Vliegreis - Prachtig Suriname

17 dagen met o.a. Paramaribo en plantages, boottochten en bezoek aan traditionele dorpen

IMG_2719.jpg_s
IMG_9672.jpg_s
IMG_3137.jpg_s
De Dreamliner van TUI
Griekenland - Kos
v
Griekenland - Kos
IMG_2719.jpg_s
IMG_9672.jpg_s
IMG_3137.jpg_s
De Dreamliner van TUI
Griekenland - Kos
Extra korting
Vanaf2059per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum14-10-2019
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,8
IG
 • Nieuwe rondreis door tropisch Suriname
 • Ook naar de binnenlanden
 • Mooie tochten over de rivieren
 • Inclusief ontbijt en diner
 • Maximaal 20 personen per groep
 • 16 dagen
  IG
 • Bewaren
8.8108
8,8
Beoordeeld door 8 reizigers van Goed Idee Reizen.
Vliegreis - Prachtig Suriname
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam–Paramaribo v.v.
• Rondreis per comfortabel (mini)bus
• Nederlandssprekende lokale reisleider
• Goed Idee reisbegeleider
• Verblijf in genoemde hotels op een kamer met bad/douche en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Volpension op zondag
• Lunch op dag 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12 en 14
• Het beschreven dagprogramma
• Entreegelden van de beschreven excursies

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse • Entreegelden, optionele en excursies en lokale gidsen tenzij anders vermeld
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Overnachting op Schiphol voorafgaand aan uw reis

Extra informatie

Let op! Voor tochten naar het binnenland is het over het algemeen niet mogelijk en ook niet nodig om een (grote) koffer mee te nemen. Dit heeft te maken met de maximale belading bij het vervoer per bus en traditionele boot (korjaal). Wij adviseren voor deze tochten een weekendtas of rugzak mee te nemen waarin u spullen die droog moeten blijven in plasticzakken verpakt. Uw grote bagage wordt opgeslagen bij onze agent of in uw hotel.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Een unieke rondreis: Suriname! Dit relatief ‘onontdekte’ land heeft echt alles: een boeiende cultuur, mooie natuur, waterlandschappen en een koloniale hoofdstad. We wandelen over de kleurrijke markt van Paramaribo en varen o.a. over de Commewijne rivier en Suriname rivier. Bijzonder zijn ook de ontmoetingen met de lokale bevolking. Wacht niet te lang, want we hebben maar beperkt aantal beschikbare plaatsen per vertrekdatum. Gaat u mee naar het prachtige Suriname?

Open alle items

Maandag• Amsterdam -Paramaribo

Vandaag vliegen we comfortabel vanaf Schiphol naar Paramaribo. Na aankomst volgt de transfer naar ons hotel.

Dinsdag • Commewijne Plantage Tour

v
We gaan vandaag naar de voormalige koloniale plantages waarvan de meesten nu verlaten zijn. We steken per boot de Surinamerivier over en gaan hier naar het Fort Nieuw Amsterdam, tegenwoordig een openluchtmuseum. Langs de plantages aan de Commewijne rivier, zien we het voormalige plantagehuis in Frederiksdorp.

Woensdag • Rust & Werk boottocht

v
Opnieuw stappen we in de boot. We varen naar de oude koffieplantage Rust & Werk. Hier krijgen we een echte Javaanse lunch aangeboden. Een gids geeft hier uitleg over het vroegere leven op de plantage. Tijdens de tocht terug zien we misschien wel de dolfijnen opspringen langs de boot.

Donderdag • Paramaribo

v
+2
+1
We laten Frederiksdorp achter ons en gaan naar Paramaribo. De weg naar de hoofdstad is bijzonder: palmen, oude huizen en bossen zijn het decor van de route. In Paramaribo kunt u genieten van wat vrije tijd. Lekker relaxen bij het resort of het centrum van Paramaribo verkennen.

