Vliegreis - De Zeven Gemeenten van Klein-Azië

11-daagse vliegreis Turkije

Turkije.Cultuurs
Bergama
Pamukkale
v
Bergama
Turkije.Cultuurs
Bergama
Pamukkale
Extra korting
Vanaf1059per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum16-10-2019
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,3
IG
 • Nieuwe, bijzondere en extra complete Bijbelse reis
 • Bezoek eiland Patmos
 • Incl Nederlandstalige gids
 • Goed Idee reisbegeleider
 • 11 dagen
  IG
 • Bewaren
8.3103
8,3
Beoordeeld door 3 reizigers van Goed Idee Reizen.
Vliegreis - De Zeven Gemeenten van Klein-Azië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Ma-Za: 08.30 - 23.00
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Izmir v.v.
• 1 stuk handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning
• 2-persoonskamer met bad of douch en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner)
• Volpension op zondag
• Nederlandssprekende gids
• Goed Idee reisbegeleider
• Het beschreven dagprogramma
• Entreegelden van de beschreven excursies

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse • Optionele excursies
• Fooien

Optioneel (direct bij te boeken) • Eventuele ruimbagage
• Reis- en annuleringsverzekering
Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

In het spoor van de Zeven Gemeenten van Klein-Azië

Turkije was ooit de poort waardoor het evangelie o.a. via Paulus en Johannes vanuit Israël naar Europa kwam. Vele sporen daarvan zien wij terug, zoals de Zeven Gemeenten van Klein-Azië. We beginnen in de Turkse stad Izmir en reizen dan via Pergamon en Thyatira naar Sardes. We zien Laodicea en natuurlijk Efeze. Deze reis laat u de sporen zien van de Zeven Gemeenten van Klein-Azië. Deze dagen staat er ook een bezoek aan het eiland Patmos, waar Johannes naartoe werd verbannen. Een nieuwe, bijzondere en extra complete Bijbelse reis.

Open alle items

Woensdag • Heenreis

We vliegen vanaf Amsterdam naar Izmir. Hier ontmoeten we onze Nederlandssprekende gids. Aansluitend worden we naar ons hotel gebracht in de omgeving van Izmir.

Donderdag • Izmir

v
Turkije.Cultuurs
Turkije.Cultuurs
We gaan het oude centrum van Izmir verkennen. Het is een stad die in de vorige eeuw veel
te verduren heeft gehad tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar ook als gevolg van diverse aardbevingen. We zien onder andere het Atatürk Museum en de bekende agora.

Vrijdag • Pergamon - Thyatira

v
Bergama
Bergama
Bergama
Op naar stad Bergama, het vroegere Pergamon, eens de hoofdstad van Asia. Deze stad staat sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Pergamon is de derde gemeente die genoemd wordt in het boek Openbaringen. Door naar Thyatira, de industriestad van purper. Thyatira was de vierde gemeente en is vooral bekend om de geschiedenis van de purperverkoopster Lydia. We overnachten in de omgeving van de stad Thyatira.

Zaterdag • Sardes – Philadelphia – Laodicea

Vandaag staan er drie gemeenten op het programma: Sardes, Philadelphia en Laodicea. We beginnen in Sardes, ook wel de gemeente van het verzuim. Dit verwijst naar de woorden die Jezus zegt over deze gemeente in Openbaringen 3: wees waakzaam en versterk het overige dat dreigt te sterven. We gaan naar Philadelphia,de gemeente die verwoest werd door een aardbeving maar weer werd opgebouwd. De gemeente staat symbool voor de verwachting.
Tot slot zien we vandaag de stad Laodicea, waar nog veel overblijfselen te vinden zijn uit de vroegere periode. We overnachten in de omgeving van Denizli.

Zondag • Denizli

De rustdag in Denizli. Onze reisbegeleider verzorgt de zondagse samenkomst in het hotel.

