Er gaat niets boven Groningen

4-daagse auroreis Groningen

v
Vanaf389per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-09-2020
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
nieuw
KY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • 4-daagse autoreis
 • 3 nachten verblijf in Hotel NH Groningen
 • Incl. Goed Idee reisbegeleider
 • 4 dagen
  KY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
Er gaat niets boven Groningen
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Goed Idee Reisbegeleider
• 3 nachten verblijf in NH Hotel Groningen op een kamer zoals beschreven
• Stadswandeling Groningen incl. gids
• Stadswandeling Bourtange incl. gids
• Entree Martinitoren
• Entree theefabriek Houwerzijl
• Huur toerfiets Piloersemaborg
• Huur Tuk Tuk
• Vervoer hotel - Lauwersoog v.v.

Niet inbegrepen

• Vervoer van en naar Groningen
• Reserveringskosten € 15 per boeking
• Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Optionele excursies en entreegelden
• Toeristenbelasting € 2 p.p.p.n.

Optioneel (direct bij te boeken)
Reis- en annuleringsverzekering

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Er gaat niets boven Groningen

Groningers trekken al eeuwen lang hun eigen plan. Ze bouwden woonheuvels op vruchtbare kwelders en een onneembare vesting midden in het moeras. De Groningse eigenzinnigheid kreeg vorm in stoere kerken, robuuste borgen en grensverleggende architectuur. Zo zetten de Groningers hun land naar hun hand. Tijd om de koffer uit het stof te halen en op ontdekking te gaan naar de noordelijkste provincie van Nederland. U verblijft in het 4-sterren NH-Hotel in het centrum van Groningen, op loopafstand van het Centraal Station. Even er helemaal tussen uit in een verrassende stad en omgeving.

Open alle items
Dag 1 • Groningen
v
+2
+1
Per trein of per eigen auto reist u naar de stad Groningen. Rond lunchtijd wordt u verwelkomd door uw Goed Idee reisleider in het NH-Hotel. Na een heerlijke lunch en kennismaking met elkaar ontmoet u uw stadsgids. Te voet gaan we de stad ontdekken. We beklimmen de Martinitoren. Wanneer u uitkijkt over de daken vanaf de Martinitoren voelt u de energie van de stad. Eeuwenoude straten en gezellige pleinen kenmerken de noordelijkste hoofdstad van Nederland. We brengen o.a. een bezoek aan de Groningse hofjes die vroeger gratis onderdak boden aan armen, weduwen en zieken. Tegenwoordig wonen er allerlei particulieren in deze oases van rust in de binnenstad. Aan het einde van de rondleiding heeft u nog vrije tijd om de stad nog verder te verkennen. We dineren in ons hotel.
Dag 2 • Hoe jonkers vroeger leefden
v
+1
Het Groninger Landschap biedt niet alleen waardevolle natuurgebieden, maar is ook hoeder van beeldbepalend cultureel erfgoed. Meer dan 35 Rijksmonumenten zijn in Gronings bezit. De borgen bieden vaak een extra dimensie omdat zij niet alleen een historisch verhaal vertellen, maar ook op een landgoed zijn gelegen. De landhuizen werden bewoond door jonkers. Omringd door bomen en grachten torenden statige huizen uit boven de omliggende velden. Het waren de pronkstukken van de provincie uit een kleurrijk verleden.Vandaag stappen we op de fiets. Op maar een half uurtje fietsen van de stad staat de enige borgboerderij van Nederland, de Piloersemaborg. Door de combinatie van boerenantiek, statie architectuur en gevulde dierenverblijven komt de 19 e -eeuwse geschiedenis zichtbaar, voelbaar en ruikbaar tot leven.
Dag 3 • Tukken per Tuk Tuk langs de Lauwerszee
Vandaag een verkenningstocht per Tuk Tuk (2-persoons) via de gezellige Ommelandse route (Gornings voor lekker rustig op je gemakkie omrijden). Onze tocht begint in Lauwersoog, waar u instructies krijgt voor het rijden in de Tuk Tuk. De tocht gaat deels langs de Lauwerszee waar u geniet van de prachtige natuur. In Houwerzijl wordt een bezoek gebracht aan De Theefabriek. Er is gelegenheid hier een heerlijk kop thee te drinken. Vergeet niet ook nog even de geurige theewinkel te bezoeken. De Tuk Tuktocht weer in Lauwersoog waar u nog geniet van vrije tijd. ’s Avonds dineert u in uw hotel in Groningen.
Dag 4 • Vesting Bourtange & vrije middag
v
+1
Na het ontbijt checken we uit bij het NH-Hotel. In de ochtend bezoeken we Vesting Bourtange. Dit verdedigingswerk was nog maar net af of de Spaansgezinden stonden in de Tachtigjarige Oorlog aan de poort. Door de combinatie van de bastions en het drassige moeras droop de vijand al snel af. Ook de bisschop van Münster lukte het niet om Bourtange te veroveren. Onze gids verwelkomt ons en leidt ons door deze in oude glorie herstelde onneembare vesting van Groningen. De middag is ter vrije besteding, waarmee deze 4-daagse reis wordt afgesloten.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitstapjes
Groningen
v
+1

