Zeeland, de Watersnood & Deltawerken

3-daagse autoreis Zeeland

Neeltje Jans - Deltawerken
v
Neeltje Jans - Deltawerken
Neeltje Jans - Deltawerken
Vanaf369per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-09-2020
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
nieuw
KY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • 3-daagse autoreis
 • Incl. Goed Idee reisbegeleeider
 • 3 dagen
  KY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
Zeeland, de Watersnood & Deltawerken
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Goed Idee Reisbegeleider
• 2 nachten verblijf in Hotel Van der Valk Middelburg op een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
• 1x mossellunch
• Stadswandeling Middelburg incl. gids
• Entree Museum Watersnoodramp
• Entree Stormvloedkering
• Entree Neeltje Jans
• Entree mosselkwekerij incl. rondleiding
• Vervoer hotel - Stormvloedkering- Neeltje Jans v.v.
• Vervoer hotel - Yerseke v.v.

Niet inbegrepen

• Vervoer van en naar Middelburg
• Reserveringskosten € 15 per boeking
• Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Optionele excursies en entreegelden
• Toeristenbelasting € 2 p.p.p.n.
• Parkeerkosten eigen auto nabij hotel. ca. €2,50 per dag

Optioneel (direct bij te boeken)
Reis- en annuleringsverzekering

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Zeeland, de Watersnood & Deltawerken

De provincie Zeeland kent de meeste zonuren en is één van de zuidelijkste provincies van Nederland. In 1953 kwam dit deel van Nederland onder water te staan door de fatale watersnood, die plaatsvond in de nacht van zaterdag 31 januari en zondag 1 februari. Bij een noordwesterstorm met een windkracht 11 tot 12 braken de dijken bij o.a. Stavenisse, Kruiningen, Kortgene en Oude Tonge als eerste. Huizen stortten in en werden meegesleurd door het wassende water. Totaal 165.000 hectaren grondgebied komen onder water te staan en 1836 mensen verdrinken. Tijdens deze 3-daagse reis brengen we een bezoek aan het watersnoodmuseum alsook aan de Deltawerken. In Yerseke bezoeken we een mosselkwekerij. We verblijven in het luxe Van der Valk Hotel in Middelburg vanwaar we onze uitstapjes maken.

Open alle items
Dag 1 • Middelburg
v
+1
Rond het middaguur ontmoeten we elkaar bij het Van der Valk Hotel in Middelburg. Op de parkeerplaats is gelegenheid uw auto te parkeren. Bij het hotel bevindt zich een bushalte. Degenen die met het openbaar vervoer reizen, kunnen vanaf Middelburg CS met de bus naar het hotel reizen. Uw Goed Idee Reisleider heet u van harte welkom. Na een heerlijk lunchbuffet maken we ons klaar voor een bezoek aan het oude centrum van Middelburg. Onder leiding van een stadsgids maken we kennis met de geschiedenis van Middelburg. Na de rondleiding is er gelegenheid voor wat vrije tijd. ’s Avonds dineren we in ons hotel.
Dag 2 • Museum Watersnoodramp & Deltawerken
v
Neeltje Jans - Deltawerken
Neeltje Jans - Deltawerken
+1
Vandaag bezoeken we het museum waar ons verteld wordt over de watersnoodramp in 1953. We zien een documentaire en bezoeken expositie. Bij de Deltawerken zien we het antwoord als verdedigingssysteem tegen het hoogwater van de zee in Zeeland. Het water als vijand wordt nu ook een vriend. Door de werking van de stormvloedkering is de dichtbevolkte Randstad beschermt tegen overstroming. De kering kent 62 openingen van elk 40 meter breed. Bij verwacht extreem hoog water kunnen deze hydraulische schuiven worden gesloten om het achterland te beschermen. Het 2,5 miljard euro kostende project werd op 4 oktober 1986 feestelijk geopend door koningin Beatrix.
Dag 3 • Yerseke en de mosselen
v
Na ons ontbijt checken we uit en reizen we naar Yerseke, ook wel bekend van de mosselkwekerij. We brengen een bezoek aan één van de kwekerijen. Mosselkwekers worden ook wel de boeren van de zee genoemd. Zij zijn het hele jaar door druk in de weer om mosselen van de beste kwaliteit te kweken. We krijgen een rondleiding en leren meer van deze heerlijke delicatesse. We sluiten af met een lunch, uiteraard met een volle pan mosselen. Met dit bezoek sluiten we onze 3-daagse reis af.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitstapjes
Middelburg
v
+1