Maandag • Pamukkale – Kusadasi

v
Pamukkale
Pamukkale
+1
Op naar Pamukkale, de plaats waar het bijzondere natuurfenomeen verborgen ligt. Het uitzicht over de terrassen met het kalkhoudende water zijn bijzonder om te zien. Door het reusachtige Taurusgebergte rijden we naar Kusadasi aan de kust.

Dinsdag • Patmos

v
+1
Vroeg op want we hebben een bijzondere dag op het programma. We gaan namelijk naar Patmos, het eiland waar Johannes naartoe werd verbannen! Na de overtocht verkennen we het eiland en zien natuurlijk het beroemde Klooster van Johannes. Al van een afstand heeft u een adembenemend uitzicht op het klooster. Aan het einde van de dag keren we terug naar ons hotel in Kusadasi.

Woensdag en donderdag • Kusadasi

Nog een heerlijke vrije dag aan de stranden van Kusadasi. Liefhebbers kunnen een boottocht maken over de Egeïsche Zee of bijvoorbeeld naar het Griekse eiland Samos. Ook kunt u natuurlijk heerlijk ontspannen aan het zwembad.

Vrijdag • Efeze - Izmir

v
+1
Vandaag staat er een absoluut hoogtepunt op het programma. We laten Kusadasi achter ons en rijden naar Efeze, dat in de oudheid een grote Ionische handel- en havenstad was. En het behoorde tot één van de Zeven Gemeenten. We wandelen over dezelfde straten als waar Paulus en Barnabas wandelden en u zit in hetzelfde amfi theater als waar Paulus zijn beroemde rede hield. Natuurlijk zien we de façade van de bibliotheek. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in de omgeving van Izmir voor ons laatste diner en overnachting.

Zaterdag • Terugreis

Aan alles komt een einde, zo ook aan deze bijzondere reis. We vliegen, vele indrukken rijker, terug naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisleiding

Reisbegeleiders 'In het spoor van de Zeven Gemeenten van Klein- Azië'

Uw reisbegeleider voor vertrekdatum 23 oktober 2019 is Gerrit Kruidenier:

“Het ervoor zorgen dat onze gasten een heerlijke en zorgeloze vakantie hebben, is het leukste aan het begeleiden van reizen."

v

Hallo, mijn naam is Gerrit Kruidenier, 74 jaar en wonend in Vlaardingen. Ik ben getrouwd met Tineke en zij gaat zo vaak als het kan mee op de reizen. Voorheen was ik werkzaam bij de politie, de beveiliging en in de begrafenisbranche. In alle drie de periodes van mijn werkzame leven heeft de mens centraal gestaan. Dat heeft zich voortgezet in het vak van reisleiding.

Wie is Gerrit?

Open alle items

Waarom bent u reizen van Goed Idee Reizen gaan begeleiden?

Voordat Goed idee Reizen bestond, zijn wij met een aantal groepsreizen mee geweest. Hierdoor ontstond de gedachte om zelf ook reizen te begeleiden.

Wat maakt het begeleiden van reizen bij een Christelijke reisorganisatie zo speciaal?

In het begin van ons huwelijk heb ik veel kerkelijk jeugdwerk gedaan. Hierdoor heb ik ook de nodige kennis opgedaan. Deze opgedane kennis mag ik nu ook gebruiken om op eenvoudige wijze Gods Woord uit te dragen bij de dagsluiting en de zondagse bijeenkomst. Juist die momenten zijn er om dat extra te beleven en met elkaar te spreken over meer dan alleen een mooie vakantie. Ik haast mij om te vermelden dat wij wel op vakantie zijn en daar volop van genieten.

Welke landen heeft u met Goed Idee Reizen bezocht?

In het begin van mijn bijna 10 jarig reisleiderschap heb ik veel cruise reizen gemaakt met Tineke. Vervolgens de horizon verbreed en ben ik in België, Duitsland, Noorwegen, Turkije en Spanje geweest voor Goed Idee Reizen.

Wat is het leukste aan het begeleiden van Goed Idee reizen?

Het omgaan met mensen en het ervoor zorgen dat onze gasten een heerlijke en zorgeloze vakantie hebben.

Welke reisherinnering is u het meest bijgebleven?

