Vaarreis - Hollandse Rivieren & Zeeland

7-daagse riviercruise - 'Varen over Hollandse Rivieren & Zeeland'

Hellevoetsluis
v
Hellevoetsluis
Hellevoetsluis
8,9
L
 • Gegarandeerd vertrek: 1 juni 2019
 • Per MS Rhine Princess***+
 • Goed Idee reisleiders: Henny Quist en Ada Heuvelman
 • O.a. Gouda, Hellevoetsluis, Middelburg, Heusden
 • Vertrek en aankomst in Arnhem
8.91014
"Prachtige rivieren v aarreis een uitdaging voor iedereen"
A VAN DER VLIS-BLANKERS - juni 2019
8,9
Beoordeeld door 14 reizigers van Goed Idee Reizen.
Vaarreis - Hollandse Rivieren & Zeeland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6 nachten verblijf op het MS Rhine Princess***+ in een hut met douche, toilet en tv
• Volpension aan boord, vanaf lunch op dag 1 t/m lunch op dag 7
• Goed Idee reisbegeleider
• Het beschreven vaarprogramma
• Gevarieerd avondprogramma
• Alle havengelden

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• Vervoer naar en van Arnhem

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken)Excursies
Overnachting voorafgaand aan uw reis aan boord van het MS Rhine Princess
• Reis- en annuleringsverzekering

Extra informatie

• Voor deze cruise dient u te beschikken over een geldig paspoort of identiteitskaart
• Inscheping in Arnhem is aan de Rijnkade (meer informatie in uw reispapieren). Op loopafstand is een parkeergarage
• Indien u slecht ter been bent, gelieve dit vooraf bij de boeking aangeven, zodat hier, indien mogelijk, met de hut-indeling rekening mee gehouden kan worden.

Op indeling boeken
Op onze vaarreizen zijn er maar een beperkt aantal 1-persoonshutten beschikbaar. Deelnemers die alleen reizen kunnen, als er geen 1-persoonshutten meer zijn, indien gewenst met een andere deelnemer (van gelijk geslacht) worden ingedeeld in een hut op het hoofddek.
Normaal gesproken wordt, indien indeling niet mogelijk is, de 1-persoonskamer toeslag alsnog in rekening gebracht.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 80
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 110
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Varen over de Hollandse Rivieren & Zeeland

Nederland heeft veel te bieden en zeker vanaf het water kunt u extra genieten van het afwisselende landschap dat aan u voorbijglijdt. Op het programma staan deze week bezoeken aan meerdere historische vestingstadjes als Willemstad, Heusden en Hellevoetsluis. In de provincie Zeeland meren we aan in het schilderachtige Veere en het gezellige Middelburg. We zijn deze week te gast op het sfeervolle MS Rhine Princess. Natuurlijk zijn alle uitstekend verzorgde maaltijden aan boord inbegrepen. U wordt hartelijk verwelkomend door de vriendelijke en gastvrije bemanning.

Open alle items

Zaterdag 1 juni 2019 • Arnhem - Gouda

v
In de ochtend scheept u in op het MS Rhine Princess. Na inscheping zet het schip omstreeks 11.00 uur zich in beweging richting Gouda. We passeren o.a. Schoonhoven, een mooi historische stadje gelegen aan de Lek. Schoonhoven wordt ook wel eens de zilverstad genoemd. In de avond bereiken we Gouda.

Zondag 2 juni 2019 • Rustdag in Gouda

v
De zondag brengen we door in Gouda. Samen kunnen we de dienst bezoeken in de Oostzijder- of de Westzijderkerk. ’s Middags kunt u een wandeling maken door de pittoreske straatjes van deze historierijke stad. Gouda staat bekend om haar kaas, natuurlijk om de stroopwafels, maar ook om de bijzondere pijpen en het aardwerk.

Maandag 3 juni 2019 • Gouda - Hellevoetsluis

v
Hellevoetsluis
+1
Hellevoetsluis
Het sfeervolle vestingstadje Hellevoetsluis, mooi gelegen aan het Haringvliet, staat vandaag op het programma. Dankzij de gunstige en strategische ligging aan het Haringvliet ontstond in het begin van de 17e-eeuw een thuishaven voor de Hollandse Oorlogsvloot. Een haven die later steeds meer werd versterkt, waardoor de unieke combinatie van vestingstad en haven ontstond. In de oude vesting is van alles te bekijken; het Tromphuys, het Droogdok, het Brandweermuseum, het Ruyterhuys en de vestingwallen.