Groningen, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, moet je gezien hebben. In deze stad vind je vele musea en bijzondere gebouwen. Natuurlijk kun je ook uitgebreid winkelen in de binnenstad. ’s Avonds kun je je urenlang vermaken in de cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden in deze veelzijdige stad. Op naar Grunn!

Open alle items
Martinitoren
v
Hét gezicht van Groningen is de 97 meter hoge Martinitoren (ook te beklimmen) in de volksmond ‘d’Olle Grieze’ genoemd. Het kerkorgel is één van de grootste Noord-Europese barokorgels en in de kerk zijn enkele muurschilderingen. Vanaf de Martinitoren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook het treinstation in Groningen (gebouwd in 1896) is de moeite waard om te bekijken: deze is enkele jaren geleden hersteld en het plafond bestaat grotendeels uit papier maché.
Musea
v
Veel van de musea in Groningen (zoals het bekende Groninger museum, het Scheepvaartmuseum en het Natuurmuseum) zijn te vinden rondom het Zuiderdiep, een straat die deel uitmaakt van het Museumkwartier. In het Groninger Museum, waarvan het gebouw zelf al een kunstwerk is, zijn naast de vaste collectie ook tentoonstellingen te zien. In de vaste collectie is o.a. een grote verzameling porselein en werken van het Groninger kunstgenootschap de Ploeg te zien. Als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de boekdrukkunst, dan kunt je een bezoek brengen aan het Grafisch Museum. In het Nederlandse Stripmuseum zijn een groot aantal striphelden te zien, waaronder Suske en Wiske en Jan, Jans en de kinderen. Je kunt zien hoe strips gemaakt worden. Het museum is ingesteld op allerlei bezoekers: van kinderen, tot volwassenen en kenners.
Winkelen
v
Groningen heeft een knus en gezellig centrum met een gevarieerd aanbod aan winkels, terrasjes en cafés. De Herestraat is dé winkelstraat van de stad en de Vismarkt en de Grote Markt hebben ook veel winkels waar je je uit kunt leven. Vergeet niet door de kleine winkelstraatjes als Oude Kijk in ’t Jatstraat, de Folkingestraat en de Oude Ebbingestraat te wandelen. Het Zuiderdiep staat bekend als dé antiekstraat van Noord-Nederland, met verschillende leuke kunst- & antiekzaken.
Eten, drinken en uitgaan
v
In de stad vind je vooral gezellige eetcafés, waar je kunt genieten van een redelijk eenvoudig, maar smakelijk diner. Het bekendste café/terras is De Drie Gezusters op de Grote Markt. Verder zijn er o.a. Italiaanse, Amerikaanse, Javaanse en Griekse restaurants, de keuze is aan jou! ’s Avonds heb je vele mogelijkheden om de avond door te brengen. Ga naar de film in, breng een bezoek aan het casino of drink een borrel in één van de (muziek)cafés.
Parken
v
+2
+1
In de stad zijn ruim dertig hofjes, waar de stilte overheerst. Vaak zijn deze hofjes te vinden achter een indrukwekkende deur. De huisjes rondom een hof hebben onderdak geboden aan pelgrims, armen, zieken en ouderen. Laat je rondleiden langs de leukste hofjes! Of wil je liever een renaissancetuin zien? Ga dan naar de Prinsenhoftuin, achter het Prinsenhof. Hier zul je een rozen- en kruidentuin vinden. Wandel door deze door een muur omgeven tuin, onder een met loof overdekt wandelpad.