Vrijdag • Nickerie

Op naar Nickerie. Een afwisselende route van landschappen voert ons naar dit tropische plaatsje. We zien hier de uitgestrekte rijstvelden die zo kenmerkend zijn voor dit district. De typische houten huizen en de palmbomen zorgen ervoor dat dit plaatsje vaak ‘Tropisch Holland’ wordt genoemd.

Zaterdag • Nickerie – Bigi Pan – Paramaribo

v
Vandaag weer een mooie dag waarbij de natuur van Suriname centraal staat. We gaan naar het natuurreservaat Bigi Pan. Dit is een zogeheten ‘wetland’. Dat wil zeggen dat het een landschap is met een wirwar aan kreken, ondoordringbare mangroves en moerassen. Met een boot verkennen we dit reservaat waarbij we vast verschillende dieren zullen zien zoals kaaimannen, zeldzame vogels en miereneters. Aan het einde van de dag komen we weer terug in Paramaribo.

Zondag • Paramaribo

De vrije zondag brengen we door in Paramaribo. We kunnen deze ochtend een dienst bijwonen in de Grote Stadskerk, die op ongeveer 30 minuten lopen van ons hotel ligt. De reisbegeleider verzorgt ook een samenkomst in het hotel.

Maandag • Stadstour Paramaribo

v
+2
+1
Vandaag verkennen we Paramaribo. Samen met onze reisleider wandelen we door de hoofdstad van Suriname. We zien hier onder andere de houten kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein en de lokale markt waar Surinamers hun groente en fruit aanbieden. Ook zien we Fort Zeelandia, de plaats die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Suriname.

Dinsdag • Jodensavanne – Redi Doti

v
De naam van de Jodensavanne voert terug naar 1650, toen veel Joden Europa ontvluchtten en naar Suriname emigreerden. We krijgen hier een rondleiding en zien de ruïne van één van de oudste synagogen van Zuid-Amerika. Aansluitend maken we een wandeling over het Cordonpad, het langste pad van Zuid-Amerika. We overnachten vanavond in Redi Doti, een lokale indianengemeenschap.

Woensdag • Anaula

Vandaag een hoogtepunt! Na het ontbijt gaan we op ontdekking in het district Boven Suriname. Dit gebied staat bekend om haar stroomversnellingen en een interessante indianencultuur. Met de bus en een korjaal, een traditionele Surinaamse kano, bereiken we Anaula, waar we de Ferulassiwaterval zien. ’s Avonds leert onze gids ons meer over de Saramaccaanse cultuur en de omgeving.

Donderdag • Nieuw Aurora

v
IMG_9672.jpg_s
Opnieuw een dag waarbij in de cultuur van Suriname duiken. Per korjaal gaan we naar het traditionele dorpje Nieuw Aurora. We maken kennis met de lokale bevolking, de tradities en hun cultuur. We wandelen aansluitend door het bos waarbij de gids ons uitleg geeft over de unieke flora en fauna van dit gebied. We overnachten opnieuw in Anaula.

Vrijdag • Anaula – Paramaribo

We verlaten Anaula en gaan op weg naar Paramaribo. We varen door het Sipaliwinigebied en zien ongetwijfeld weer veel van de flora en fauna. De rest van de dag is ter vrije besteding in Paramaribo.

Zaterdag en zondag • Paramaribo

v
IMG_3137.jpg_s
IMG_3137.jpg_s
Nog een paar heerlijke vrije dagen in Paramaribo. U kunt lekker genieten van de faciliteiten bij het hotel of eropuit trekken. Op zondag verzorgt de reisbegeleider een samenkomst in het hotel of bezoeken we een dienst in een lokale kerk.

Maandag • Terugreis

v
De Dreamliner van TUI
Griekenland - Kos
De Dreamliner van TUI
Griekenland - Kos
+1
In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Paramaribo. We nemen afscheid van Suriname en vliegen weer terug naar Nederland.