Dinsdag 4 juni 2019 • Hellevoetsluis - Middelburg

v
+1
Middelburg is de hoofdstad van de prachtige provincie Zeeland. De oude panden zijn typerend voor de stad, die nog altijd de sfeer van de Gouden Eeuw uitstralen. Bezoek het imponerende stadhuis, de Lange Jan toren of de prachtige abdij van Middelburg. Maar ook voor een gezellig dagje winkelen bent u hier aan het goede adres! Ontdek de sfeervolle binnenstad met tal van unieke winkels en boetiekjes en knusse cafeetjes. Strijk eens neer op een terrasje om te proeven van de Zeeuwse lekkernijen.

Woensdag 5 juni 2019 • Middelburg - Veere - Willemstad

v
Het beeldschone Veere, mooi gelegen aan het Veerse Meer op het Zeeuwse eiland Walcheren, is een bezoek zeker waard. In de Middeleeuwen was Veere een rijke koopmansstad en de fraaie kadehuizen met prachtige gevels herinneren ons aan deze glorieuze periode. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de oude vestingwerken, het stadhuis en de imposante grote kerk of bezoek het museum van Veere waar de geschiedenis weer tot leven komt. Willemstad is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland met gave stadswallen en vele historische gebouwen. In 1583 aangelegd in opdracht van Willem van Oranje. Het gehele stadje wordt omringd door muren (in de vorm van een zevenpuntige ster). Binnen de wallen staan interessante gebouwen als het Arsenaal, het voormalige stadhuis en het in renaissance stijl opgetrokken Mauritshuis. Een wandelingetje over de Singelweg, om de muur heen, is aan te raden. Willemstad bezit tevens de eerste kerk die speciaal voor protestantse erediensten is gebouwd.

Donderdag 6 juni 2019 • Willemstad - Heusden - Nijmegen

v
Heusden is na 1968 grondig gerestaureerd. In de karakteristieke oude straatjes en smalle steegjes vindt u tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met fraaie gevelstenen, waarin leuke winkeltjes zijn gevestigd. Boven op de hoge vestingwallen ligt aan de ene zijde het schilderachtige stadje en aan de andere kant zijn prachtige uitzichten op de rivier de Bergsche Maas. Volgens velen is Nijmegen de oudste stad van Nederland! Het historische stadscentrum biedt van alles op cultureel, gastronomisch, historisch, maar ook op actief gebied. Een kopje koffie drinken op de pleintjes of een heerlijke wandeling in de bossen in het heuvelrijke gebied van Nijmegen. Bezienswaardig zijn de Waalkade en De Lange Hezelstraat. Nijmegen, vroeger ook wel Noviomagius genoemd, kent een eeuwenoude geschiedenis uit de Romeinse tijd rond het jaar 0 en de Waalsprong rond 2000. Waant u zich even terug in de verleden en kom meer te weten over deze oudste stad in Nederland!

Vrijdag 7 juni 2019 • Nijmegen - Arnhem

v
In de middag arriveert het MS Rhine Princess in Arnhem. Na de lunch vindt de ontscheping plaats en reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Uw reisschema

Dag 1 • Arnhem, vertrek 11.00 uur // Gouda, aankomst 22.00 uur
Dag 2 • Gouda
Dag 3 • Gouda, vertrek 07.00 uur // Hellevoetsluis, aankomst 13.00 uur
Dag 4 • Hellevoetsluis, vertrek 06.00 uur // Middelburg, aankomst 15.00 uur
Dag 5 • Middelburg, vertrek 08.00 uur // Veere, aankomst 09.00 uur, vertrek 12.30 uur // Willemstad, aankomst 19.30 uur
Dag 6 • Willemstad, vertrek 06.00 uur // Heusden, aankomst 10.00 uur, vertrek 13.00 uur // Nijmegen, aankomst 20.00 uur
Dag 7 • Nijmegen, vertrek 11.30 uur // Arnhem, aankomst 14.00 uur