Alle reizen hebben iets te vertellen. De ene keer is het de omgang met elkaar, de andere keer is het de schitterende natuur. De fijnste reisherinnering vind ik dat onze gasten weer opnieuw een mooie vakantie hebben gehad.

Wat gaat er altijd mee in uw koffer naast de Bijbel?

Mijn Ipad waar ik alles mee kan opzoeken namelijk: de verhalen van mijn collega's, de opgedane informatie uit vorige reizen, mijn dagsluitingen en meditaties.

Welke reis zou u nog willen begeleiden?

Oude liefde rust niet. Een mooie cruise reis naar Heidelberg zou ik graag nog willen begeleiden. Verder hoop ik nog een keer ingedeeld te worden op een alleengaanden reis.

uw gouden tip voor reizigers

Als u wat ouder bent geworden, geniet dan van wat u kan. Informeer via het kantoor en vraag naar een reisleider die de reis al eerder heeft gemaakt. Bevraag hem of haar. Zij hebben de kennis en het enthousiasme.

Ervaringen van reizigers

Voor iedereen aan te raden!
Geweldige Reis Dit was onze vierde reis al weer met Goed Idee en zeker niet de laatste D.V.Gerrit Kruidenier is 'n gezegende reisleider en de dagsluitingen waren eenvoudig,maar met 'n goede boodschap.We hebben allemaal Jezus nodig om tot Onze Vader te komen. Kerk gang is niet voldoende,maar je relatie met Jezus,elke dag. De prijsverhouding tussen beneden-en bovendekhut is VEEL te hoog.Dat zou ik zeker verlagen.Je hebt alleen 'n groter raam. De bedden zijn prima! Wel kunt u in de zomer beter 'n dunner dekbed geven of 'n dunne deken. Wij hebben het heel warm gehad.Had 'n fleecedeken mee genomen. TOT ZIENS !
W Pranger – Riviercruise Antwerpen, gent en zeeland (juli 2014)

Vlucht

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar Schiphol en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Plaatsinfo

Griekenland

v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Kusadasi

Kusadasi is één van de oudste badplaatsen aan de Turkse westkust en ligt beschut aan een magnifieke baai, omgeven door zandstranden. In de smalle straatjes in het centrum is het altijd gezellig druk. Op de Turkse bazaar vindt u o.a. handgemaakte souvenirs. Ook is hier de Kervansaray, waar de bekende Turkse avonden zijn. De haven wordt gekenmerkt door het fort dat op een schiereiland ligt. Op korte afstand van Kusadasi ligt Efeze met de mooiste opgravingen van Turkije. Vanuit Kusadasi kunnen boeiende bootexcursies gemaakt worden naar het Griekse eiland Samos. Voor de actieve vakantiegangers is er een jeepsafari door de heuvels van het achterland. Een bezoek aan de kalkterrassen van Pamukkale is beslist aan te raden. Seferihisar is een klein dorpje met een paar restaurantjes en winkeltjes, gelegen circa 65 km ten zuiden van de stad Izmir. Ook Gümüldür, op ca. 40 km van Kusadasi, is een opkomende badplaats dankzij de prachtige ligging temidden van de citrusplantages en de prachtige brede zandstranden.

Excursietips

• Efeze: één van de best bewaard gebleven steden met o.a. het antieke theater, de Celsius bibliotheek en de Hadrianustempel.
• Pamukkale: 2 dagen naar de sneeuwwitte kalksteenterrassen van Pamukkale, die in de Romeinse tijd als kuuroord werden gebruikt!
• Jeepsafari: Een avontuurlijke tocht per jeep door het schitterende achterland met zijn vriendelijke bevolking.

Stranden

Kusadasi heeft diverse stranden. Zowel in het centrum als de verderop gelegen Ladies Beach en Longbeach. Het zijn zandstranden met fijn grind variërend qua breedte. De resorts hebben veelal privé-stranden.

