Geachte gast,

Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Kerst in de Velden van Efratha

8-daagse Bijbelse vliegreis Israël, met excursies naar o.a. Kapernaum, Jeruzalem, Bethlehem en de Dode Zee

v
Nazareth
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Kerst vieren in het Beloofde Land
  • O.l.v. reisleider Gert Kranendonk .
  • O.l.v. NL-sprekende gids Ines Zafrir
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Tel Aviv (eventueel met een overstap)
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning
• Nederlandssprekende gids Ines Zafrir
• Goed Idee reisbegeleider Gert Kranendonk
• Verblijf in goede middenklasse hotels op een kamer met douche of bad en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Lunch op zondag
• Kerstdiners op 1e en 2e Kerstdag
• Het beschreven dagprogramma
• Entreegelden van het beschreven dagprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele gidsen en optionele excursies
• Fooien
Klik hier voor een indicatie van bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken) • Eventuele ruimbagage (per luchtvaartmaatschappij verschillend)
• Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Kerst in de Velden van Efratha

Kerst vieren in het Beloofde Land. Even weg van de kerstdrukte in ons eigen land. Deze reis vangt aan bij het Meer van Galilea. We bezoeken hier plaatsen waar de verhalen van de Heere Jezus zich afspeelden. Via Nazareth, waar Jezus opgroeide, reizen we naar de Velden van Efratha. 1e en 2e kerstdag vieren we in Bethlehem en in Jeruzalem. Ook in december kan het heerlijk weer zijn en kunt u nog genieten van aangename temperaturen. Van harte welkom om mee te gaan op deze kerstreis.

Open alle items
Zaterdag • Heenreis
We ontmoeten elkaar op Schiphol vanwaar we vanwaar we vertrekken naar Tel Aviv. Op de luchthaven van Ben Gurion Airport worden we welkom geheten door onze Nederlandssprekende gids, Ines Zafrir. Zij begeleidt ons per transfer naar Tiberias waar we de komende drie nachten verblijven.
Zondag • Rustdag in Tiberias
Vandaag is het zondag. Uw reisleider verzorgt een kerkdienst in het kerkje van Magdalena, gelegen aan het Meer van Galilea. Deze dag is op basis van volpension.
Maandag • Rondom het meer van Tiberias
v
'Boker Tov', oftewel goedemorgen! In de ochtend bezoeken we Kapernaum, de Berg der Zaligsprekingen en Tabgah, de plaats waar Jezus de broden en visjes vermenigvuldigde. In de middag maken we een prachtige rit per touringcar over de Golan Hoogvlakte. Bij de berg Bental kijken we uit op de grenzen met Syrië en Jordanië. We kijken hier in de Vallei der Tranen, dat ons stilzet bij de 6-daagse oorlog. We besluiten de dag met een boottocht over het Meer van Galilea bij ondergaande zon.
Dinsdag • Nazareth - Jeruzalem
v
Nazareth
Nazareth
+1
Jozef en Maria verlieten Nazareth om zich in Bethlehem in te schrijven, naar bevel van keizer Augustus, omdat Jozef uit het huis en geslacht van David was. We brengen vandaag een bezoek aan de Aankondigingskerk en de synagoge. Na de lunch reizen we naar Jeruzalem, waar we inchecken in ons hotel. ’s Avonds bezoeken we de kerstnachtdienst in een van de kerken van Jeruzalem.
Woensdag • 1e Kerstdag in Jerzualem
Vandaag is het Kerst en dat vieren we in een kerkdienst die wordt gehouden in een van
de kerken van de Oude Stad. Na de dienst is gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie met gebak. ’s Middags maken we een mooie wandeling vanaf de Olijfberg
door de Oude Stad van Jeruzalem. ’s Avonds genieten we van een heerlijk kerstdiner in stijl.
Donderdag • 2e kerstdag in Bethlehem - Dode Zee
In de ochtend brengen we een bezoek aan de Velden van Efratha. Hier wordt een overdenking gehouden en zingen we kerstliederen met elkaar. Aansluitend bezoeken we de Geboortekerk en is er gelegenheid te lunchen in het centrum. ’s Middags gaan we heerlijk relaxen aan de Dode Zee.
Vrijdag • Ein Karem - Jeruzalem - Shabbath vieren bij Joden thuis
We beginnen de dag met een bezoek aan Ein Karem, de woonplaats van Zacharias en Elizabeth. Hierna bezoeken we het Holocaust Memorial Yad Vashem. In de Graftuin ontmoeten we elkaar rondom het geopende graf, waarna we naar de markt van Ben Yehuda gaan. Hier zien we dat de orthodoxe Joden hun laatste inkopen doen voor de Shabbath. Bij de Klaagmuur
beleven we de aanvang van de Shabbath. We besluiten deze reis met een hoogtepunt door op Shabbatsavond bij orthodoxe Joden thuis het Shabbatsmaal mee te maken. Een bijzondere ervaring om getuige te zijn van de rituelen en ook te luisteren naar hun levensverhaal.
Zaterdag • Terugreis
'Israël Lehitraot!' Per touringcar worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht waar we inchecken voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
Transavia
v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage
Handbagage
Wanneer je vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg en met de juiste afmetingen; geadviseerd formaat max. 45 x 40 x 25 cm, kan gegarandeerd als handbagage mee aan boord) inbegrepen. Het maximaal formaat is 55 x 40 x 25 cm, echter op drukke vluchten kan het zijn dat deze trolleys toch in het ruim vervoerd zullen worden.

