Op ontdekking in avontuurlijk Kenia

14 dagen genieten van rijke tradities, wildpracht, beroemde natuurparken en een heerlijk strand

kenia.lakeNakurus
Masai krijger in Kenia
v
Amboseli National Park - Kenia
kenia.lakeNakurus
Masai krijger in Kenia
IG
  • Safari naar dé highlights van Kenia
  • Wild spotten in o.a. Masai Mara Park & Amboseli National Park
  • Heerlijk bijkomen in Mombasa
  • Gamedrives en entreegelden inbegrepen
  • Goed Idee reisbegeleider 6 maart 2019: Yvonne van Velze
Op ontdekking in avontuurlijk Kenia
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vliegreis Amsterdam–Nairobi en Mombasa–Amsterdam met KLM
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Het beschreven dagprogramma per comfortabele minivan
• Goed Idee reisbegeleider
• Engelssprekende gids/chauffeur
• Verblijf in 2-persoonskamer of -lodges zoals beschreven
• Halfpension (ontbijt en diner) m.u.v diner op dag 1 en dag 9
• Lunch op dag 2 t/m dag 8
• Het beschreven excursieprogramma en entreegelden
• Gamedrives Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en Masai Mara National Park.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
E-visum vooraf Kenia ca. $ 51 p.p.

Bijkomende kosten ter plaatse • Eventuele facultatieve excursies
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken) • Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep en Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Op ontdekking in avontuurlijk Kenia

Kenia staat bekend om haar gastvrijheid, rijke tradities en gewoonten. Geroemd om de Masai nomadenstam in hun lange veelkleurige gewaden, exotische bloemen en vruchten en bovenal de uitgestrekte wereldberoemde natuurparken. Tijdens deze unieke rondreis bezoeken we meerdere wildparken, waar we genieten van de prachtige natuur en de grote verscheidenheid aan wilde dieren. We wanen ons echt in het leefgebied van o.a. olifanten, giraffen, buffels en nog veel meer. We besluiten met een paar dagen aan het strand in Mombasa . Hartelijk welkom in Kenia oftewel: Karibu Sana!

Open alle items

Woensdag • Heenreis

Op Schiphol ontmoeten we elkaar en gaan we op weg naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. De reis is begonnen. Na aankomst worden we naar ons hotel in deze stad gebracht.

Donderdag • Amboseli National Park

v
+1
We gaan naar het Amboseli National Park, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. We zijn hier ‘te gast’ in het leefgebied van onder andere de olifant, de buffel en de zebra. We maken een schitterende gamedrive in de avondschemering waar we de mooiste plaatjes van de Kilimanjaro kunnen schieten. Deze 5895 m hoge berg wordt ook wel het ‘dak van Afrika’ genoemd. Deze ‘Kili’ bestaat uit drie vulkanen, een van de drie ‘slaapt’, de andere twee vulkanen zijn uitgedoofd. We overnachten in aangepaste tentlodges.

Vrijdag • Amboseli National Park

v
+1
Vandaag kunt u deelnemen aan optionele gamedrives in het Amboseli National Park. Het is een unieke belevenis om de dieren zo in het wild te kunnen aanschouwen. We overnachten wederom in het Amboseli National Park.

Zaterdag • Amboseli National Park - Lake Elementaita - Lake Nakuru National Park

v
kenia.lakeNakurus
+1
kenia.lakeNakurus
We laten het Amboseli National Park achter ons en rijden richting het Lake Elementaita, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Na de lunch rijden we naar het Lake Nakuru National Park waar we deelnemen aan een gamedrive. Dit meer wordt omringd door savannen en moerassen, waar meer dan 400 verschillende soorten vogels wonen. We zullen hier zeker grote kolonies flamingo’s zien, die als een roze deinende massa opduiken. Een indrukwekkend gezicht. En als het meezit, passeert er in de verte ook de witte en zwarte neushoorn. We dineren en overnachten in de omgeving van Lake Elementaita.

Zondag • Lake Elementaita

Zondag in Kenia. Zo mogelijk bezoeken we een plaatselijke kerkdienst. De rest van de dag is ter vrije besteding. De lunch is vandaag ook inbegrepen.

Maandag • Lake Elementaita - Masai Mara National Reserve

v
+1
We gaan richting het Masai Mara National Reserve. Na een mooie tocht arriveren we hier rond lunchtijd, dus we schuiven gelijk aan. ’s Middags maken we een prachtige gamedrive tot zonsondergang.