Dorpen en wijken in de regio:
Özdere bestaat in principe uit twee delen; een 8,5 km lange kuststrook en het verder landinwaarts gelegen dorpje. Özdere heeft veel kleine smalle steegjes, een dorpsplein en moskee. Het centrum van Özdere beschikt tevens over diverse winkels, barretjes en restaurants.
Gümüldur ligt op ca. 40 km van Kusadasi en ca. 60 km van de luchthaven van Izmir. Deze plaats is uitgegroeid tot een populaire vakantieplaats. Dit vanwege het heldere zeewater, de mooie, brede zandstranden en de schitterende natuur.
Seferihisar is een klein dorpje met een paar restaurantjes en winkeltjes, gelegen circa 65 km ten zuiden van de stad Izmir.

Transfertijden (vanaf de luchthaven van Izmir):
• Izmir - Kusadasi: ca. 1 uur en 30 minuten
• Bodrum - Kusadasi: ca. 2 uur en 15 minuten
• Izmir - Seferihisar: ca. 1 uur en 15 minuten
• Izmir - Özdere: ca. 1 uur
• Izmir - Gümüldur: ca. 45 minuten

Aangezien men tijdens de transfer vrijwel altijd meerdere hotels aandoet, kan het zijn dat de transfer naar uw hotel wat meer tijd in beslag neemt. Daarbij kan het zijn dat er een extra stop is tijdens de transfer i.v.m. de rusttijden van de chauffeur.

Turkije

v
+8
+7

Turkije is al jarenlang een zeer populaire vakantiebestemming, waar bezoekers gastvrij ontvangen worden met Turkse thee en blij verrast zijn vanwege het zonnige klimaat, de levendige badplaatsen met fantastische accommodaties, de zeer boeiende cultuur en het rijke verleden. Turkije heeft alles te bieden om u te laten genieten van een onbezorgde vakantie, van luxueuze ultra all inclusive resorts tot kleinschalige appartementen. En wilt u meer zien van Turkije, zoals bijvoorbeeld het fascinerende Istanbul, de prachtige witte kalksteenterrassen van Pamukkale, het bekende Troje of de hoofdstad Ankara? Dan kiest u natuurlijk voor een van onze rondreizen of Blue Cruises langs prachtige eilanden en ongerepte plekjes!

HOSGELDINIZ... 'Welkom' in Turkije!

Klimaat

De beste reistijd voor Griekenland

Klimaat Griekenland

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12° 13° 14°18°23°27° 32° 30°27°22°17° 14°
De beste reistijd is april t/m mei en september t/m november.

groen = de beste reistijd

De beste reistijd voor Turkije

Klimaat Turkije - Alanya

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)15° 16° 17°21°26°31° 34° 33°30°26° 20°16°
Beste reistijd is april t/m juni en september, oktober. Het regenseizoen is januari en december.

Klimaat Turkije - Istanbul

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 11° 16°21°26° 29° 28°25°19° 14° 10°
Beste reistijd is mei, juni en september, oktober.

groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Vliegreis Paulus' Tweede Zendingsreis door Griekenland
Vliegreis Paulus' Tweede Zendingsreis door Griekenland
 • Met o.a. Filippi & Korinthe
 • Echte Paulus rondreis
 • Bijbelse cultuur en natuur
 • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum14-09-2019
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1159
EO Ledenreis Griekenland
EO Ledenreis Griekenland
 • Paulus' Tweede Zendingsreis
 • Met Andries Knevel
 • Van Thessaloniki naar Athene
 • 11 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum14-10-2019
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2164
Extra korting
Vliegreis - Grote rondreis door Marokko
Vliegreis - Grote rondreis door Marokko
 • Een van de best beoordeelde reizen van Goed Idee Reizen
 • Het land van het sprookje van Duizend-en-een-nacht
 • Met Nederlandssprekende gids
 • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-09-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf749
Bijbelse reis - Israël en het Overjordaanse
Bijbelse reis - Israël en het Overjordaanse
 • Gegarandeerd vertrek in 2019
 • Unieke overnachting bij de bedoeïenen
 • Per boot over het meer van Tiberias
 • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum12-09-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1639