Vliegreis - Rondreis Sicilië

In 8 dagen langs de vulkanen, machtige steden en mooie kustlijnen die deze regio rijk is

1_Teatro_Greco_Taormina_Sicilie_Italie
704628352_Catania_Sicilie_Italie
684734194_Catania_Sicilie_Italie
604212722_Catania_Sicilie_Italie
1ures_Tempel)_Agrigento_Sicilie_Italie
Agrigento
v
Taormina
1_Teatro_Greco_Taormina_Sicilie_Italie
704628352_Catania_Sicilie_Italie
684734194_Catania_Sicilie_Italie
604212722_Catania_Sicilie_Italie
1ures_Tempel)_Agrigento_Sicilie_Italie
Agrigento
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Een onvergetelijke eilandverkenning door Sicilië
  • Bezoek aan de machtige en nog actieve Etnavulkaan
  • Met ook Agrigento, Catania, Taormina
  • Oude tijden herleven in het mooie zuiden van Italië
Vliegreis - Rondreis Sicilië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Catania
• 1 stuk handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfer luchthaven - hotel v.v.
• Genoemd dagprogramma per comfortabele touringcar
• Goed Idee reisbegeleider
• 7 nachten verblijf in goede middenklasse hotels
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Lunch op zondag

Niet inbegrepen

• Excursie Authentiek Sicilië €25 p.p.
• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personem

Bijkomende kosten ter plaatse • Niet genoemde entreegelden en lokale gidsen
• Openbaar vervoer
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken) • Ruimbagage bij Transavia
• Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Sicilië, de verrassing in de laars van Italië

Onderaan de laars van Italië ligt het grootste eiland in de Middellandse Zee: Sicilië. Het is de verrassing van Italië. Beschavingen kwamen en verdwenen. En overal lieten ze de sporen na waar we nu vol verwondering naar kijken. Wat nooit verdween is de ongeëvenaard mooie natuur. Wie kent niet de nog altijd actieve vulkaan Etna? De kustlijnen zijn schitterend en dat geldt zeker ook voor het bergachtige binnenland, met fraaie stadjes als Taormina, Agrigento en Syracuse. Gaat u ook mee?

Open alle items

Maandag • Heenreis

Vandaag begint onze reis naar Sicilië. We ontmoeten elkaar op Schiphol waarna we comfortabel vliegen naar Catania. Na aan komst worden we naar ons hotel gebracht in Letojanni.

Dinsdag • Catania - Syracause

v
Catania
704628352_Catania_Sicilie_Italie
684734194_Catania_Sicilie_Italie
604212722_Catania_Sicilie_Italie
704628352_Catania_Sicilie_Italie
Catania
684734194_Catania_Sicilie_Italie
604212722_Catania_Sicilie_Italie
+1
Catania is de levendigste stad van Sicilië. De stad is voor een groot deel uit lava gebouwd. We wandelen door nauwe steegjes naar de kleine haven. Hierna is het de beurt aan Syracuse, eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië en de geboorteplaats van de beroemde natuurkundige Archimedes, die hier in 287 voor Christus het levenslicht zag. We bekijken hier onder andere de oude stad, de kathedraal van Maria del Piliero, het enorme Griekse
theater, de Apollo- en Artemistempel en het Romeinse amfi theater.

Woensdag • Etna - Taormina

v
+1
Ons bezoek aan de Etna-vulkaan, een van de grootste nog actieve vulkanen in Europa, is het letterlijke hoogtepunt van deze reis. Deze ochtend bezichtigen we de gedoofde kraters op zo’n 2000 m hoogte. Geniet van het bijzondere kraterlandschap en de prachtige vergezichten. Bent u iets avontuurlijker ingesteld en wilt u de Etna tot 3000 m hoogte bereiken? Voor ca. € 65 per persoon is dit mogelijk (ter plaatse te boeken). U gaat vanaf ca. 2000 m omhoog met
de kabelbaan en een jeep onder leiding van een berggids. Daarna door naar Taormina. Dit pittoreske en bloemrijke stadje lijkt wel tegen de berg te zijn geplakt. Vanaf de Piazzale San Domenico, de Via Roma, de Via Bagnoli Croci en het Griekse theater heeft u de mooiste vergezichten over de Middellandse Zee, de fraaie kustlijn en de imposante Etna; vaak met een
witte rookpluim. Goed-Idee-tip: neem plaats op een van de vele bankjes in het park tegenover de Via Bagnoli Croci tussen de citroenbomen en oleanders en geniet van de rust en het uitzicht.