Dinsdag • Aankomst op Amsterdam

In de ochtend arriveren we op Schiphol. Einde van een bijzondere reis.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Informatie vlucht Suriname SLM / TUI fly (t/m oktober 2019)

Open alle items

Met welke luchtvaartmaatschappij vlieg ik naar Suriname?

Op woensdag en zaterdag wordt de vlucht uitgevoerd door Surinam Aiways met een Airbus 340. In de periode van 1 juli t/m 31 oktober zal TUI fly op maandag met de Dreamliner naar en van Paramaribo vliegen. Vanaf april 2017 zal een zogenaamde ‘code share’ opgestart worden wat betekent dat de aangeboden Surinam Airways vluchten ook een vluchtnummer hebben met de code van TUI fly: OR. De betreffende TUI fly vluchten hebben ook een Surinam Airways vluchtnummer: PY.

Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen als ik naar Suriname vlieg?

De bagagevrijdom in Economy is 1 stuk van maximaal 25 kg per persoon. In Premium is dit maximaal 35 kg in 2 stuks per persoon. 1 Stuk bagage mag vanwege Arbo regelgeving niet meer dan 32 kg wegen. Dit geldt zowel op de vlucht met Surinam Airways als met TUI fly. Er kan geen extra bagage worden bijgeboekt.*

*Vanaf november 2019 gelden de standaard bagageregels van TUI fly. Handbagage is dan enkel nog inbegrepen en kunt u ruimbagage bijboeken in het boekingsproces van Kras. Voor meer informatie zie de vluchtinformatie onder TUI fly.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen als ik naar Suriname vlieg?

Er mag in Economy en Premium 1 stuk handbagage meegenomen worden met een maximum gewicht van 10 kg. De maximale afmeting mag niet groter zijn dan 25x40x50 cm. of meer dan 115 cm als alle zijden bij elkaar opgeteld worden. Dit geldt zowel op de vlucht met Surinam Airways als met TUI fly.

Hoe kan ik inchecken als ik naar Suriname vlieg?

Op de luchthaven hangen schermen met de actuele vertrekinformatie inclusief de incheck balie. De check-in balie opent 5 uur voor vertrek en sluit 2 uur voor vertrek. Online inchecken is vooralsnog niet mogelijk voor deze vluchten. Dit geldt zowel voor de vlucht met Surinam Airways als met TUI fly.

Kan ik vooraf een stoel reserveren als ik naar Suriname vlieg?

Vooralsnog is dit niet mogelijk. Dit geldt zowel voor de vlucht met Surinam Airways als met TUI fly.

Wordt er aan boord eten geserveerd als ik naar Suriname vlieg?

Ja, tijdens de vlucht krijgt u een warme maaltijd, snacks en als de vlucht richting Amsterdam gaat, een ontbijt. Tevens is er de keuze uit verschillende alcoholische en non-alcoholische dranken. Dit geldt zowel op de vlucht met Surinam Airways als met TUI fly.

Wat moet ik doen als mijn bagage zoek is na een vlucht met Surinam Airways?

De luchtvaartmaatschappij en derhalve ook onze organisatie zijn niet aansprakelijk voor het op een latere vlucht afleveren van bagage. Wordt er bagage vermist? Ga dan direct na aankomst op de luchthaven naar de afhandelaar ter plaatse om een Property Irregularity Report (P.I.R.) op te maken. Indien meerdere personen gedupeerd zijn door het ontbreken van bagage, dient dit vermeld te worden op het betreffende P.I.R.-rapport. Voor informatie betreffende de vermiste bagage kan gedurende de eerste 5 dagen contact worden onderhouden met de lokale afhandeling van Surinam Airways, waarvan na aangifte een telefoonnummer zal worden gegeven. Mocht de bagage na 5 dagen nog niet zijn gelokaliseerd, dan verzoeken wij direct contact op te nemen met Surinam Airways. Zij zullen tot 45 dagen na aangifte naar de bagage blijven zoeken. Na 45 dagen is de bagage te beschouwen als vermist en kan een claim worden ingediend. Ontbreken er zaken uit de bagage en is dit pas na het verlaten van de luchthaven geconstateerd? Dan dient eerst aangifte te worden gedaan bij de politie. Pas daarna zullen wij een eventuele claim in behandeling kunnen nemen. Bovenstaande geldt zowel voor de vlucht met Surinam Airways als met TUI fly.