Het schip

MS Rhine Princess

Het MS Rhine Princess geeft u al snel een gevoel van thuis. Stijlvol, luxe en comfort zijn de woorden waarmee de Rhine Princess het beste kan worden omschreven. Vanaf het moment dat u het schip betreedt wordt u in de watten gelegd en staat genieten centraal. De bemanning is gastvrij en de maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit. Het schip heeft 4 dekken en biedt plaats aan 120 passagiers en is geheel voorzien van airconditioning. Zowel op het zonnedek met zwembad als in de grote, sfeervolle lounge kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het voorbijtrekkende landschap.

v
+6
+5

Open alle items

Entertainment

v
+1
U kunt dagelijks deelnemen aan diverse activiteiten. Elke middag en avond kunt u genieten van live entertainment.

Maaltijden

v
+4
+3
Aan boord van het MS Rhine Princess verblijft u op basis van volpension. Alle maaltijden worden met zeer veel zorg en aandacht voor u bereid. ’s Ochtends begint de dag met een luxe ontbijt buffet. ’s Middags en ’s avonds geniet u van een uitgebreid buffet of wordt u aan tafel geserveerd. Een aantal keer per week kunt u genieten van een thema buffet of –diner.

Drankenpakket

v
+2
+1
Het is niet mogelijk om een drankenpakket vooraf of aan boord aan te schaffen. Aan boord wordt gebruik gemaakt van een zgn. debetkaart voor aankoop van uw dranken. Dit houdt in dat u aan boord een kaart ontvangt waar u geld op kunt zetten. Hiermee worden uw drankjes, bijvoorbeeld aan de bar, steeds verrekend. Indien u geld overhoudt dan krijgt u aan het eind vna de cruise het geld dat u niet gebruikt heeft, terug. U kunt aan boord contant, per pin en per creditcard betalen. Let op: bij een pin- en creditcard transactie zijn er €3,50 aan extra kosten verbonden.

Uitgaven aan boord

Aan boord wordt gebruik gemaakt van een zgn. debetkaart voor aankoop van uw dranken. Dit houdt in dat u aan boord een kaart ontvangt waar u geld op kunt zetten. Hiermee worden uw drankjes, bijvoorbeeld aan de bar, steeds verrekend. Indien u geld overhoudt dan krijgt u aan het eind vna de cruise het geld dat u niet gebruikt heeft, terug. U kunt aan boord contant, per pin en per creditcard betalen. Let op: bij een pin- en creditcard transactie zijn er €3,50 aan extra kosten verbonden.

Mindervalide

• Rolstoel en rollator dienen inklapbaar of opvouwbaar te zijn
• U dient aan boord te kunnen lopen zonder hulpmateriaal, i.v.m. veiligheidsredenen
• U kunt de loopplank niet met rolstoel en/of rollator betreden, u dient zonder hulpmiddel aan boord te kunnen komen.
• Uw rolstoel en/of rollator wordt op eigen risico door de bemanning op het (overdekte) zonnedek of op een door het schip aangewezen plaats geplaatst. Na het aanmeren zorgt de bemanning ervoor dat uw rolstoel en/of rollator op de kade wordt geplaatst. Dit is ook geheel op eigen risico.
• In verband met explosiegevaar zijn zuurstofconcentrator en/of zuurstofflessen niet toegestaan.

Bent u in het bezit van een opvouwbare scootmobiel, dan mag deze alleen op speciaal verzoek én na toestemming van de rederij én reisorganisatie mee op reis. Uw opvouwbare scootmobiel (inclusief accu) mag maximaal 30 kilogram wegen en moet opvouwbaar zijn. Alle voorwaarden die voor opvouwbare rolstoelen en rollators gelden zijn ook van toepassing voor uw opvouwbare scootmobiel.

Het is niet toegestaan om (opvouwbare) elektronische rolstoelen en/of (opvouwbare) scootmobielen mee te nemen. Dit kan ook niet op aanvraag, er is niet genoeg bergruimte voor in de bus. Slechts opvouwbare, niet-elektronische rollators en/of rolstoelen zijn toegestaan, mits bij uw reservering opgegeven.

