Vliegreis - Hoogtepunten van het Overjordaanse

8-daagse Bijbelse Reis

Jordanie_2Ammans
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo6_s
Nebo3_s
Petra
Jordanie_Petra_61424602s
Jordanie.WadiRums
wadi-rums
v
Amman
Jordanie_2Ammans
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo6_s
Nebo3_s
Petra
Jordanie_Petra_61424602s
Jordanie.WadiRums
wadi-rums
7,3
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Unieke rondreis aan de andere zijde van de Jordaan
  • Rechtstreekse vluchten
  • Bijzondere overnachting in de woestijn
  • In het spoor van de Amorieten, Perzen, Romeinen en kruisvaarders
  • Gaat u ook mee op ontdekkingstocht?
7,3
Beoordeeld door 3 reizigers van Goed Idee Reizen.
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

InbegrepenRetourvlucht Amsterdam–Amman
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning
• Goed Idee reisbegeleider
• Nederlandssprekende gids in Jordanië
2-persoonskamer met douche en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Lunch op zaterdag en zondag
• Koffie/thee met wat lekkers op zondag
• Het beschreven dagprogramma
• Entreegelden van de beschreven dagprogramma

Niet inbegrepen

Niet Inbegrepen • Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Facultatieve excursies en entreegelden
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Hoogtepunten van het Overjordaanse

Veel Bijbelse plaatsen liggen aan de andere zijde van de Jordaan, in het land dat tegenwoordig Jordanië heet. Tijdens deze unieke nieuwe rondreis nemen wij u mee op ontdekkingstocht in het spoor van de Amorieten, Perzen, Romeinen en kruisvaarders. We beginnen in de hoofdstad Amman en dalen dan af naar het zuiden via de berg Nebo naar de rotsstad Petra. Na een bijzondere overnachting in de woestijn gaan we via de doopplaats Bethanië naar de Dode Zee. Deze reis biedt u een onvergetelijke kennismaking met het Overjordaanse. Het is vooral een reis waarin we de Bijbelse verhalen herkennen. Gaat u ook mee op ontdekkingstocht?

Open alle items
Woensdag • Heenreis
v
Jordanie_2Ammans
+1
Jordanie_2Ammans
We ontmoeten elkaar en de reisleider op Schiphol waarna we naar Amman vliegen, de hoofdstad van Jordanië. Na de begroeting met de lokale gids op de luchthaven rijden we naar ons hotel, gelegen in Madaba.
Donderdag • Jerash – Aljun – Umm Qais
v
+1
We beginnen onze ontdekkingstocht in Jerash, in het land van de Gerasenen. Het is een unieke stad waar in de tijd van de Bijbel meer dan 20.000 mensen leefden en werkten. Onder de triomfboog van Hadrianus wandelen we de stad in en lopen door de straten naar de goed bewaard gebleven tempels. ’s Middags maken we een tocht naar het woestijnkasteel Aljun. Aansluitend rijden we naar Umm Qais, de stad die in het verleden schrijvers, filosofen en dichters aantrok vanwege de schitterende ligging. Van hieruit hebben we, bij helder weer, een prachtig uitzicht over de Golan Hoogvlakte en het Meer van Tiberias gelegen in buurland Israël
Vrijdag • Amman - Madaba
v
+1
Op naar de hoofdstad Amman, dat in de oudheid de naam droeg van Philadelphia. Deze stad staat bekend als een smeltkroes van verschillende culturen en religies, die vredig met elkaar wonen. Het is een moderne stad, maar toont binnen haar ‘poorten’ maar ook in de wijde omgeving tal van goed bewaard gebleven overblijfselen uit de oudheid. We zien hier onder andere de citadel en het archeologisch museum. In het centrum van de stad bevindt zich het Grieks Romeinse amfitheater, dat in de huidige tijd nog steeds gebruikt wordt voor concerten. De middag staat in het teken van Madaba, gelegen op ca. 30 km ten zuidwesten van Amman. In de 19e-eeuwse oosters-orthodoxe Sint Joriskerk bevindt zich een vloermozaïek uit de zesde eeuw. Het stelt de kaart van Palestina voor met aanduiding van de Jordaan, de Dode Zee en een deel van de Nijldelta. Jericho omgeven door palmen en Jeruzalem worden ook weergegeven.
Zaterdag • Mount Nebo – King’s Highway – Kerak – Petra
v
Nebo
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo6_s
Nebo3_s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo
Nebo6_s
+1
Nebo3_s
We verlaten Madaba en trekken in zuidelijk richting naar de Mount Nebo. Hier mocht Mozes een blik werpen op het Beloofde Land. Bij goed weer kunnen ook wij het Beloofde Land zien liggen. Via de King’s Higway zakken we af naar de kruisvaardersburcht Kerak. Tegen het einde van de dag komen we aan in de stad Petra.
Zondag • Petra
Een rustdag aan de Petra. De reisleider verzorgt een zondagse samenkomst in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Maandag • Petra – Wadi Rum
v
Petra
Jordanie_Petra_61424602s
Petra
+1
Jordanie_Petra_61424602s
Petra was de Griekse naam van de hoofdstad van de Nabateeërs en kwam tot grote bloei in het begin van onze jaartelling door haar ligging op een belangrijke handelsroute. De stad bevindt zich in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Vanuit ons hotel wandelen we richting de ingang. Een imposante smalle rotskloof met hoge wanden voert ons naar de plaats vanwaar plotseling de schatkamer van Petra ontspringt. De eerste aanblik is adembenemend. We wandelen door de straten langs de uitgehouwen paleizen en de vele andere opgravingen. Liefhebbers kunnen een (pittige) wandeling maken naar het hooggelegen eeuwenoude klooster. Petra werd in 2007 uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen en staat al sinds 1985 op de Unesco Werelderfgoedlijst. In de loop van de middag rijden we naar de woestijnoase Wadi Rum. Hier stappen we in jeeps die ons meenemen op een safari door de woestijn. We genieten van de zonsondergang die mooi kleurt op de bergen en rotsen van de woestijn. ’s Avonds genieten we van de heldere sterrenhemel. We overnachten in aangepaste bedoeïententen.
Dinsdag • Wadi Rum – Bethanië – Dode Zee
v
Wadi Rum
Jordanie.WadiRums
wadi-rums
Jordanie.WadiRums
Wadi Rum
wadi-rums
+1
De zonsopgang in Wadi Rum heeft iets indrukwekkends! Na een ontbijt stappen we in de bus en maken een prachtige tocht door het schitterende landschap van Jordanië. Na aankomst in het hotel genieten we van een heerlijke lunch. ’s Middags gaan we naar de doopplaats Bethanië aan de Jordaan. Volgens de overlevering is Jezus hier gedoopt door Johannes de Doper. We sluiten af met een bezoek aan de Dode Zee, het laagst gelegen meer ter wereld. De liefhebbers gaan natuurlijk even het water in om te ervaren hoe het is om moeiteloos te drijven. De hoge concentratie mineralen in het water is heilzaam voor de huid.
Woensdag • Terugreis
v
+1
We worden naar de luchthaven van Amman gebracht, vanwaar we terugvliegen naar Nederland. Einde van een bijzondere kennismaking met het Overjordaanse.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
Royal Jordanian
v
Royal Jordanian
Royal Jordanian