Dinsdag en woensdag • Masai Mara National Reserve

v
Masai krijger in Kenia
Masai krijger in Kenia
Masai krijger in Kenia
Masai krijger in Kenia
+1
Dit bekendste park van Kenia is een absoluut hoogtepunt van de reis. Hier maken we kennis met één van de kleurrijkste stammen van Oost-Afrika, de Masai. Deze nomaden, gekleed in felgekleurde lange gewaden, trekken met hun vee door het immense gebied. Bekend is hun rituele dans, waarbij ze uitzonderlijk hoog springen. Grijp hun hand en probeer het zelf! Masai Mara is onderdeel van de Serengetivlakte, die zich grotendeels in Tanzania bevindt. Het glooiende kleurrijke landschap bestaat uit grasvlakten, acacisavannes en rivierbos. Nergens in Afrika zijn zo veel dieren in zo’n open landschap te vinden. De grootste leeuwenpopulatie van Afrika bevindt zich hier, maar ook luipaarden, hyena’s, cheeta’s, wilde honden en jakhalzen
hebben hier hun leefgebied. Adembenemend!

Donderdag • Masai Mara National Reserve - Nairobi

v
+1
We laten het Masai Park achter ons en gaan op weg naar Nairobi. De route is werkelijk prachtig, de vergezichten over de groene vlaktes, afgewisseld met savannes en rivieren, zijn het decor van deze route. Uiteraard maken we zo nu en dan een fotostop. In de loop van de middag arriveren in ons hotel in Nairobi waar we gelegenheid hebben om ons op te frissen alvorens we genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant (diner niet inbegrepen).

Vrijdag ‹ Nairobi - Mombasa

v
+1
Na een vroeg ontbijt worden we naar het treinstation van Nairobi gebracht. Hier stappen we in de trein die ons naar Mombasa brengt. De treinrit is een belevenis aangezien we dwars
door het prachtige landschap van Kenia rijden. Neem uw verrekijker mee want de kans is groot dat we vanuit de trein ook wild kunnen spotten. Halverwege de middag arriveren we in Mombasa waar we naar ons hotel worden gebracht.

Zaterdag en zondag ‹ Mombasa

v
+1
Twee heerlijke vrije dagen in Mombasa. U kunt erop uittrekken om de stad te verkennen of heerlijk relaxen bij het zwembad. Een andere mogelijkheid is om naar het strand aan de Indische Oceaan te gaan. Op zondag proberen we een lokale kerkdienst bij te wonen. Ook de lunch is op zondag inbegrepen.

Maandag ‹ Terugreis

We laten ons hotel achter ons en worden naar de luchthaven van Mombasa gebracht. Hier volgt de terugvlucht naar Nederland.

Dinsdag ‹ Aankomst

We arriveren in Nederland. Einde van een prachtige reis door Kenia.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

KLM

v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items

Bagage

Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In uw reispapieren wordt uw KLM boekingscode vermeld, hiermee kunt u op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor uw vlucht.

Handbagage
Bij KLM mag u gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag u nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.

Stoelkeuze

Bij KLM kunt u tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wilt u voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat uw reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van uw stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.

Inchecken

Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Service aan boord

Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd u krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kunt u meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.

Partners van KLM

Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat u met één van deze partners van of naar uw bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hotels Kenia

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Open alle items

Nairobi • Sarova Panafric Hotel**** 1 nacht

v
+1
Het hotel is gelegen in Nairobi en ligt op ca. 5 minuten rijden van het centrale zakendistrict. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, 2 restaurants, bar, fitnessruimte en zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een balkon.

Amboseli • Kibo Safari Camp Tented Lodge**** 2 nachten

v
Het Kibo Safari Camp is gelegen in Amboseli en biedt prachtige zichten op de Kilimanjaro. De accommodatie beschikt over een lounge, bar, restaurant, souvenir winkel en zwembad. De tent lodges zijn voorzien van vaste bedden, klamboe, bureau en een eigen patio die een adembenemend uitzicht biedt op de bergen. De eigen badkamers beschikken over een douche en toilet.

Gilgil • Jacaranda Elemntaita Lodge **** 2 nachten

v
+1
Deze lodge is gelegen aan het Elementaita meer, dat bekend is om haar rijke vogel populatie en de witte pelikanen. De lodge beschikt over een receptie, gratis wifi in openbare ruimtes, een tuin, terras, restaurant en bar met prachtig uitzicht op het meer en een buitenzwembad. De kamers beschikken over een klamboe, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet.

Talek • Basecamp Masai Mara 3 nachten

v
Deze milieuvriendelijke basecamp grenst aan het Masai Mara National Park en ligt in het hart van de savanne. De accommodatie beschikt over gratis wifi, buitenbar, restaurant en een terras dat uitzicht biedt op de vijgenboom. De tenten zijn gebouwd op houten platforms en zijn voorzien van een eigen badkamer met douches in de open lucht die werken op zonne-energie. Elke kamer heeft een veranda met uitzicht op de Talek rivier.