Welke bagage mag ik voor mijn baby meenemen als ik naar Suriname vlieg?

Voor baby’s van nul en één jaar geldt een gratis ruimbagagevrijdom van 10 kg en een handbagage vrijdom van 10 kg, met een maximaal formaat van 25x40x50. Daarnaast mag er één paraplubuggy, andere buggy van klein formaat, Maxi Cosi of easy walker tot maximaal tien kilo gratis meegenomen worden.

Paraplubuggy's kunnen gegarandeerd meegenomen worden tot de gate. Op volle vluchten kan het soms voorkomen dat wij de kinderwagen met een losse bak of stoel al direct bij de odd size bagage (bagage met een afwijkend formaat) moeten inchecken. Dit doen wij omdat het lastig is om een kinderwagen in het volle vrachtruimte te plaatsen. De buggy of kinderwagen ligt vervolgens op de bagageband van de bestemming.

Waar kan ik meer informatie vinden over bijzondere bagage als ik met Surinam Airways vlieg?

Bekijk de voorwaarden en kosten voor het meenemen van bijzondere bagage op de volgende pagina

Vanaf november 2019 gelden de algemene bagageregels van TUI fly. Deze kunt u vinden onder het kopje TUI fly.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hotel Eco Torarica *** - Paramaribo

v

Hotel Eco Torarica in Paramaribo is gelegen aan de Suriname rivier, op ca. 10 minuten lopen van het centrum en midden in een zeer levendige wijk met diverse gezellige restaurants, bars, terrassen met livemuziek en winkels. Het comfortabele hotel met een fraaie historische uitstraling is deels ondergebracht in een gerenoveerd plantagehuis. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, internetfaciliteiten, zwembad, winkeltje, restaurant en snackbar. Uw kamer is voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, koelkastje en badkamer met douche, toilet en föhn. Klein balkon of terras. Koffiezet- en strijkfaciliteiten op aanvraag.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plantagehotel - Frederiksdorp

v
+2
+1

Het plantagehotel is een uniek hotel, gelegen in een gerestaureerde plantagewoning. Het is schitterend gelegen op een oude koffieplantage in het Commewijnegebied. Het hotel is alleen per boot bereikbaar en beschikt over een eigen steiger. In het dorp is een klein restaurant te vinden. Uw ruime kamer beschikt over bed en televisie er is gezamenlijk gebruik maken van een douche en toilet.

*Het zwembad bij Frederiksdorp is tijdelijk gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden. Tijdens uw verblijf kunt u met een gratis shuttle naar het zwembad Dolphins gebracht worden om te zwemmen, aan de overkant van de plantage van Frederiksdorp.

Residence Inn Nickerie *** - Nieuw Nickerie

Het hotel is gelegen in het centrum van Nieuw Nickerie, op de grens met buurland Guyana. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, koelkast, waterkoker, kluisje en airco. De badkamer beschikt over een toilet en douche. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi.

Redi Doti Lodge - Redi Doti

v

De eenvoudige lodge is gelegen in het dorpje Redi Doti direct aan de Suriname-rivier. Uw kamer beschikt over eigen douchemet warm water en toilet.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Anaula Nature Resort *** - Anaula

v
+8
+7

Het Anaula Nature Resort is schitterend gelegen in het Amazone regenwoud. Het resort is gevestigd op een eiland in de Ferulasi stroomversnelling aan de voet van de Feruslassi watervallen. Het resort beschikt over een speeltuin, hangmattenkamp, lounge, conferentiezaal, restaurant met cocktailbar en een zwembad. Uw vrijstaande lodge biedt een prachtig uitzicht over de rivier en beschikt over eigen santiaire voorzieningen en bedden met klamboe. Er is alleen koud water beschikbaar.