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Royal Jordanian, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de Engelstalige site van Royal Jordanian of neem contact op met het service center van Royal Jordanian op telefoonnummer 023-55 55 230.

Bagage
Elke passagier kan kosteloos 1 stuk ruimbagage meenemen van maximaal 23 kg. Ook mag er 1 stuk handbagage worden meegenomen van maximaal 7 kg en een maximale afmeting van 51 x 41 x 23 cm. Een laptoptas, handtas of cameratas mag hiernaast nog meegenomen worden, maar moet wel samen met de overige handbagage binnen de 7 kg vallen.

Het vervoer van een rolstoel en rollator is gratis. Voor het meenemen van overige afwijkende bagage kunt u het beste contact opnemen met ons contact center of kijk op de site van Royal Jordanian.
Inchecken
Online inchecken is niet mogelijk wanneer u bij Kras geboekt heeft en in groepsverband reist. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Royal Jordanian.
Service aan boord
Maaltijden en (non-)alcoholische dranken zijn inbegrepen.

Aan boord is een on demand entertainment systeem met keuze uit meer dan 100 films, maar ook tv-series, documentaires, videogames, muziek etc.

U kunt aan boord contant of met creditcard betalen.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten
Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels
Hotels - Hoogtepunten van het Overjordaanse

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Madaba • Hotel Delilah*** 3 nachten
Het hotel is gelegen in het historische stadje Madaba. Binnen 5 minuten is het centrum met de Sint-Joriskerk en diverse winkeltjes en restaurants te bereiken. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, terras en gratis wifi bij de receptie. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en koelkast. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn.
Petra • Hotel Oscar*** 2 nachten
Het Oscar hotel is gelegen op een heuvel met uitzicht op de entree van het wereldwonder Petra. Het hotel beschikt over een lobby met bar, receptie, lift en een buffet restaurant met uitzicht over de vallei. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met bad of douche. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van de wifi.
Wadi Rum • Al Zawaidah bedoeïenen tentenkamp 1 nacht
v
+1
De tenten zijn voorzien van bedden/matrassen, dekens, lakens, kussens en handdoeken. Gedeelde toilet-/douchefaciliteiten (aparte gedeelten voor dames en heren). Er is een gezamenlijke ruimte/tent die traditioneel is ingericht en waar het eten geserveerd wordt (op authentieke wijze klaargemaakt!). Bij het tentenkamp wordt vaak een kampvuur opgestoken voor een extra bijzondere ervaring
Dode Zee • Ramada Resort Dead Sea 1 nacht
v
+3
+2
Langs de oever van de Dode Zee ligt het Ramada Resort Dead Sea. Het resort beschikt over een receptie, twee restaurants, bar, gratis wifi, zwembad, spafaciliteiten, fitnessruimte en privé-strand. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, gratis wifi, airconditioning en minibar. De badkamer heeft een bad/douche en toilet.
Plaatsinfo
Jordanië
v
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Petra_61424602s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Jordanie_DodeZee_57116458s
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
+6
Jordanie_Petra_61424602s
+5

Jordanië, het land van Lawrence of Arabia en het hart van het Midden-Oosten, is één van de meest gastvrije landen ter wereld met een eeuwenoude beschaving. Het biedt u een bijzonder rijk erfgoed: u kunt er prachtige ruïnes (de ruïnestad Petra, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is een absolute must!), opgravingen, burchten, moskeeën en monumenten aanschouwen. Daarnaast kunt u hier het échte Arabië proeven in de talloze soeks (de levendige kleur- en geurrijke markten) of bij de bedoeïnenfamilies. Jordanië is tevens landschappelijk zeer interessant: uitgestrekte woestijnen, vruchtbare valleien, lange stranden (schitterende koraalriffen!) en ruige gebergten wisselen elkaar af. U zult het met ons eens zijn: Jordanië is betoverend!

Midden-Oosten


Beoordelingen