Reisleider Nel Schipper

v
Reisleider Nel Schipper
Reisleider Nel Schipper
Reisleider Nel Schipper
Reisleider Nel Schipper
Reisleider Nel Schipper
Reisleider Nel Schipper

Mijn naam is Nel Schipper. Ik ben al een aantal jaren gepensioneerd en heb altijd in de gezondheidszorg gewerkt in diverse ziekenhuizen in ons land en ook een aantal jaren in het buitenland. Ik ben alleenstaand en woon tot mijn grote tevredenheid al jaren in het centrum van Rotterdam.

Wie is Nel?

Open alle items

Waarom bent u reizen van Goed Idee gaan begeleiden?

De 'reisgenen' heb ik als het ware van huis uit meegekregen. Maar ook mijn werk in de zorg voltrok zich voor een groot deel in groepsverband. De ervaringen die ik daarmee opdeed komen dan op de reizen die ik mag begeleiden goed van pas. En dit doe ik al meer dan 10 jaar en ik vind het heerlijk om te doen!!

Wat maakt het reizen bij een christelijke reisorganisatie zo speciaal?

Het is fijn om met mensen te reizen met een christelijke achtergrond. Ik ervaar het elke keer ook als bijzonder dat mensen van diverse kerkelijke achtergronden zo harmonieus met elkaar op reis kunnen zijn.

Welke landen heeft u bezocht?

De reizen die ik begeleid zijn altijd busreizen. De meeste reizen heb ik naar Polen gemaakt. Maar ook vaak naar Oostenrijk, Italie, Duitsland, Tsjechie, de Baltische staten en Rusland, Groot Britannie alsmede Italie en Zwitserland.

Wat is uw mooiste souvenir?

Blije gezichten en tevreden reisgenoten. En alle groepsfoto's die ik zuinig bewaar!

Welke reisherinnering is mij het meest bijgebleven?

Bij mijn voorlaatste bezoek aan Auschwitz, wat altijd een zeer indringend bezoek is, zag ik bij alle droevige feiten die op ons netvlies gebrand worden een groep jonge Israelische scholieren op de spoorweg naar de gaskamers zitten. Op die manier herdachten zij hun omgekomen voorouders. Die aanblik deed mij denken dat al die miljoenen mensen toch niet vergeefs zijn omgebracht: nieuwe generaties treden aan!

Wat gaat er mee in de koffer?

Altijd een paar zelfgebakken cakes voor bij de koffie op zondag. En ook een aantal kaarten voor een eventuele verjaardag of andere belangrijke dag.

Waar zou u graag zelf nog naar toe willen?

Een rondreis door Australie en Nieuw-Zeeland staat hoog op mijn verlanglijstje...

Heeft u nog tips voor de reizigers?

Diverse zou ik zeggen. Geniet van al het moois wat u te zien krijgt; verdiept u zich van tevoren in het te bezoeken land. Respecteer de gewoonten en regels van het gastland. En tot slot: probeer van tevoren in te schatten hoe zwaar de fysieke belasting van de reis kan zijn.