Alles over Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen is de snelst groeiende christelijke reisorganisatie van Nederland én de eerste en enige christelijke reisorganisatie die zich speciaal richt op ‘ouderen’. De doelgroep van mensen van 50 jaar en ouder krijgt volgens ons te weinig aandacht in de reiswereld. Daarom is Goed Idee Reizen ontstaan: wij willen luisteren naar de mening van onze reizigers. De mensen achter Goed Idee Reizen hebben hun sporen in de christelijke reiswereld ruimschoots verdiend. Natuurlijk is Goed Idee Reizen ook aangesloten bij het ANVR, bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het calamiteitenfonds. Voor u een extra zekerheid.

Onze christelijke identiteit

v

Goed Idee Reizen is de snelst groeiende christelijke reisorganisatie van Nederland. ‘Christelijk’ is voor Goed Idee Reizen niet zomaar een kreet. Het is het hart van onze reisorganisatie en creëert een herkenbare sfeer tijdens onze reizen. Dat merkt u aan de gesprekken, aan het taalgebruik, maar ook aan de keuze van het reisprogramma. De zondag is bij uitstek een rustdag en altijd reisvrij.
Wij denken echter dat een christelijke reisorganisatie veel meer is dan alleen een reisvrije zondag. Het betekent ook een ontmoeting met gelijkgestemden uit allerlei kerken. Ook bepaalt het de sfeer op reis en de onderlinge omgang met elkaar. Dat vraagt om respect voor elkaars opvattingen. Niemand legt de ander iets op. En natuurlijk komt u elkaar tegen rond het Woord van God.’s Zondags bezoeken we, waar mogelijk, een plaatselijke gemeente, om daar te laten zien dat geloof grensoverschrijdend is en om medegelovigen te bemoedigen met onze aanwezigheid en andersom. De reisleider organiseert ook een eigen samenkomst in onze eigen taal, waarbij de kerkmuren dan even wegvallen. Regelmatig houdt de reisleider ook een korte dagsluiting op een passend moment Dit heeft natuurlijk nooit een dwingend karakter.

Reizen voor 50-plussers!

v

Goed Idee Reizen is de enige christelijke reisorganisatie die reizen organiseert die specifiek gericht zijn op deelnemers van 50 jaar en ouder. Juist omdat veel andere reisorganisaties hun reizen openzetten voor alle leeftijden, wil Goed Idee Reizen een begrenzing maken. Er is echter géén maximum leeftijd. Reizigers dienen simpelweg mentaal en lichamelijk in staat te zijn om aan de reis deel te nemen. Het spreekt vanzelf dat gasten met ernstige loopproblemen niet deelnemen aan een wandelreis. Maar in principe staan reizen open voor iedereen die in een passende gezondheid verkeert.

De reizen naar Israël zijn opengesteld zijn voor alle leeftijden. Deze reizen zijn daarmee ook uitstekend geschikt voor jongere mensen die (voorlopig) nog niet bij onze 'vaste doelgroep' horen, maar wél graag het land van de Bijbel willen ontdekken!

Dagsluitingen

Regelmatig nemen we direct voor of na de maaltijd even tijd voor een moment van bezinning. Dat doen we rond de een geopende Bijbel en we gebruiken ons eigen liedbundeltje. Meestal duurt een soortgelijke dagsluiting ca. 10 á 15 minuten. Niets is verplicht, maar we vinden het fijn als u er bij bent.

Breed kerkelijk

Het is fijn om te merken dat de kerkmuren op reis gewoon even wegvallen. Je bent met elkaar op reis en hoewel we thuis op zondag misschien allemaal naar een verschillende kerk gaan, komen we elkaar op vakantie gewoon van hart tot hart tegen.

Alleengaanden

Goed Idee Reizen heeft extra veel aandacht voor alleengaanden. Daarom organiseren wij ook speciale reizen met eenpersoonskamers zonder toeslag. Maar ook op de reizen die voor iedereen open staan, is er volop ruimte voor iedereen.

Inspiratie

Zowel onze medewerkers als onze reisleiders halen hun inspiratie uit het christelijke geloof. Het christelijke geloof is onze drijfveer om juist dit werk te doen. Voor ons geeft dit ons werk een andere dimensie. We gaan er van uit dat onze deelnemers ook die dimensie zien in onze christelijke identiteit.