarreizen, samen met reisleider Ada Heuvelman.