Dekkenplan

v

Personenlift aan boord

Voor uw gemak is er een personenlift aan boord. Met deze lift zijn alle dekken, behalve het Rijndek (benedendek), bereikbaar.

Aanvullende informatie

• Gratis wifi in de salon in Nederland en Duitsland
• Het schip is rookvrij, er mag alleen op het zonnedek gerookt worden
• Airconditioning op het gehele schip
• Aan boord wordt gebruik gemaakt van een zgn. debetkaart voor aankoop van uw dranken. Dit houdt in dat u aan boord een kaart ontvangt waar u geld op kunt zetten. Hiermee worden uw drankjes, bijvoorbeeld aan de bar, steeds verrekend. Indien u geld overhoudt dan krijgt u aan het eind van de cruise het geld dat u niet heeft gebruikt terug. U kunt aan boord contant, per pin en per creditcard betalen. Let op: bij een pin- en creditcard transactie zijn er € 3,50 aan extra kosten verbonden.
• Het schip beschikt over een defibrillator

Voorovernachting aan boord

Wilt u een dag extra genieten van uw vaarvakantie? Boek een voorovernachting voor slechts €35 p.p. Bij de prijs is het ontbijt inbegrepen. U kunt de avond van de voorovernachting om 20.00 uur aan boord van het MS Rhine Princess. Vooraf te reserveren, aan boord te betalen.

Specificaties schip

Algemeen

Passagiers 120
Naam schip Rhine Princess
Valuta aan boord Euro
Taal aan boord Voornamelijk Nederlands en Engels
Vlag Zwitserse
Crew leden circa 24
Aantal dekken 4

Faciliteiten

Bioscoop -
Internetcafé -
Wellness x
Kinderfaciliteiten -
Bibliotheek x
Bars x
Restaurants x
lift ja, gaat naar alle dekken m.u.v. het Rijndek/benedendek
Zwembaden x
Winkels x
stoellift -
Casino -
Theater -
Discotheek -
Whirlpool -

Technische gegevens

Bouwjaar 1960 - gemoderniseerd 2012
Voltage aan boord 220 volt
Breedte 11 m
Snelheid 20 km/uur
Lengte 84 m

Klantbeoordelingen

Onze reizigers krijgen na thuiskomst de mogelijkheid een beoordeling te geven over dit schip. Een beoordeling ouder dan 24 maanden telt niet mee in het gemiddelde cijfer van dit schip.

284 Beoordelingen van reizigers
Algemene beoordeling 9,0
Schip 8,9
Hut 8,9
Service 9,3
Hygiëne schip 9,1

Hutten

Hutten

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende hutcategorieën per huttype (binnenhut, buitenhut, balkonhut en suite). Per categorie worden de meestgestelde vragen over de hut beantwoord, zoals: Op welke dekken kan de hut liggen? Hoe groot is de hut? Is een mindervalidehut op aanvraag mogelijk? Welke services horen bij deze hut? Zo kunt u makkelijk en snel de hut kiezen die het beste bij u past.

Let op: Per hut wordt aangegeven hoeveel personen er maximaal kunnen verblijven. Meestal zijn er maar een paar hutten beschikbaar met het maximale aantal personen. Op het tabblad Prijzen ziet u of een dergelijke hut nog beschikbaar is op uw vertrekdatum. Als dat niet het geval is, zal er automatisch een extra hut aan uw boeking worden toegevoegd.