Het Martinikerkhof is een intiem park, dat in het centrum van de stad ligt. Het kerkhof wordt omgeven door gebouwen die een bestuurlijke of kerkelijke functie hebben, en aan de oostkant kun je het oude provinciehuis bewonderen.
De omgeving van Groningen
v
+1
Zeer interessant is een bezoek aan de zeehondencrèche in Pieterburen. Vooral voor kinderen is het leuk om de zeehondencrèche te bezoeken. De zeehondencrèche in Pieterburen is het hele jaar door toegankelijk voor publiek.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen biedt je een reis rond de wereld met verschillende themagebieden en is het gehele jaar geopend. Als een ware wereldreiziger zal je de vele diersoorten uit alle windstreken tegenkomen.

Zelfs een dagexcursie naar één van de Waddeneilanden (bijvoorbeeld Schiermonnikoog) behoort tot de mogelijkheden. Even zonnebaden of uitwaaien op het strand, genieten van de natuur en uitrusten op een terras. Op de Waddeneilanden vind je rust en natuur in overvloed!
Corona-maatregelen
Corona maatregelen
v

Het coronavirus heeft de afgelopen maanden flink roet in het eten gegooid. Gelukkig hebben veel autobestemmingen zijn grenzen weer geopend en kun je weer genieten van een bord pasta in Italië of een Aperol Spritz in Oostenrijk. Wel zijn er enkele corona maatregelen opgesteld die je op deze pagina kunt lezen. Lees deze goed door, want reizen in deze tijd is dus net even anders dan je gewend bent. We kijken er naar uit om er samen een onvergetelijke vakantie van te maken!

• Door lokale Corona regels op je bestemming en het aantal gasten in een accommodatie moeten hotels soms (op het laatste moment) aanpassingen doen.
• Het kan zijn dat faciliteiten niet, slechts gedeeltelijk of afwijkend geopend zijn.
• Deze aanpassingen kunnen elke dag voorkomen of wijzigen, het is daarom helaas voor ons niet mogelijk om alle wijzigingen vooraf inzichtelijk voor je te maken.

Plaatsinfo
Groningen
v
+1

Groningen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Groningen. Vroeger maakte het als Hanzestad deel uit van het Noord-Duitse handelsnetwerk. Nu staat het vooral bekend als studentenstad en als de grootste stad van Noord-Nederland. Het symbool van de stad is de Martinitoren. Door de Stadjers, zo noemen de inwoners van de stad zichzelf, wordt de toren ook wel d’Olle Grieze genoemd.

Groningen (provincie)
v

Groningen heeft een enorm gevarieerde natuur met uitgestrekte polders, meren en cultuurlandschappen. De omgeving maakt het daarom ideaal om te fietsen of te wandelen langs oude borgen, historische boerderijen, kronkelende weggetjes en prachtige kerken. Bezoek de natuur in het Nationaal Park Lauwersmeer te voet, per fiets of per boot en geniet van de rust en de ruimte. Natuurlijk is de stad Groningen het culturele hart van de provincie. Zeer interessant is ook een bezoek aan de zeehondencrèche in Pieterburen. Vooral voor kinderen erg leuk! Vanaf Pieterburen starten bovendien verschillende wadlooptochten.