Donderdag • Piazza Armerina

v
+1
In het mooie binnenland ligt Piazza Armerina. Daar gaan we naar de beroemde Romeinse keizerlijke villa. De vele vloermozaïeken zijn van een indrukwekkende schoonheid. Via een prachtige route door het Siciliaanse landschap rijden we naar onze volgende overnachtingsplaats. We komen aan in ons hotel in het plaatsje Villaggio Mosè waar we de komende nachten zullen verblijven.

Vrijdag • Agrigento

v
Agrigento
1ures_Tempel)_Agrigento_Sicilie_Italie
Agrigento
1ures_Tempel)_Agrigento_Sicilie_Italie
Agrigento
Agrigento
+1
In Agrigento bezoeken we de Griekse tem pelruïnes. De ligging in de ‘Vallei der tempels’ is spectaculair. Omgeven door amandel bomen en olijfbomen lijken de zuilen van deze antieke gebouwen als kaneelstokken uit de grond te groeien. De kleur van het zachte tufsteen is zachtgeel tot lichtbruin, afhankelijk van de stand van de zon. Met name de tempel van Concordia is beter geconserveerd dan vele tempels in Griekenland zelf. Rond de Via Atenea zijn de mooiste steegjes en pleintjes te vinden.

Zaterdag • Vrije dag - optionele excursie authentiek Sicilië

v
+1
Vandaag is de keuze aan u: u kunt genieten van een vrije dag in Letojanni of deelnemen aan de optionele halve dagexcursie (€ 25,- p.p.) naar Savoca en Forza d’Argrò, dé kans om authentieke Siciliaanse dorpjes te zien! We maken te voet een stadstour door Savoca en
nemen een kijkje bij de kathedraal Santa Maria degli Angeli en de fascinerende catacomben van Cappuccini. Daarna gaan we op weg naar het middeleeuwse plaatsje Forza d’Agrò. In de nauwe straatjes en steegjes zetten we een flinke stap terug in de tijd. Na een kennismaking met
het centrum krijgt u de gelegenheid om een mooie wandeling over de kuststrook te maken.

Zondag • Letojanni

Tijdens de rustdag verblijven we in Letojanni. Onze reisbegeleider verzorgt de zondagse samenkomst in het hotel.

Maandag • Terugreis

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Letojanni gebracht. Onze reis zit er op. Einde van een rondreis over het eiland Sicilië.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Transavia

v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken

Stoelkeuze

Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 dagen tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren

Inchecken

Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.

Service aan boord

Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Plaatsinfo

Sicilië

v
Etna
Etna
Etna

In het hart van de Middellandse Zee vindt u Sicilië, het zuidelijke Italiaanse eiland waar van alles te ontdekken valt. Dankzij de centrale en dus strategische ligging heeft de geschiedenis vele sporen en monumenten achtergelaten uit tijden dat volkeren als de Grieken, Vandalen, Byzantijnen en Arabieren de macht over het eiland probeerden te verwerven. Romeinse tempels worden dan ook afgewisseld met Normandische kerken, die zelf vervolgens gebroederlijk naast indrukwekkende paleizen staan uit bijvoorbeeld de barok.
Wakend oog van al dit stedenschoon blijft de machtige Etna, de nog immer actieve en altijd rokende vulkaan die tot de actiefste ter wereld behoort. Op het eiland dat zo’n driekwart van de oppervlakte van Nederland beslaat, vindt u ook een afwisselend landschap, van heuvelachtige met koren bedekte heuvels tot ruige bergstreken en lange zandstranden. Natuurlijk schijnt het Siciliaanse zonnetje uitbundig, het lijkt hier wel altijd lente! Of, zoals wijsgeer Cicero reeds zei: Sicilië kent geen dag zonder zon.

Bekijk hier een video over Sicilië

Italië

v
104433221_ToscaansLandschap_S
+5
+4

Italië verovert moeiteloos de harten van haar bezoekers. Van cipressenrijen tot glooiende heuvels in Toscane. Het land met eindeloze stranden, vele meren, ruige bergen en prachtige eilanden. Italië toont vol trots haar eeuwenoude historie, terug te vinden in de overvloed aan parels van steden en streken. Denkt u aan de steden Rome, Florence, Pisa, Venetië. En vergeet vooral de bekende streken Toscane, Amalfikust en de Bloemenrivièra niet! Deze steden en streken moet u beslist ééns in uw leven gezien hebben! Italië neemt u mee naar haar talrijke schilderachtige dorpen waar het lijkt of u een flinke stap terug in de tijd zet, kuierend door smalle steegjes, uitkomend op verrassende pleintjes. En natuurlijk verleidt Italië u met haar culinaire genoegens. De beste koffie, pastagerechten waar het water u van in de mond loopt, het traditionele ijs, wijnen van topklasse… hier geniet iedereen van het leven en men laat u graag meeproeven!