Let op: indien handbagage niet aan bovengenoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze als ruimbagage gezien. Handtassen, aktetassen, laptops en laptoptassen worden allemaal als 1 stuk bagage gerekend. Neem je bijvoorbeeld een handtas en een laptoptas mee dan dient één van de twee afgegeven te worden als ruimbagage.

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het op vluchten van Transavia niet langer toegestaan om de 15-inch MacBook Pro Mid (2015 - 2017) mee te nemen als ruimbagage. Wel mag de laptop mee in de cabine, maar alleen als de laptop is uitgeschakeld. De laptop mag niet worden opgeladen tijdens de vlucht. Deze regel is het gevolg van een terugroepactie van Apple. Op de website van Apple kun je precies zien welke laptops het betreft.

Ruimbagage
Ruimbagage kun je voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek je ruimbagage voordat je (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kun je niets meer veranderen aan je vlucht. De tarieven die je op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn hoger dan wanneer je vooraf je bagage boekt.

Afwijkende bagage
De voorwaarden voor het meenemen van afwijkende bagage, bijvoorbeeld een fiets of golf- of duikuitrusting kun je opvragen via Kras of je reisbureau.

Check altijd vooraf op de website van Transavia de exacte bagagevoorwaarden. Hier vind je ook informatie over bagage voor kinderen.

Ruimbagage bijboeken
Stoelkeuze
Op de website van Transavia kun je via Mijn Transavia tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als je naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 dagen tot 30 uur voor vertrek van de vlucht. Je kunt via mijn Transavia alleen een stoel reserveren als je nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kun je namelijk niets meer aan je boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren
Inchecken
Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via mijn Transavia als je vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

Je ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor je vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kies je vervolgens een stoel en print je de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is je Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: je moet naast jouw instapkaarten ook de e-tickets die je van ons per e-mail of post hebt ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat je online ingecheckt hebt, hoef je op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. Je hoeft alleen nog maar je bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, je kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.
Service aan boord
Aan boord kunt je tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. Betaal je bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kun je uitsluitend betalen met pinpas of creditcard. Het is niet mogelijk om contante betalingen te doen.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten
Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels
Hotels Kerst in de Velden van Efratha
Tiberias • Golan Hotel**** • 3 nachten
Het mooie viersterren Golan Hotel ligt dichtbij het Meer van Tiberias en heeft een schitterend uitzicht over het Meer. Het hotel is van alle gemakken voorzien zoals een receptie, lounge, lift, zwembad, sauna en jaccuzzi. De kamers zijn ruim ingericht met telefoon, uitzicht op het Meer of de Hermon en een badkamer met bad of douche en toilet.
Jeruzalem • Prima Park Hotel **** • 4 nachten
v
+1
Het Prima Park Hotel Jerusalem ligt op een klein eindje lopen van het Israel Museum en het parlement, de Knesset. Het heeft gratis internet. De bussen van het openbaar vervoer stoppen bij het hotel en rijden in ongeveer 15 minuten naar de historische binnenstad. De Snarenbrug is in 10 minuten lopen te bereiken.De ruime kamers van het Prima Park Hotel Jerusalem hebben een televisie met meerdere kanalen. De kamers op de bovenste verdiepingen bieden een panoramisch uitzicht over de stad.
Bijkomende kosten
Bijkomende kosten ter plaatse