Middelburg, een bruisende stad waar altijd wel iets te doen is, heeft meer dan 1000 monumenten. Deze herinneren niet alleen aan de bloeiende visserij, maar natuurlijk staat men hier stil bij de watersnoodramp van 1953. Bezienswaardig hier is onder meer het 12e-eeuwse abdijcomplex, te herkennen aan de 89 meter hoge abdijtoren, de Lange Jan. Het is even klimmen, 207 treden om precies te zijn, maar het uitzicht is zeker de moeite waard, vooral op heldere dagen. De stad ligt tussen schilderachtige dorpjes, vlakbij de Walcherense stranden, die tot de mooiste stranden van Nederland worden gerekend. In de zomermaanden kun je aan de Loskade in Middelburg inschepen voor een mini-cruise naar het Veerse Meer.

Zierikzee
v

Zierikzee is een fraai, zeer oud stadje met bochtige straatjes, mooie oude gevels en oude stadspoorten. Tijdens de late middeleeuwen bloeide de handel, wat een enorme rijkdom met zich meebracht. Werden in de 19e eeuw in veel Hollandse steden oude gebouwen weggehaald, Zierikzee bleef deze sanering bespaard, zodat het middeleeuwse karakter beter bewaard bleef dan in welke Hollandse stad ook. De St. Lievensmonstertoren, de poorten, het stadhuis en de Zuidhavenpoort zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden.

Veere
v

Het schilderachtige Veere was in de middeleeuwen een rijke koopmansstad. Vele fraaie kadehuizen met prachtige gevels herinneren aan deze glorieuze periode. Ook de oude vestingwerken zijn gedeeltelijk bewaard gebleven en het prachtige stadhuis met carillon van wel 36 klokken zijn zeer de moeite waard. Wie het plaatsje vanaf het water wil bekijken, kan in de zomer een rondvaart maken over het Veerse meer. Aan de oevers vindt u picknickplaatsen, ligweiden en aanlegplaatsen. Maar ook de natuur is ruim aanwezig met bossen, struwelen en zeldzame planten, die op hun beurt weer vele vogels aantrekken.

Deltapark Neeltje Jans
v
+1

Deltapark Neeltje Jans staat garant voor een leuke en leerzame dag uit! Een zoen van een zeehond, dolfijnen aaien in WalvisWereld en vanaf een rondvaartboot alles zien van de Deltawerken… in Neeltje Jans is dit mogelijk! Het park is gelegen op een prachtige locatie in zee en wordt omgeven door Zeeuwse natuur. Natuurlijk staan de Deltawerken, die ons lage landje tegen het water beschermen, centraal in dit park. Het unieke pronkstuk van de Deltawerken is de Oosterscheldedam. Deze dam kan in tijden van hoog water deze zeearm volledig afsluiten. Maar wat is er nog meer te doen? Genoeg! Zo is er speciaal voor de kinderen een waterglijbaan, kun je in de orkaanmachine een echte orkaan beleven, kom je haaien en dolfijnen tegen tijdens een spectaculaire 3D-film, bedwing je de woeste zeeën in een schommelschip en is er een waterspeelplaats voor uren speelplezier. Deltapark Neeltje Jans zorgt al 30 jaar voor een dag vol pret! Kijk voor meer informatie op www.neeltjejans.nl.

Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk krijgt u informatie over de Watersnoodramp in 1953 en de strijd tegen het water. Om de dijkgaten te sluiten heeft Nederland gebruik gemaakt van een aantal caissons. Dit zijn grote betonnen bakken waarmee de grootste gaten werden gesloten. In het laatste sluitingsgat bij Ouwerkerk liggen in de dijk vier van deze enorme caissons, als monument van de strijd tegen het water. In deze caissons, verbonden met ondergrondse gangen, is het Watersnoodmuseum gevestigd. In het museum kunt u meer te weten komen over de feiten van de ramp, de verhalen van de slachtoffers en de wederopbouw en ontwikkeling van het gebied met de Deltawerken.

Corona-maatregelen
Corona maatregelen
v

Het coronavirus heeft de afgelopen maanden flink roet in het eten gegooid. Gelukkig hebben veel autobestemmingen zijn grenzen weer geopend en kun je weer genieten van een bord pasta in Italië of een Aperol Spritz in Oostenrijk. Wel zijn er enkele corona maatregelen opgesteld die je op deze pagina kunt lezen. Lees deze goed door, want reizen in deze tijd is dus net even anders dan je gewend bent. We kijken er naar uit om er samen een onvergetelijke vakantie van te maken!