Nederland
v
Tulpens
Nederland.Kinderdijks
Tulpens
Nederland.Kinderdijks

Nederland is een heerlijk vakantieland. Of je nu een dagje uit, weekendje weg of er een midweek tussenuit wilt, in het veelzijdige Nederland kan het allemaal. De actievelingen kunnen lekker fietsen in de Drentse natuur of in de bossen op de Veluwe, varen in Friesland of eindeloos wandelen aan de Noord-Hollandse kust. Cultuur snuiven kan in een van de gezellige grote steden vol bezienswaardigheden, winkels en cafés. En vergeet het bourgondische zuiden van het land niet. Even uitwaaien? Breng dan een bezoek aan de schitterende Waddeneilanden of het zilte Zeeland. Kortom, vergeet de klompen, tulpen en klederdracht en ontdek al het bijzonders wat Nederland je te bieden heeft tijdens een onvergetelijke vakantie!

Klimaat
Weersverwachting
 • Deze week
 • Volgende week
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Woensdag
15-07
vrij veel bewolking 19° NW3 45
Donderdag
16-07
bewolkt met lichte regen of motregen 19° 10° N2 80
Vrijdag
17-07
licht bewolkt 22° 11° N2 10
Zaterdag
18-07
vrij veel bewolking 24° 12° ZW2-3 15
Zondag
19-07
vrij veel bewolking 22° 14° NW3 35
Maandag
20-07
licht bewolkt 22° 12° NW3 35
Dinsdag
21-07
vrij veel bewolking 21° 11° W3 35
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Woensdag
22-07
vrij veel bewolking 22° 11° W3 45
Donderdag
23-07
vrij veel bewolking 24° 12° W3 45
Vrijdag
24-07
vrij veel bewolking 22° 12° NW3 50
Zaterdag
25-07
vrij veel bewolking 22° 12° W3 50
Zondag
26-07
vrij veel bewolking 24° 13° Z3 45
Maandag
27-07
bewolkt met lichte regen of motregen 24° 15° ZW3 65
Bron: Weeronline
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan 2 20 74 90
Feb -1° 3 16 51 88
Mrt 4 20 64 85
Apr 13° 6 17 42 79
Mei 17° 7 18 58 79
Jun 20° 10° 6 19 71 81
Jul 22° 12° 6 20 79 82
Aug 22° 12° 6 20 71 83
Sep 19° 5 19 78 86
Okt 14° 4 20 74 89
Nov 2 22 75 91
Dec 2 20 73 92
Bron: Weeronline
Anderen bekeken ook
In het Spoor van Bonifatius
In het Spoor van Bonifatius
 • 4-daagse autoreis
 • Verblijf in 3*** hotel
 • Incl. overtocht Vlieland
 • 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-09-2020
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf339
nieuwBekijk reis
Zeeland, de Watersnood & Deltawerken
Zeeland, de Watersnood & Deltawerken
 • 3-daagse autoreis
 • Incl. Goed Idee reisbegeleeider
 • 3 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-09-2020
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf369
nieuwBekijk reis
Waddeneiland Vlieland WestCord Strandhotel Seeduyn
Waddeneiland Vlieland WestCord Strandhotel Seeduyn
 • 5-daagse autoreis
 • Genieten op de Wadden
 • Verblijf in het heerlijk Westcord Strandhotel Seeduyn
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum31-08-2020
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf439
nieuwBekijk reis
Maastricht, de Franse stad van Nederland Mabi Hotel Centrum
Maastricht, de Franse stad van Nederland Mabi Hotel Centrum
 • 4-daagse autoreis
 • Veblijf in Mabi Hotel Centrum****
 • Incl .Vespatour
 • 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum02-09-2020
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf399
nieuwBekijk reis