Reisleiding

Plaatsinfo

Paramaribo

v
De Swalmbergstraat
Paramaribo
Paramaribo
+7
+6

Gelegen aan de brede Surinamerivier, ligt Paramaribo ca. 40 km vanaf de luchthaven. De grootste houten stad van het Caribisch gebied ademt tropische sferen uit, ondanks de aanwezigheid van de houten huizen van Hollandse makelij.

Suriname

v
Paramaribo
Paramaribo
IMG_9665.jpg_s
Paramaribo
Paramaribo
+5
+4

Suriname combineert het landschap en klimaat van de tropen met een vleugje vertrouwd Holland. In de sfeervolle hoofdstad Paramaribo proeft u de koloniale sfeer en is het volop genieten van de verse vis en het exotische fruit op de centrale markt en de terrassen aan de Surinamerivier. Een moskee staat vredig naast een synagoge, Javaanse eethuisjes en Hindoestaanse roti-shops wisselen elkaar af... het multiculturele karakter is voortdurend zichtbaar en voelbaar. Trekken we het Surinaamse binnenland in, dan is het de natuur die ons moeiteloos weet te overweldigen. Dichte junglewouden, het lawaai van de brulapen, woeste stroomversnellingen en klaterende watervallen... dit is het ‘thuis’ van de bosnegers en indianen die hier in stammen leven!

Klimaat

De beste reistijd voor Suriname

Suriname heeft een typisch tropisch regenwoudklimaat. Deze bestaat uit een korte en lange droge tijd, en een korte en lange regentijd. De korte regentijd is rond december en vooral januari. De lange regentijd is van april tot en met juli. Februari en maart kennen een korte droge en relatief koele tijd en van augustus tot en met november is de lange droge tijd. Tijdens de regentijd regent het meestal niet de hele dag, maar voornamelijk aan het eind van de middag. Er kunnen dan zeer heftige, maar korte regenbuien optreden. Deze komen vanuit het vochtige regenwoud en trekken zo verder richting zee. Het mooie van deze tropische regenbuien is dat de Surinaamse natuur helemaal tot leven komt na zo'n regenbui. Tot in de verte kunt u de brulkikkers en vogels horen, een prachtig geluid. De gemiddelde jaartemperatuur is Suriname is ongeveer 28 graden Celsius. Tijdens de droge periode loopt deze dikwijls op tot boven de dertig graden Celsius. De minimumtemperatuur blijft steken op zo'n 23 graden Celsius. De beste reistijd is februari en augustus t/m november.

Klimaat Suriname

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)30°30°31°31°31°31°31°32°33°33°32°31°
groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Extra korting
Vliegreis - Rondreis USA & Canada
Vliegreis - Rondreis USA & Canada
 • Bewonder o.a. spectaculair Montréal, Québec & Toronto
 • Indrukwekkend natuurspektakel Niagara Falls
 • Met onder andere een stadsbezoek aan New York
 • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-09-2019
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2799
Rondreis Tropisch Cuba
Rondreis Tropisch Cuba
 • Ontdek het authentieke en swingende Cuba
 • Inclusief vele maaltijden
 • Goed Idee reisbegeleider en NL-sprekende reisleider
 • 14 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-03-2020
Reisduur14 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2479
Extra korting
Vliegreis - Grote rondreis door Marokko
Vliegreis - Grote rondreis door Marokko
 • Een van de best beoordeelde reizen van Goed Idee Reizen
 • Het land van het sprookje van Duizend-en-een-nacht
 • Met Nederlandssprekende gids
 • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum12-03-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf799
Bijbelse reis - Israël en het Overjordaanse
Bijbelse reis - Israël en het Overjordaanse
 • Unieke overnachting bij de bedoeïenen
 • Per boot over het meer van Tiberias
 • Uitgebreid bezoek aan oud én nieuw Jeruzalem
 • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-10-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1599