• Door lokale Corona regels op je bestemming en het aantal gasten in een accommodatie moeten hotels soms (op het laatste moment) aanpassingen doen.
• Het kan zijn dat faciliteiten niet, slechts gedeeltelijk of afwijkend geopend zijn.
• Deze aanpassingen kunnen elke dag voorkomen of wijzigen, het is daarom helaas voor ons niet mogelijk om alle wijzigingen vooraf inzichtelijk voor je te maken.

Plaatsinfo
Middelburg
v
+3
+2

De zee geeft en de zee neemt en waar is deze oude wijsheid meer van toepassing dan in Zeeland? De eeuwige strijd met het water wordt hier misschien wel het hardst gestreden, maar datzelfde water heeft in de loop der eeuwen ook enorme rijkdom gebracht voor de diverse handelssteden op de eilanden.

Kijkt u voor meer informatie ook eens op www.visitmiddelburg.nl

Zeeland
v
+2
+1

Zeeland, de naam zegt het al, een samenhang van zee en land. Het bevat alle ingrediënten voor een aangenaam vakantieverblijf. Zon, zee, strand, een boeiende historie en cultuur. Er zijn verschillende monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties, evenementen en het is ook een ideale omgeving voor watersporters. Het weidse landschap en fraaie natuurschoon geven een gevoel van rust en ruimte en is ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers. Geniet tijdens het fietsen of wandelen van de kronkelende paadjes, de boomgaarden en de dijkjes vol bloemen en planten. Bezoek ook zeker steden als Middelburg, Vlissingen en Goes voor een heerlijk dagje uit. Als u een keertje iets anders wilt dan strand, stad of natuur is er genoeg keus uit andere attracties. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de deltawerken, het ZEP-gebied in Middelburg met een miniatuur park, de grootste zeesluis van Terneuzen of de overdekte skipiste met twee hellingen waar u kunt skiën op echte sneeuw. In Zeeland hoeft niemand zich te vervelen!

Nederland
v
Tulpens
Nederland.Kinderdijks
Tulpens
Nederland.Kinderdijks

Nederland is een heerlijk vakantieland. Of je nu een dagje uit, weekendje weg of er een midweek tussenuit wilt, in het veelzijdige Nederland kan het allemaal. De actievelingen kunnen lekker fietsen in de Drentse natuur of in de bossen op de Veluwe, varen in Friesland of eindeloos wandelen aan de Noord-Hollandse kust. Cultuur snuiven kan in een van de gezellige grote steden vol bezienswaardigheden, winkels en cafés. En vergeet het bourgondische zuiden van het land niet. Even uitwaaien? Breng dan een bezoek aan de schitterende Waddeneilanden of het zilte Zeeland. Kortom, vergeet de klompen, tulpen en klederdracht en ontdek al het bijzonders wat Nederland je te bieden heeft tijdens een onvergetelijke vakantie!

Klimaat
Klimaat
Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Watertemperatuur  (° C)
Jan 23 66
Feb 17 77
Mrt 21 75
Apr 11° 20 74
Mei 15° 18 58 12°
Jun 17° 12° 19 127 13°
Jul 20° 15° 19 51 16°
Aug 20° 15° 17 61 18°
Sep 17° 13° 19 135 17°
Okt 13° 10° 21 93 16°
Nov 23 92 12°
Dec 23 90
Bron: Weeronline
Anderen bekeken ook
In het Spoor van Bonifatius
In het Spoor van Bonifatius
 • 4-daagse autoreis
 • Verblijf in 3*** hotel
 • Incl. overtocht Vlieland
 • 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-09-2020
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf339
nieuwBekijk reis
Waddeneiland Vlieland WestCord Strandhotel Seeduyn
Waddeneiland Vlieland WestCord Strandhotel Seeduyn
 • 5-daagse autoreis
 • Genieten op de Wadden
 • Verblijf in het heerlijk Westcord Strandhotel Seeduyn
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum31-08-2020
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf439
nieuwBekijk reis
Er gaat niets boven Groningen
Er gaat niets boven Groningen
 • 4-daagse autoreis
 • 3 nachten verblijf in Hotel NH Groningen
 • Incl. Goed Idee reisbegeleider
 • 4 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-09-2020
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf389
nieuwBekijk reis
Busreis - Leipzig & Dresden
Busreis - Leipzig & Dresden
 • Volop kunst en cultuur in Leipzig!
 • Bezoek aan het indrukwekkende Dresden
 • Goed Idee reisbegeleider
 • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-08-2020
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf419
8,0Bekijk reis