De kosten voor de entreegelden en de lokale gids volgens het dagprogramma zijn inbegrepen. Eventuele extra, niet genoemde excursies, fooien en/of gidsen zijn exclusief.

Excursies (genoemde prijzen zijn groepstarieven)
Avondtour Jeruzalem: ca. € 25 p.p.
Drijven in de Dode Zee incl. lunch en handdoeken: ca. € 15 p.p.

Lunches
Ca. € 15 p.p.p.d.

Fooien
Tijdens uw reis zijn er vele personen die voor u klaar staan. Als blijk van waardering kan er aan het begin van de reis door de reisleider een fooienpot voor de gids(en), chauffeur, kofferjongens, restaurant-/hotelpersoneel etc. voorgesteld worden. Zo hoeft u tijdens de reis niet overal een klein bedrag achter te laten, dit regelt uw reisleider voor de hele groep.. Een fooi geven is niet verplicht, maar wel gebruikelijk. Als u tevreden bent, kunt u aan het einde van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden. Om u een indicatie te geven hanteren wij een richtlijn van ca. € 3,00 per persoon per dag voor de gids en € 2,00 voor de chauffeur. Hotel en restaurant personeel ca. € 1 per dag. Totaal ca. € 50 p.p.

Noot: alle genoemde bezienswaardigheden en/of gidsen vormen slechts een indicatie en zijn nadrukkelijk onder voorbehoud. Afhankelijk van bijvoorbeeld feestdagen kan het voorkomen dat niet al deze genoemde bezienswaardigheden bezocht worden. Indien de tijd het toelaat kunnen er andere bezienswaardigheden bezocht worden, waarvan de entreegelden niet in deze reisinformatie vermeld zijn. Alle genoemde prijzen zijn per per persoons en onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van groepgrootte.

Plaatsinfo
Bethlehem

Bethlehem is de plaats waar Jezus van Nazereth volgens de evangelisten Mattheus en Lucas geboren is. Hier kunt u op het Kribbeplein de door keizer Constantijn gebouwde geboortekerk beschouwen. Eén van de heiligste plaatsen van het Christendom. Ondergronds bevindt zich Jezus' geboorteplaats, aangeduid door een zilveren 14-puntige ster.

Israël
v
Israel.Negevs
Israel.Negevs
+5
+4

Het eeuwenoude Israël, smal land ingeklemd tussen oceaan en woestijn, fascineert voornamelijk met haar lange en boeiende geschiedenis als land van de Bijbel. Bij het Meer van Tiberias en de oase van Ein Gedi, op de berg Nebo en in bekende plaatsen als Nazareth en niet te vergeten ‘stad van de vrede’ Jeruzalem komen tal van Bijbelverhalen tot leven bij de historische en religieuze monumenten. Maar ook de veelzijdigheid aan landschappen is een voorname trekpleister. Van de warme zandstranden aan de Rode Zee tot de heuvels en bergen in het centrale deel van het land. Van de Dode Zee met haar hoge zoutgehalte en heilzame modder tot de uitgestrekte droge Negev woestijn in het zuiden. Het veelzijdige Heilige Land met haar talloze boeiende facetten… zeker een ontdekking waard!

Midden-Oosten