Buitenhut

Benedendek
 • Grootte hut: ca. 13 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, 2 kleinere ramen die niet geopend kunnen worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, 2 kleinere ramen die niet geopend kunnen worden
Minibar -
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut ca. 13 m2
Ligging hut Rijndek
Aantal personen max. 2 personen
Rijndek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Bovendek
 • Grootte hut: ca. 13 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kunnen echter niet geopend worden
 • Bereikbaar met lift
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, kunnen echter niet geopend worden
Minibar -
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift x
Grootte hut ca. 13 m2
Ligging hut Promenade dek
Aantal personen max. 2 personen
Promenade dek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Bovendek single
 • Grootte hut: ca. 13 m2
 • Aantal personen: max. 1 persoon
 • Raam: ja, kunnen echter niet geopend worden
 • Bereikbaar met lift
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, kunnen echter niet geopend worden
Minibar -
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift x
Grootte hut ca. 13 m2
Ligging hut Promenade dek
Aantal personen max. 1 persoon
Promenade dek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Middendek
 • Grootte hut: ca. 13 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kunnen echter niet geopend worden
 • Bereikbaar met lift
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, kunnen echter niet geopend worden
Minibar -
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift x
Grootte hut ca. 13 m2
Ligging hut Moezeldek
Aantal personen max. 2 personen
Moezeldek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Middendek minisuite
 • Grootte hut: ca. 17 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kunnen echter niet geopend worden
 • Bereikbaar met lift
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, kunnen echter niet geopend worden
Minibar -
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift x
Grootte hut ca. 17 m2
Ligging hut Moezeldek
Aantal personen max. 2 personen
Moezeldek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Middendek single
 • Grootte hut: ca. 13 m2
 • Aantal personen: max. 1 persoon
 • Raam: ja, kunnen echter niet geopend worden
 • Bereikbaar met lift
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, kunnen echter niet geopend worden
Minibar -
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift x
Grootte hut ca. 13 m2
Ligging hut Moezeldek
Aantal personen max. 1 persoon
Moezeldek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Voordeelhut benedendek
 • Grootte hut: ca. 13 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, 2 kleinere ramen die niet geopend kunnen worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, 2 kleinere ramen die niet geopend kunnen worden
Minibar -
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut ca. 13 m2
Ligging hut Rijndek
Aantal personen max. 2 personen
Rijndek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:

Excursies

Excursiepakket Riviercruise Hollandse rivieren & Zeeland t.w.v. €45

Boek het vooraf extra voordelige excursiepakket bij (t.w.v. €45 per persoon):
• Busexcursie naar Zeeland
• Rondvaart in Middelburg
• Rondrit per paardentram door Heusden

Busexcursie naar Zeeland

v

Vanuit Hellevoetsluis vertrekt u naar de lunch per touringcar voor een rondrit over het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee en het Zeeuwse eiland Schouwen Duiveland. We passeren o.a. de stadjes Stellendam, Oude Tonge, Bruinisse en Renesse. Maar we zullen ook een stuk over de Oosterschelde dam rijden tot aan Neeltje Jans. Tijdens deze middagtocht maken we een tussenstop van circa 1,5 uur in Zierikzee. Tijdens deze tussenstop kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met de rijke historie van de stad. Zierikzee staat in de top 10 van Nederlandse monumentensteden dus aan cultuur geen gebrek. Ook kunt u hier naar hartenlust winkelen of op één van de vele gezellige terrasjes neerstrijken. Indien u graag meer te weten wilt komen over de watersnoodramp is het mogelijk om niet in Zierikzee uit te stappen maar in het dichtbij gelegen Ouwerkerk waar het watersnoodmuseum gevestigd is (entree niet inbegrepen). De keuze is aan u. Voor het diner bent u weer terug aan boord in Hellevoetsluis.

Rondvaart in Middelburg

v

U vaart in open boten door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden. We passeren soms zeer lage bruggen en varen door de in 1994 gerestaureerde sluis. Door de deskundige uitleg tijdens deze gezellige tocht maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg vanuit een ander perspectief. De rondvaart duurt circa 45 minuten.

Rondrit per paardentram door Heusden

v

Nostalgie viert hoogtij; per paardentram maakt u een circa één uur durende rondrit door Heusden. De koetsier leidt de paardentram door de smalle straten en steegjes en een ervaren gids vertelt onderweg over de monumentale panden en de rijke geschiedenis van de vestingstad.

Overnachten

Overnachten voorafgaand aan uw reis

Voor slechts € 35 per persoon al een dag eerder aan boord

v

Wilt u een dagje extra genieten van uw vaarvakantie? Dan kunt u voorafgaand aan de riviercruise een extra overnachting aan boord boeken voor slechts € 35 per persoon. Bij de prijs is het ontbijt aan boord inbegrepen. U dient dit via Goed Idee Reizen te boeken in stap 3a van het boekingsproces, de € 35 p.p. moet aan boord voldaan worden. Mis het niet en maak uw vakantie nog comfortabeler en plezieriger.