Nairobi • Sarova Panafric Hotel**** 1 nacht

v
+1
Het hotel is gelegen in Nairobi en ligt op ca. 5 minuten rijden van het centrale zakendistrict. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, 2 restaurants, bar, fitnessruimte en zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een balkon.

Bamburi Beach • Severin Sea Lodge ***** 3 nachten

v
+2
+1
Severin Sea Lodge ligt direct aan de noordkust van de Indische Oceaan, aan Bamburi Beach. In de omgeving zijn een verscheidenheid aan activiteiten te ondernemen, zoals duiken, fietsen en windsurfen. Het hotel wordt omringd door palmbomen met genoeg ruimte om tot rust te komen en in het zwembad is het fijn vertoeven. Geniet van een heerlijke maaltijd in het restaurant en boek een massage in de Spa. De internationale luchthaven Moi ligt op ca. 15 km afstand. De kamers hebben uitzicht op de tuin en de eigen badkamer beschikt over een bad of douche en een föhn. Faciliteiten
Het hotel beschikt o.a. over een 24-uur receptie, 2 televisie-ruimtes en wifi in het internetcafé. De lobby van het hotel is verbonden met een winkelcentrum met o.a. een souvenirwinkeltje, juwelier, kapsalon en een huisartskliniek. Er zijn 3 restaurants, waaronder een buffetrestaurant met uitzicht op zee, een Italiaanse bistro en een á-la-carte visrestaurant. Er is een snackbar aan het zwembad en 2 bars. Verder zijn er 2 zwembaden (waarvan 1 met jacuzzi), ligbedden, badhanddoekenservice, een massagesalon, biljart, tafeltennis, een duik- en watersportcentrum en tennisbaan. Wekelijks worden er activiteiten georganiseerd als spelletjes, volleybal of diverse andere sporten. ’s Avonds vinden er shows plaats, zoals een acrobatische show, modeshow of live-muziek optredens.

Kamer
De kamers zijn in Arabische stijl ingericht en zijn voorzien van een klamboe, airconditioning, telefoon, wifi, kluisje, zitgedeelte en balkon of terras. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn. Iedere dag wordt er een flesje met een halve liter water per persoon aangevuld.

Nachtvlucht • 1 nacht

Reisleiding

Reisbegeleider Avontuurlijk Kenia

Uw reisbegeleider voor vertrekdatum 6 maart 2019 is:

Mijn tip voor reizigers is simpelweg: "Geniet ervan!"

v
Reisleider Yvonne van Velze
Reisleider Yvonne van Velze
Reisleider Yvonne van Velze
Israel_Anna_2015_023
Reisleider Yvonne van Velze
Reisleider Yvonne van Velze
Reisleider Yvonne van Velze
+1
Israel_Anna_2015_023

Mijn naam is Yvonne en ik ben getrouwd met Daan en wij wonen in Driebergen. Naast mijn taak in het gezin heb ik in 2008 de HBO theologie opleiding afgerond en in London het FCE-Cambridge examen gehaald. Landen en culturen hebben mij altijd geboeid en ik heb daar best veel van mogen zien. Door te reizen wordt je geconfronteerd met het onbekende, in ontroering of verwondering.

En dat levert ook mooie herinneringen op. Een oudere dame in klederdracht ondergaat schijnbaar onbewogen haar eerste vliegreis, een nachtelijke tocht op de rug van een dromedaris, een heftige woestijnrit in de laadbak van een jeep en de blikken van verbaasde mensen. Het is mooi om dat met elkaar te delen. Het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie is speciaal vanwege het feit dat de bijbel onze reisgids is.

Uw reisbegeleider voor vertrekdatum 12 juni 2019 is:

Helaas is uw reisbegeleider nog niet bekend.

Plaatsinfo

Mombasa

v
Kenia.Mombasa.strands

Mombasa is gelegen op een schiereiland en is een waar paradijs voor zonliefhebbers. De stranden zijn hagelwit en u kunt er bijvoorbeeld watersporten beoefenen. Bovendien zijn de stranddagen uitstekend af te wisselen met bijvoorbeeld een safaritocht of het verkennen van het oude Mombasa.

Kenia

v
+5
+4

Kenia is een natuurrijk land, waar toeristen met open armen ontvangen worden door alle inheemse volkeren die grote waarde hechten aan cultuur en tradities. Het land is geliefd vanwege de vele schitterende wildparken waar spannende safaritochten mogelijk zijn en om haar mooie stranden. En wat te denken van het Masai Mara National Park, het thuis van de kleurrijke en nomadische Masai-stam?