Een leuke dagje uit!

v

U kunt op vrijdagavond vanaf 20.00 uur inschepen op het MS Rhine Princess, maar ook daarvoor kunt u er natuurlijk al een mooi dagje uit van maken. Arnhem zelf is de moeite waard en de terrasjes op de Koremarkt zijn echt gezellig. Het stadscentrum en de winkelstraten liggen op slechts van het hotel. Ook even buiten Arnhem zijn vele bezienswaardigheden, zoals het Nationale Park De Hoge Veluwe, het Openluchtmuseum, het Kröller-Möller Museum, Burgers Zoo en nog veel meer.

Reisleiding

Reisleider Henny Quist

“Laat los, geniet en rust lekker uit”

v

Henny Quist is geboren in Hilversum. "Na in veel verschillende plaatsen en steden te hebben gewoond, ben ik door mijn werk in Gouda terecht gekomen. Hier heb ik met veel plezier in een ziekenhuis als hoofd van de receptie en telefonie gewerkt. Inmiddels ligt een vaste baan achter mij en heb ik alle tijd om reizen te begeleiden. Ik ben bij Goed Idee reizen gaan begeleiden, omdat ik mij bij deze doelgroep thuis voel."

Wie is Henny?

Open alle items

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

Het speciale van het begeleiden van reizen voor een Christelijke reisorganisatie is de gemeenschappelijke achtergrond waardoor je je al snel thuis voelt. De gezamenlijke dagsluitingen en diensten op zondag zijn vaak samenbindend.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

In de loop der jaren heb ik heel veel bijzondere reizen begeleid in heel veel verschillende landen ver weg en dichtbij. Tegenwoordig houd ik meer van reizen waar ik eerder geweest ben, zoals Italië, Spanje (vooral in de winter) en Israël. Deze landen zijn wel mijn favoriete landen, maar een busreis naar Duitsland, Oostenrijk o.i.d. vind ik net zo leuk om te doen, even zo als onze prachtige vaarreizen. Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit waar ik op word ingedeeld.

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Het leukste van de reis zijn de deelnemers. Altijd weer spannend. Het is zo mooi te zien hoe wildvreemde mensen tot vrienden uitgroeien. Hoe men naar elkaar omkijkt en de ondelinge gesprekken vind ik mooi om te ervaren. Hoe een alleen reizende deelnemer tijdens de reis eigenlijk nooit alleen is.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Na een lange busreis richting Rome waren we aangekomen bij het hotel. Binnen drie minuten iedereen in het zwembad lag. Iedereen had als schoolkinderen veel plezier en we waren lawaai aan het maken. Tevens werden er prachtige en zinvolle gesprekken gevoerd met deelnemers, maar daar laat ik uiteraard niets over los.

Wat is uw mooiste souvenir?

Ik houd niet zo van souvenirs. Door de jaren heen heb ik mooie ringen uit allerlei landen meegenomen naar Nederland. Ik geniet daar nog steeds van!

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

Er wordt altijd heel veel informatie over de bestemming en de routes ingepakt in mijn koffer.

Welke reis zou u nog willen begeleiden?

Ik hoop nog eens naar Israël te mogen gaan.

Uw gouden tip voor reizigers!

Laat u verrassen. Geef alles uit handen aan de reisbegeleider, die heeft zich voorbereid op de reis en weet eventuele dingen te regelen die geregeld moeten worden. U hoeft zich echt nergens zorgen over te maken. Laat los, geniet en rust lekker uit.

Ervaringen van reizigers

Uitstekende verzorgde reis.
We hebben zeer genoten van ons verblijf bij Hotel Helios de verzorging en de omgeving, een mooi groep reisgenoten met leuke ideeën en gesprekken . DIT wasmachine onze vierde keer in dit hotel prachtig loopgebied en alles goed verzorgd, zeker door het toedoen vond onze Henny Quist.
J. Struik – Overwinteren in Almunecar reisperiode (maart 2017)

Vaarreizen onder begeleiding van Henny & Ada

Henny begeleidt regelmatig ook vaarreizen, samen met reisleider Ada Heuvelman.

Beoordelingen